Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Zujanje u ušima
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Zujanje u ušima

Ukoliko vam zuji u ušima, i to se ne dogodi samo jednom, već počne da se ponavlja, onda bi trebalo da znate da to stanje nije bezazleno i da može da bude simpom mnogih oboljenja.

zujanje u ušima

 

Na šta prvo posumnjati kada vam se javi zujanje u ušima?

Kada nam zuji u ušima, svi prvo posumnjamo da nam je skočio pritisak, međutim, uzrok mogu biti problemi sa kičmom, ili jednostavno bolest samog uha.

Zujanje u uhu

Ono što je veoma zabrinjavajuće, što mnogi ljudi ne uzimaju za ozbiljno ovu pojavu i odlažu da odu kod lekara. Na određen način, oni se sažive sa tim zujanjem. Međutim, morate da imate u vidu, da pravovremenim odlaskom kod lekara i započinjanjem sa terapijom, povećavate šanse da se ova neprijatnost otkloni i to se događa u oko 60% slučajeva.

Zujanje u ušima uzrok

Kada stalno čujemo zvuk zujanja u ušima, to utiče na kvalitet našeg svakodnevnog života. Zabrinjavajuće je da je ovo oboljenje u poslednjim godinama u porastu, zbog savremenog tempa života, kao i životnog okruženja.

Zujanje u ušima i vrtoglavice

Zujanje u ušima je kod starijih osoba češće, dok se ponekad može susresti kod oko petine ukupnog stanovništva. Ovu pojavu mogu da prate vrtoglavice, i tada se savetuje da se odmah obratite kod nadležnog ORL lekara.

Zujanje u ušima i glavi

Kada dođete u lekarsku ordinaciju, prvo će biti urađene dijagnostičke metode i to klinički pregled koji uključuje automikroskopiju, audiometriju, snimanje slušnog živca, snimanje magnetnom rezonancom, i biće urađena tiponometrija.

zujanje u ušima lečenje

 

Pištanje u ušima

Interesantno je da pištanje u ušima mogu da čuju i lekari i to tako što primene određene metode, i tada se ono naziva objektivnim, a subjektivno zujanje je kada taj zvuk čuje samo pacijent i ono je povezano sa oštećenjem sluha.

Zujanje u ušima kod dece

Zujanje u ušima je pojava koja se sve češće susreće i kod dece, a razlog mogu da budu recimo, slušalice, odnosno, glasno slušanje muzike putem mobilnih telefona ili kompjutera. Slušalice se nalaze u spoljnom ušnom kanalu, tako da unutrašnje uho nema nikakvu odbranu, jer se direktno izlaže akustičnoj energiji.

Zujanje u ušima zbog zuba

Zujanje u ušima može da se javi i zbog pokvarenog zuba, odnosno, onda kada je oštećen nerv ispod zuba. U takvim situacijama, dobro je posetiti i stomatologa i ORL lekara, da bi se postavila tačna dijagnoza.

Zujanje u ušima lečenje

Zujanje u ušima je uvek simptom nekog oboljenja. Kada se radi dijagnostika, tada se zapravo otkriva uzrok bolesti koja izaziva zujanje. U najvećem broju slučajeva, to su kardiovaskularna oboljenja, problemi sa kičmom i posebno njenim vratnim delom, visok pritisak ili hipertenzija, ali i oboljenja samog uha. Kao što smo već naveli, za uspeh lečenja je bitno da se javite lekarima na vreme, čime povećavate svoje šanse za izlečenjem i zaustavljate progresiju bolesti.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate lekarske ordinacije koje su oglašene na stranici koju upravo čitate.