Dodaj firmu

Mislite da je auto radio luksuz i da vam nije potreban?

U našem tekstu ćemo objasniti da je radio za kola neophodnost i da pored mogućnosti da slušate omiljenu muziku dok vozite ili dok čekate u nekom dugom redu automobila, takođe utiče i na sigurnost i bezbednost u vožnji. Pitate se kako?

Radio za auto

Naime, kada čekate na graničnom prelazu po nekoliko sati, ili kada vozite ka veoma udaljenim destinacijama, tada će vam u nekom trenutku postati dosadno u autu, osećaćete možda nervozu ili isfrustriranost. Jasno je da sva ta osećanja negativno utiču na vozača kome je potrebna maksimalna koncentracija, kako bi bio siguran na putu, i kako bi bili bezbedni svi drugi učesnici u saobraćaju sa kojima on dolazi u kontakt.

Muzika koju volite vas relaksira, opušta, popravlja raspoloženje i koncentraciju, pa je višestruko korisno imati dobar auto radio u svom limenom četvorotočkašu.

Radio za kola

Ako vam se u životu već dogodila neka od spomenutih situacija (a sigurno jeste), onda shvatate neophodnost dobre auto muzike. Njena osnova je kvalitetan auto radio. Kada kupujete opremu za auto muziku, potrebno je da znate koji su to vodeći svetski proizvođači u toj oblasti – Kenwood, Blaupunkt, Sony, Clarion, Pioneer, Alpine, JVC, Aiwa...

Auto radio

Za auto radio slobodno možemo reći da je to srce vaše auto muzike i osnovna i glavna jedinica tog sistema. Zato je jako važno da odaberete kvalitet, jer što je bolji uređaj, odnosno sistem – više ćete uživati u muzici, tj. u vožnji.

Auto muzika

Kada birate auto radio, obratite pažnju na to da ima visoko-naponski RCA izlaz. To će biti višestruko korisno, jer RCA izlaz omogućava da se priključe razna pojačala. Pojačala doprinose da zvuk koji se čuje iz zvučnika bude kristalno jasan, bez pozadinskih šumova i slično.

Muzika za kola

Osim toga, pojačala utiču i na jačinu muzike i njen kvalitet. Pored pojačala, odaberite zvučnike koji imaju visoke performanse, jer džabe vam sve ostalo ako su zvučnici nešto lošiji. To bi značilo da drugi dobri elementi kao što su ekvilajzer, procesor, itd, ne mogu da kompenzuju nedostatak kvaliteta zvučnika.

Auto radio prodaja

Pojačala postoje u nekoliko razreda kvaliteta – to su A, B, C i D kategorija, s tim što se najčešće zatiče kod vozača upravo B klasa.

Auto radio možete da poručite i preko interneta, putem lepo osmišljenih web prezentacija, gde su predstavljeni uređaji i prikazane su sve performanse.

Muzika za auto

Vratimo se sada auto radiju. Dakle, ako radio i pojačalo predstavljaju savršen spoj i vi ne čujete šumove generatora, pozadinske šumove i sl, dobro je obratiti pažnju prilikom kupovine na još neke detalje. Naime, korisno je da razmislite o kupovini skupljeg auto radija, jer tako dobijate dodatne funkcije.

Radio za auto

Te dodatne funkcije su veoma bitne, a one mogu biti USB priključak, čitač SD kartice, integrisani BLUETOOTH, IPOD kontrola, kao i dodatni AUX priključak. Na takav priključaj je moguće spojiti u bilo kom trentuku MP3 plejer i sl.

Radio za kola – cena:

Raspon cena radija za kola se kreće od 7500 din. pa sve do 85000 dinara za pojedine modele.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Idi na vrh strane