Krovni nosači su neophodni u nekim prilikama. Zamislimo situaciju da odlazite sa svojom porodicom na put, idete automobilom, i želite da ponesete mnoštvo neophodnih stvari. Ali – gepek vam je mali! Srećom, rešenje uvek postoji, pa su tu krovni nosači, koji će na sebe preuzeti posao nošenja raznih predmeta koji ne mogu stati u auto.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi gde možete kupiti KROVNE NOSAČE

Beograd

Thule Srbija
Tošin bunar 179
Novi Beograd

Nabavite najkvalitetniju opremu za Vaš automobil, posetite specijalizovani Thule Shop Beograd. U ponudi naše radnje koja je jedna od najbolje opremljenih na svetu, očekuje Vas kompletan asortiman proizvoda renomiranog švedskog brenda Thule....
Pročitaj više

Krovni nosači su neophodni u nekim prilikama. Zamislimo situaciju da odlazite sa svojom porodicom na put, idete automobilom, i želite da ponesete mnoštvo neophodnih stvari. Ali – gepek vam je mali! Srećom, rešenje uvek postoji, pa su tu krovni nosači, koji će na sebe preuzeti posao nošenja raznih predmeta koji ne mogu stati u auto.

Krovni nosači za auto

Primera radi – nosite bicikl ili skije? Pravo mesto za to je krov vašeg četvorotočkaša! Sve ovo izgleda super, ali pre svega morate da kupite i montirate krovne nosače za auto, a više o tome u tekstu koji je pred vama.

Nosači se razlikuju po konstrukciji i načinu montiranja, a to sve zavisi od modela automobila kome su namenjeni. Primera radi, određeni automobili su tako napravljeni da im se jednoga dana na krov montira nosač (dovoljno je podići poklopac), dok kod drugih to uopšte nije fabrički predviđeno. Iz tog razloga, ako planirate da ugradite krovne nosače za auto, morate pri kupovini automobila da se dobro raspitate.

Krovni nosači za karavan

Prilikom kupovine krovnog nosača za karavan, neophodno je da utvrdite koji je to nosač koji će odgovarati, jer primera radi, postoje modeli za standardni krov, sa T profilom, sa kišnim kanalom, za vozila sa fiksnim mestima za učvršćivanje...

Postavljanje nosača se izvodi tako što se tzv. šape ili stope drže za krov auta, a zatim se na njih postave poprečne šine.

Krovni nosači – prodaja

U doba savremene internet komunikacije, krovne nosače možete da pogledate u ponudi na web prezentacijama firmi koje se bave tom delatnošću. Sajtovi su tako osmišljeni da je lako snaći se i to tako što imate mogućnost da pretražujete prema modelu vašeg četvorotočkaša.

Prvo što treba da uradite jeste da odaberete model, marku i verziju auta, a onda dobijete čitavu listu krovnih nosača koji bi mogli da budu odgovarajući za vaš automobil.

Istu ovakvu proceduru možete da obavite i na zvaničnom web sajtu proizvođača krovnih nosača.

Vozači često postavljaju pitanje da li vrste poprečnih šina mogu da se odaberu? Odgovor bi bio da ponekad mogu, ali ne uvek. Prvo što bi trebalo jeste da izaberete stope za vaš auto, a zatim i željene šine. Neki od proizvođača u svojoj ponudi imaju aluminijumske, plastificirane, čelične, aerodinamične, šine koje su ovalnog ili pravougaonog oblika...

Krovni nosači – iskustva

Vrlo lako bi moglo da vam se dogodi da postavljanje krovnih nosača uopšte ne bude tako lak posao kao što izgleda i zbog toga je naš savet da se kod prodavca raspitate kako se oni pravilno montiraju. Ako ne uradite nešto kako treba, moglo bi da se desi da oštetite automobil, da nepravilno montirate ili da se jednostavno mnogo namučite dok ne zavrišite postavljanje.

Na zvaničnim web prezentacijama proizvođača krovnih nosača postoje uputstva za montažu. Sve je vrlo detaljno objašnjeno i to od najmanjih sitnica i koraka.

Događa se i da auto ima fabrički ugrađene uzdužne nosače. Tada su vam neophodne samo poprečne šine. Ako vas zanima koju težinu mogu da ponesu krovni nosači, najtačnije bi bilo reći da to zavisi od tipa nosača, međutim, tu je važno i koliku težinu može da ponese sam krov automobila.

Krovni nosači – cena:

Cene krovnih nosača zavise od više stavki, kao što je marka automobila, model samog nosača i slično. U tom smislu, raspon cena je od 40 evra do 250 evra i naviše.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite firmu