Zajedno sa španskim i francuskim, italijanski jezik pripada romanskoj grupi i važi za jedan od najmuzikalnijih svetskih jezika. Iako kao maternji nema veliki broj govornika, italijanski je jedan  od najtraženijih stranih jezika kojim, iz ličnih ili poslovnih razloga, žele da ovladaju govornici širom sveta. 

Škola italijanskog jezika

Da bi stigao do željenog nivoa razumevanja, čitanja i pisanog i usmenog izražavanja u italijanskom jeziku, jedan učenik mora da uloži trud i strpljenje. Za ovladavanje ovim jezičkim veštinama ključni su adekvatni udžbenici i dobri profesori.

Upisivanje na kurseve italijanskog jezika uglavnom se obavlja u septembru i februaru. U slučaju veće potražnje, a u dogovoru sa polaznicima, mnoge škole jezika otvaraju nove grupe tokom čitave godine.

Ukoliko se upisujete na novi kurs, a niste početnik, na osnovu pokazanog znanja pri polaganju ulaznog testa, profesori će vas rasporediti u odgovarajuću grupu.

Kursevi italijanskog jezika

Kurseve italijanskog jezika pohađaju polaznici različitih uzrasta i interesovanja. Bilo da je razlog pojavljivanje novih prilika u poslu ili obrazovanju, zaljubljenost u italijansku književnost, muziku ili film, ili lakša komunikacija sa prijateljima u inostranstvu, škole jezika se lako prilagođavaju različitim potrebama svojih učenika i sprovode više vrsta traženih kurseva:

  • opšti kursevi italijanskog za odrasle u kojima se časovi održavaju dva puta nedeljno u malim mentorskim grupama;
  • kursevi italijanskog za decu i mlade;
  • intenzivni kursevi italijanskog jezika (ubrzani kursevi);
  • pripremni kursevi za polaganje međunarodno priznatog sertifikata CELI;
  • konverzacijski kursevi italijanskog;
  • specijalizovani ili stručni kursevi italijanskog (npr. za poslovnu korespondenciju);
  • individualni kursevi italijanskog jezika.

Svakom polazniku koji uspešno završi jednomesečni, semestralni ili godišnju partiju kursa italijanskog jezika, matična škola izdaje svoj sertifikat kao garant stečenog znanja. 

Učenje italijanskog jezika

Većina kurseva u školama italijanskog jezika širom Srbije nastavno je prilagođena normama koje propisuje Zajednički evropski okvir za žive jezike (Common European Framework of Reference for Languages, skraćeno CEFR). CEFR sistemom propisan je jedinstven evropski standard za proveru poznavanja i raslojavanje izučavanja jednog jezika prema kom je učenje stranog jezika podeljeno na šest nivoa, od A1 do C2. U skladu sa tom podelom, formiraju se i kursevi: A1, A2, B1, B2, C1 i C2.

Nivo A1 namenjen je početnicima, dok je polaznik koji uspešno završi kurs C2 sposoban da upotrebljava italijanski jezik kao maternji.

Cene kurseva italijanskog jezika

Mesečni iznos koji treba izdvojiti za opšti kurs italijanskog jezika razlikuje se od škole do škole i kreće se od 3000 do 7500 dinara.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Škola italijanskog jezika
Pitaj firme

Italijanski jezik početni nivo - 72 školska časa

Akcija -% 16700 Din.
Italijanski jezik početni nivo - 72 školska časa - 16.700 din! Edukativni centar Softline!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

08.12.2018
Nikolija Milojevic

Italijanski jezikaje jedan veoma lep i melodican jezik. Ukoliko zelite da ucite italijanski jezika ali na kvalitetan nacin onda je svakako najbolje resenja za vas da posetite obrazovni centra Smart Basic i licno se raspitate sve sta vas zanima.

09.05.2017
Filip Milutinovic

Sto se ovog jezika tice, pre ili kasnije se sigurno necete pokajati kako god da okrenete. Jedini je problem u tome sto cene nisu bsa toliko male.

25.04.2017
Jovana Milinkovic

Koliko mi se samo cini, ovo je jedan i vise nego lep i tecan jezik za ucenje.

24.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Koliko mi se samo cini, po mnogo cemu je ovo i vise nego dobar jezik.

12.04.2017
Lea Stankovic

Po meni, naravno da je ovo jedan veoma lep jezik za ucenje ali je veoma bitno da znate da nije bas previse lak za ucenje kada o tome govorimo. On jeste lagan za nas audiku i izgovor ali gramatika nije bas lagana.

28.03.2017
Todor Markovic

U svakom pogledu je po meni ovo jezik koji je veoma nezahvalana za ucenje.

13.03.2017
Simona Vucinic

Kako god da okrenete, ovo je posebna vrsta jezika u koju treba da imate puno poverenje.

21.02.2017
Janko Zivanovic

Sto se mene licno tice, ovo je posebna vrsta jezika. Sve drugo je sto se mene tice, daleko losije resenje.

03.02.2017
Marta Dencevic

Koliko mi je samo poznato, italijanski jezik je jedan od boljih jezika na nasim prostorima.

24.01.2017
Petar Jankovic

Koliko je samo meni poznato, sto se ovog jezika tice, deca ga veoma lako usvajaju i uce.

05.01.2017
Ljubinka Sreckovic

Moje licno misljenje je da sto se ovog jezika tica, odmah treba da potrazite neko strucno i provereno lice.

16.12.2016
Ivan Stojanovic

Moj prijatelj je na svoju ruku poceo da uci italijanski jezik. Planira da se preseli tamo. Kaze mi da mu je bilo potrebno oko 1.5 godina da bi ga bas onako solidno savladao.

30.11.2016
Nikolina Pantelic

Kada pricamo o italijanskom jeziku, ubedljivo je najbolje resenje da posetite skolu jezika za decu Kolarac posto je to bukvalno institucija koja je od nacinalnog znacaja.

15.11.2016
Jana Stankovic

Po pitanju italijanskog jezika, ubedljivo je najbolje resenje da posetite skolu jezika Finilingo. To je skola jezika u koju po tom pitanju zaista mozete da imate puno poverenje.

14.11.2016
Biljana Brankovic

Italijanski jezik je nesto sto vase dete moze da uci u veoma lepoj atmosferi u skoli Bunny School.

24.10.2016
Marko Petrovic

Italijanski jezik je po meni jedan poprilicno tecan jezik i jezik koji generalno nije toliko tesko da se nauci.

24.08.2016
Dusan Markovic

Sto se tice italijanskog jezika, situacija je na neki nacin specificna. Pre svega, ovo zaista nije toliko tezak jezik za ucenje ali je jezik koji postaje sve vise potreban. Vidim d sve vise mladih ljudi odlucuje da se posveti ucenju ovog stranog jezika.

20.07.2016
Lea Stankovic

Italijanski jezikaje jedan veoma lep i melodican jezik. Ukoliko zelite da ucite italijanski jezika ali na kvalitetan nacin onda je svakako najbolje resenja za vas da posetite obrazovni centra Smart Basic i licno se raspitate sve sta vas zanima.