Kućna poseta lekara zna da bude od izuzetne važnosti kod mnogih zdravstvenih stanja. Krenimo od jedne sasvim uobičajene i česte pojave, a to je kada se osobi ukoči kičma. Ona tada nije u stanju da ode ni to toaleta, a kamoli do lekara. Upravo zbog toga, ako lekar dođe do nas, to može da znači pravi spas.

Kućni lekar

Pročitaj više

Izaberite neku od ordinacija koje nude uslugu KUĆNE POSETE LEKARA

Beograd

Gracia Medika - Kardiologija
Koče Popovića 7
Savski venac Pozovi

U “Gracia Medika” poliklinici u centru Beograda dostupni su Vam najtraženiji kardiološki pregedi koje obavlja specijalista kardiologije....
Pročitaj više

Pre 23 h poslednji put pozvana firma
Nest Interna
Vojvode Vlahovića 2
Voždovac Pozovi

Lekarska ordinacija Dr. Nestorov nalazi se na Voždovcu, pruža usluge interne medicine za različite hronične bolesti, pregled, dijagnostiku i analize...
Pročitaj više

Pre 23 h poslednji put pozvana firma
Gracia Medika poliklinika
Koče Popovića 7
Savski venac Pozovi

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazvu...
Pročitaj više

Pre 17 h poslednji put pozvana firma
Mobilna medicinska sestra
Milentija Popovića 32a, (lokal L-35)
Novi Beograd

Ambulanta Mobilna medicinska sestra je pravo rešenje uvek kada Vam je potrebna profesionalna zdravstvena nega beba, dece, odraslih, starih i bolesnih lica. Dodatna pogodnost je usluga pomoći u kući koja ne mora biti uslovljena medicinskom pot...

Ordinacija opšte medicine dr. Ivan Radić
Vojvode Stepe 120, lokal 4
Voždovac

Ordinacija opšte medicine Dr Ivan Radić nalazi se u ulici Vojvode Stepe broj 120. Budući da opšta medicina podrazumeva širok dijapazon medicinskih usluga, naša ordinacija Vam nudi prevenciju, rano otkrivanje bolesti i lečenje akutnih i hronič...

Opsta medicina Euromedik
Alekse Nenadovića 8 i Gandijeva 122g
Savski venac

Euromedik Beograd svima kojima je potrebna opšta medicina nudi profesionalne preglede i dijagnostiku po povoljnim cenama....

Novi Sad

UROMEDICA NS poliklinika internistički pregledi
Gundulićeva 8 Pozovi

Poliklinika Uromedica Novi sad obezbedila vam je kompletne medicinske usluge iz oblasti interne medicine. Naš tim čine i specijalisti kardiologije, gastroenterologije, endokrinologije i nefrologije, uz obezbeđenu saradnju sa kolegama drugih i...
Pročitaj više

Kućna poseta lekara zna da bude od izuzetne važnosti kod mnogih zdravstvenih stanja. Krenimo od jedne sasvim uobičajene i česte pojave, a to je kada se osobi ukoči kičma. Ona tada nije u stanju da ode ni to toaleta, a kamoli do lekara. Upravo zbog toga, ako lekar dođe do nas, to može da znači pravi spas.

Kućni lekar

Naveli smo primer da ljudima treba pomoć kada se ukoče, i postanu nepokretni usled kičme. Naravno, ovo je samo privremeno stanje, ali veoma neprijatno i bolno, jer čovek postaje nefunkcionalan, plus potrebno je da se odmah daju injekcije i sva ostala terapija, da bi se brzo otklonila ukočenost i vratili normalni pokreti.

Pored ovog stanja, kućni lekar danas može da vas obiđe za bilo šta drugo. Postoje osobe koje su stare i iznemogle, te im je teško da odu u dom zdravlja i da daju krv i urin na analizu. U ovim situacijama, lekar može doći kod vas, i obaviti sve šta treba.

Pored toga, korisno je da znate da se može koristiti usluga lekara svih specijalnosti. Stoga, potrebno je samo pozvati ako želite internistu, kardiologa, neurologa, psihijatra, fizijatra, endokrinologa, reumatologa i mnoge druge struke.

Dolazak lekara kući

Kada lekar dođe kući, to će biti u vreme koje vama odgovara. Veoma je teško brinuti o bolesnoj osobi bez stručne pomoći, čak i onda kada porodica ima dovoljno vremena i volje. Razlog je što nedostaje znanje da se nega sprovede. Primera radi, običan čovek ne zna da drugoj osobi izvadi krv ili da aplikuje injekciju. Da ne govorimo o kompleksnijim stvarima kao što je postavljanje katetera, recimo.

Zbog toga je dolazak lekara kući zaista spas, jer izbegavate čekanje na redu čekaonicama domova zdravlja i drugih zdravstvenih centara i možete iz udobnosti svog doma da se lečite.

Terenski lekar

Terenski lekar danas postaje veoma česta praksa, tako da se svakoga dana koristi. Ovo je praksa koja je u svetu zaživela odavno, a kod nas u poslednje vreme i sve više uzima maha. Jednostavno, ljudi su shvatili koje su sve prednosti kada niste u bolničkoj ustanovi, i kada sve može da se obavi u okrilju porodice i doma u kome inače živite.

To je daleko manji stres za pacijenta, koji ne prolazi kroz dodatne teške trenutke, već samo kroz ono što mora, usled bolesti od koje boluje.

Isto tako, važno je da znate da možete da se obratite za bilo koji zdravstveni problem i mnogo toga može da bude urađeno na terenu, naravno, osim nekih složenih intervencija, kao što su operacije, na primer. Međutim, važno je da imate u vidu da i posle operacije, postoperativni tok može da teče u domu u kome živite, tako da opet izbegavate bolnice koje niko ne voli.

Ukoliko vam je potrebna rehabilitacija, jer ste operisali kičmu, ona može dase sprovede u domu u kome boravite, uz vašu porodicu. Ni u jednom trenutku ne treba izgubiti iz vida koliko je sve ovo psihološki bitno za bolesnika.

Kućna poseta lekara cena

Cena kućnih poseta lekara je iz razumljivih razloga viša nego kada je reč o redovnim odlascima u zdravstvenu ustanovu i to je obično za oko 30%, ali to sve zavisi kojoj ordinaciji se obratite i za koji tačno zdravstveni problem.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici našeg portala koju upravo čitate.

Ostavite komentar
Ocenite tekst