Dodaj firmu

Parking senzori SCORPIO

Servis Scorpio nalazi se u centru Beograda. Bavi se prodajom, servisom i ugradnjom alarmnih sistema i auto ozvučenja.
Pročitaj više

Mokroluška 68
Beograd

Autozaštita NT

Kompanija koja se bavi auto zaštitom NT nalazi se u Zemunu. Kako bi vaše vozilo bilo sigurno od krađe, provala ili oštećenja izaberite jedan od pouzdanih sisitema zaštite za svoj automobil.
Pročitaj više

Svetotrojičina 17
Zemun, Beograd

Parking senzori Guardian Protec

KLIN-IGLA za volan GUARDIAN sa neprobojnom Abloy protec bravom poslednje generacije je ultimativna mehanička zaštita vozila koja na specifican i jedinstven nacin blokira stub upravljača i time sprečava upravljanje, šlepanje, guranje i odvožen...
Pročitaj više

Surčinski put 15b
Novi Beograd, Beograd

Parking senzori Šapa System

Prodaja i ugradnja bezbednosnih sistema za automobile i objekte (kandže, alarmi, video nadzor, sigurnosne brave, satelitsko praćenje)
Pročitaj više

Danila Lekića 58a, Bežanijska kosa
Novi Beograd, Beograd

Parking senzori zapravo predstavljaju jedan deo vašeg automobila, koji ima ulogu da vam pomogne da lakše uparkirate vozilo.

U našem tekstu možete da saznate sve što vas zanima o ovom delu opreme, kao i odgovore na pitanja da li su parking senzori luksuz ili neophodnost, koja je njihova prosečna cena i slično.

Parking senzor – potreba ili luksuz?

Može se reći da parking senzori sve više postaju potreba i da se oni podrazumevaju, pošto ih svetski proizvođači automobila već ugrađuju u svoja vozila. To se događa već tokom dugog niza godina, pa su parking senzori počeli da se smatraju standardnim delom opreme automobila.

Ukoliko tako želite, možete parking senzore ugraditi i naknadno. Oni poseduju različite karakteristike i osobine. Kada vozite napred ili u nazad – u rikverc, trebalo bi da čujete pištanje, koje je kontiniuirano, kada priđete nekom predmetu na više od trideset do četrdeset centimetara udaljenosti.

Pošto se određenom predmetu približavate sve više i više, parking senzori, odnosno njihova pištanja vas upozoravaju da ste se približili na razdaljinu koja iznosi svega od deset do petnaest centimetara. To je zvuk koji je različite jačine, odnosno menja se kontinuitet.

Ukoliko ste prišli na manje od deset centimetara nekom objektu, tada parking senzori ispuštaju zvuk koji je bez prekida i to vam jasno daje do znanja da treba da se zaustavite.

Senzori za parkiranje

U dosadašnjem delu teksta smo ukratko objasnili u čemu je suština parking senzora, a dodaćemo i to da oni rade po principu registrovanja odbijenih talasa koji se emituju po horizontali i vertikali, pa se na taj način dobija informacija o prepreci na koju nailazite sa svojim vozilom.

Senzori za parkiranje olakšavaju svakodnevni život, kao i uparkiravanje na razna uska parking mesta koja se nalaze po gradu. Jedino što bismo mogli da eventualno zamerimo parking senzorima je to što ćete se vremenom naviknuti da vam senzori pomažu kod parkiranja, pa možete da izgubite osećaj o tome koliko je velik vaš auto.

Prednji parking senzori

Kao što smo naveli, parking senzori se mogu naknadno ugraditi. Kada se odlučite za ugradnju, veoma je važno da vodite računa o kvalitetu, jer niža cena verovatno neće doneti sve ono što očekujete. Zbog toga je neophodno da se informišete o uređaju, ali i o načinu ugradnje.

Kada taj posao obavljaju profesionalci, onda ćete dobiti i garanciju na sam uređaj i njegove tehničke karakteristike.

Zadnji parking senzori

Kao što je bitno šta se ugrađuje, isto tako je važno i kako se ugrađuje parking senzor. To napominjemo pre svega zbog estetskog izgleda automobila. Sama ugradnja senzora podrazumeva povezivanje na napajanje nekog uređaja koji već postoji.

Svi parking senzori, poseduju takozvani delay. Šta to tačno znači? U zavisnosti od kvaliteta uređaja, ova osobina je izražena u većoj ili manjoj meri, a značila bi da senzori ne mogu da se momentalno usklade sa pretragom prepreka, ukoliko naglo krenete napred ili unazad. Drugačije rečeno, potrebno im je malo vremena da vas obaveste o prepreci prilikom parkiranja.

Zbog toga je bitno da se pre kupovine senzora i njihove ugradnje, raspitate o tehničkim karakteristikama, i pri tome uzmite u obzir svoje vozačke navike. 

Koja je prosečna cena parking senzora?

Cena parking senzora je različita, u zavisnosti od svih navedenih karakteristika u našem tekstu, a neki prosek je oko 35 evra.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane