Pretraga

KOMENTARI

 • Sinovci

  saborac: Pa jos jednom od svoje tragedije pravimo cirkus, nije to prvi put ima jos filmova, npr "Turneja" je jedan od takvih nije cudo sto nas svet smatra takvima. a onda nasa glumica ode u Sarajevo da bi glumila kako smo mi zlocinci, a na komentare kaze "to je posao"

 • Pročitaj komentar »
 • Sinovci

  mat: neznam po koji put gledam i uvek ista rečenica preovlada : ko sa tri metka pobi tolke srbe

 • Pročitaj komentar »
 • Sinovci

  jovana: molim vas prestanite gluposti da pustate

 • Pročitaj komentar »
 • Sinovci

  jovana: cuti breeeee

 • Pročitaj komentar »
 • Sinovci

  vladan: Немаш ти Јована благе везе,такве као ти само знају за суља и никога више...

 • Pročitaj komentar »
Video » Poznate licnosti

Pogledajte razlicte dokumentarne filmove i video zapise u brojnim znamenitim i poznatim licnostima iz nase istorije, kao i modernih dana.

Kategorija Poznate licnosti bavi se zivotima znamenitih Srba i donosi vam brojne zanimljive, znane i manje znane podatke i informacije o njima i njihovim zivotima.

Opustite se, zavalite, i saznajte nesto novo i zanimljivo.

Uslovi korišćenja i autorska prava

Portal Na vidiku je sajt koji prikazuje video snimke, igrice i ostali zabavan sadržaj. Nijedan video snimak koji se može videti na www.navidiku.rs nije u vlasništvu sajta www.navidiku.rs, niti se hostuje na našem serveru. Svi video snimci se hostuju na sajtovima poput YouTube, Google, Yahoo, i ostali ... Samim tim sajt www.navidiku.rs nije odgovoran za legalnost istih i kršenje autorskih prava.

Ukoliko ima snimaka za koje smatrate da krše autorska prava molimo vas da se obratite sajtovima na kojima se hostuju takvi snimci i prijavite ih kako bi isti bili uklonjeni. To će prouzrokovati i uklanjanje sa sajta www.navidiku.rs. Svaki neprikladan snimak možete prijaviti i na kontakt stranici portala www.navidiku.rs/kontakt.php i nakon provere on će biti uklonjen iz baze našeg sajta (ali će i dalje biti dostupan na drugim sajtovima, sve dok se potpuno ne ukloni sa servera, npr. YouTube).

Aleksandar Obrenovic

Aleksandar Obrenovic (5)

Poznate licnosti

Aleksandar Obrenovic bio je poslednji srpski kralj iz dinastije Obrenovic, a zajedno sa svojom suprugom ubijen je u majskom prevratu 1903. godine.

Branko Radičevic

Branko Radičevic (6)

Poznate licnosti

Branko Radicevic bio je srpski romanticarski pesnik koji je ziveo u 19 veku. Vise o ovom nasem proslavljenom pesniku mozete saznati iz video materijala u ovoj podkategoriji.

Nikola Tesla

Nikola Tesla (7)

Poznate licnosti

Saznajte vise o zivotu i delu naseg cuvenog naucnika Nikole Tesle kroz brojne dokumentarne filmove koje mozete gledati besplatno preko interneta na portalu Navidiku.rs

Josip Broz Tito

Josip Broz Tito (15)

Poznate licnosti

Josip Broz Tito bio je dozivotni vladar SFRJ i jedna od najkontroverznijih licnosti u istoriji Balkana.

Slobodan Milosevic

Slobodan Milosevic (10)

Poznate licnosti

Slobodan Milosevic bio je srspki i jugoslovenski politicar i prvi demokratsko izabrani predsednik SRJ nakon raspada SFRJ.

Mihajlo Pupin

Mihajlo Pupin (7)

Poznate licnosti

Mihajlo Pupin bio je srpski i americki naucnik, pronalazac, profesor na americkom unirvezitetu Kolumbija i pocasni konzul Srbije u SAD.

Milutin Milankovic

Milutin Milankovic (4)

Poznate licnosti

Milutin Milankovic jedan je od najpoznatijih naucnika sa nasih prostora, a oblasti njegovog delovanja bile su matematika, astronomija, klimatologija, geofizika, fizika i brojne druge.

Ivo Andrić

Ivo Andrić (13)

Poznate licnosti

Ivo Andric jedan je od nasih knjizevnika kojeg ne treba posebno predstavljati. Osim cinjenice da je dobio nobelovu nagradu za knjizevnost, bio je i diplomata kraljevine Jugoslavije.

Mihailo Petrovic - Mika Alas

Mihailo Petrovic - Mika Alas (3)

Poznate licnosti

Mihailo Petrovic Alas bio je cuveni srpski matematicar, profesor beogradskog unirveziteta, akademik Srpske kraljevske akademije i alas.

Dositej Obradovic

Dositej Obradovic (5)

Poznate licnosti

Dimitrije Dositej Obradovic bio je srpski prosvetitelj i reformator revolucionarnog perioda nacionalnog budjenja i preporoda.

Desanka Maksimovic

Desanka Maksimovic (5)

Poznate licnosti

Desanka Maksimovic bila je cuvena srpska pesnikinja, profesorka knjizevnosti i akademik srpske akademije nauka i umetnosti.

© 2008-2021 Copyright Navidiku.rs d.o.o