Izaberite neku od ordinacija koje se bave lečenjem ZUJANJA U UŠIMA

Beograd

Gracia Medika - ORL

Koče Popovića 7
Savski venac

U savremeno opremljenoj ambulanti “Gracia Medike” u Beogradu, možete zakazati pregled i lečiti problem uha, grla i nosa....
Pročitaj više

ORL Tragus ordinacija za uho grlo nos

Gramšijeva 6
Novi Beograd

ORL Tragus ordinacija za uho, grlo i nos nalazi se na Novom Beogradu. Specijalistička ordinacija Tragus svim pacijentima nudi kvalitetnu dijagnostiku, hirurško lečenje, stroboskopiju i sve druge prateće procedure koje dovode do izlečenja ovih...
Pročitaj više

ORL Centar

Dobracina 37, Beograd
Stari grad

ORL CENTAR je specijalistička ordinacija koja se bavi kompletnom otorinolaringološkom dijagnostikom i lečenjem kako dece tako i odraslih. Usko smo specijalizovani za lečenje nagluvosti, akutnih gluvoća, zujanja u ušima, vrtoglavica, bolest...
Pročitaj više

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na lečenje ZUJANJA U UŠIMA

Nameštanje atlasa (kontrola i korekcija doživotno besplatno!)
12000 10800
Nameštanje atlasa (kontrola i korekcija doživotno besplatno!) AKCIJA ističe za 13d 11h 49m 10s Pročitaj više
ONLINE kurs hipnoze! Obuka za hipnoterapeuta!
250 Eur 220 Eur
ONLINE kurs hipnoze! Obuka za hipnoterapeuta! AKCIJA ističe za 10d 12h 56m 2s Pročitaj više
Specijalistički pregled ORL hirurga
5700 3200
Specijalistički pregled ORL hirurga AKCIJA ističe za 1d 12h 29m 8s Pročitaj više
Pogledajte sve kupone (+5)

Novi Sad

Danijela Živancević psihoterapeut

Psihoterapeutsko savetovalište Danijele Živančević spec. psihoterapije i savetovanja, nudi Vam rešenje za probleme i dileme....
Pročitaj više

Ukoliko vam se desava da cujete zujanje u ušima, i to se ne dogodi samo jednom, već počne da se ponavlja, onda bi trebalo da znate da to stanje nije bezazleno i da može da bude simpom mnogih oboljenja.

Na šta prvo posumnjati kada vam se javi zujanje u ušima?

Kada nam zuji u ušima, svi prvo posumnjamo da nam je skočio pritisak, međutim, uzrok mogu biti problemi sa kičmom, ili jednostavno bolest samog uha.

Zujanje u uhu

Ono što je veoma zabrinjavajuće, što mnogi ljudi ne uzimaju za ozbiljno ovu pojavu i odlažu da odu kod lekara. Na određen način, oni se sažive sa tim zujanjem. Međutim, morate da imate u vidu, da pravovremenim odlaskom kod lekara i započinjanjem sa terapijom, povećavate šanse da se ova neprijatnost otkloni i to se događa u oko 60% slučajeva.

Zujanje u ušima uzrok

Kada stalno čujemo zvuk zujanja u ušima, to utiče na kvalitet našeg svakodnevnog života. Zabrinjavajuće je da je ovo oboljenje u poslednjim godinama u porastu, zbog savremenog tempa života, kao i životnog okruženja.

Zujanje u ušima i vrtoglavice

Zujanje u ušima je kod starijih osoba češće, dok se ponekad može susresti kod oko petine ukupnog stanovništva. Ovu pojavu mogu da prate vrtoglavice, i tada se savetuje da se odmah obratite kod nadležnog ORL lekara.

Zujanje u ušima i glavi

Kada dođete u lekarsku ordinaciju, prvo će biti urađene dijagnostičke metode i to klinički pregled koji uključuje automikroskopiju, audiometriju, snimanje slušnog živca, snimanje magnetnom rezonancom, i biće urađena tiponometrija.

Pištanje u ušima

Interesantno je da pištanje u ušima mogu da čuju i lekari i to tako što primene određene metode, i tada se ono naziva objektivnim, a subjektivno zujanje je kada taj zvuk čuje samo pacijent i ono je povezano sa oštećenjem sluha.

Zujanje u ušima kod dece

Zujanje u ušima je pojava koja se sve češće susreće i kod dece, a razlog mogu da budu recimo, slušalice, odnosno, glasno slušanje muzike putem mobilnih telefona ili kompjutera. Slušalice se nalaze u spoljnom ušnom kanalu, tako da unutrašnje uho nema nikakvu odbranu, jer se direktno izlaže akustičnoj energiji.

Zujanje u ušima zbog zuba

Zujanje u ušima može da se javi i zbog pokvarenog zuba, odnosno, onda kada je oštećen nerv ispod zuba. U takvim situacijama, dobro je posetiti i stomatologa i ORL lekara, da bi se postavila tačna dijagnoza.

Zujanje u ušima lečenje

Zujanje u ušima je uvek simptom nekog oboljenja. Kada se radi dijagnostika, tada se zapravo otkriva uzrok bolesti koja izaziva zujanje. U najvećem broju slučajeva, to su kardiovaskularna oboljenja, problemi sa kičmom i posebno njenim vratnim delom, visok pritisak ili hipertenzija, ali i oboljenja samog uha. Kao što smo već naveli, za uspeh lečenja je bitno da se javite lekarima na vreme, čime povećavate svoje šanse za izlečenjem i zaustavljate progresiju bolesti.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate lekarske ordinacije koje su oglašene na stranici koju upravo čitate.

Ostavite komentar
Ocenite stranu