Dodaj firmu

Tinitus Beograd

Tinitus Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

ORL Tragus ordinacija za uho grlo nos

ORL Tragus ordinacija za uho, grlo i nos nalazi se na Novom Beogradu. Specijalistička ordinacija Tragus svim pacijentima nudi kvalitetnu dijagnostiku, hirurško lečenje, stroboskopiju i sve druge prateće procedure koje dovode do izlečenja ovih bolesti.
Pročitaj više

Gramšijeva 6
Novi Beograd, Beograd

Tinitus ORL Centar

ORL CENTAR je specijalistička ordinacija koja se bavi kompletnom otorinolaringološkom dijagnostikom i lečenjem kako dece tako i odraslih. Usko smo specijalizovani za lečenje nagluvosti, akutnih gluvoća, zujanja u ušima, vrtoglavica, bolesti iz ORL regije u dece, alergija.
Pročitaj više

Dobračina 37
Stari grad, Beograd

Mnogi od nas su ponekad osetili veoma čudan i prilično neprijatan zvuk zujanja u ušima, šumove, pištanje, zvonjavu... U pitanju je Tinitus. Ovaj tekst će pokušati da vam pruži odgovore na ta pitanja. Nastavite da nas čitate.

Šta je to tinitus?

Dakle, simptome koje smo opisali, osetili su ponekad gotovo svi ljudi i to nije ništa zabrinjavajuće. Situacija kada bi trebalo da potražite lekarsku pomoć jeste kada te znake bolesti osećate u kontinuitetu, kada su oni izraženi, i to do te mere da se remeti vaš mir i svakodnevno normalno funkcionisanje.

Kako nastaje tinitus bolest?

Zapravo, tinitus ne bismo mogli da okarakterišemo kao bolest, već više kao simptom koji je uzrokovan nekim bolestima i stanjima. Dakle, tinitus je šum koji čujemo u jednom ili u oba uva. Kada osetite te simptome, trebalo bi da se obratite otorinolaringologu.

Tinitus simptomi

Uzroci za pojavu tinitusa su razni a neki od njih mogu biti:

  • poremećaj vrata ili kičme
  • smetnje u okviru zuba i vilice
  • virusne infekcije
  • otoskleroza
  • staračka nagluvost
  • problemi sa cirkulacijom koja se odvija u vratnom delu
  • operacija uha
  • često izlaganje situacijama koje su stresne
  • upotreba nekih lekova
  • problemi sa srcem...

Tinitus i vrtoglavica

Svi znamo da je centar za ravnotežu smešten u unutrašnjem uhu. Kada dođe do poremećaja u ovom delu tela, mogu da se jave vrtoglavice. Kada osetite prve simptome, trebalo bi da se javite ORL specijalisti ili neurologu.

Tinitus auris

U akutnim fazama, postoje realne šanse da se simptoma šumova koje čujete u ušima oslobodite. Naravno, prvi korak koji bi trebalo da se načini, jeste obraćanje otorinolaringologu, koji će postaviti dijagnozu i daće vam određenu terapiju.

Lečenje tinitusa

Važno je da znate, da ne bi trebalo da odugovlačite pre nego što odete kod lekara. Naime, jasno je da šumove u ušima svako čuje ponekad, ali ako se to kod vas javlja često, morali biste otići na pregled. Uvek važi pravilo da je što pre, to bolje, i na taj način se, uz adekvatnu terapiju, povećavaju šanse za izlečenje.

Tinitus terapija

Akutna faza tinitusa se označava kao period koji traje tri meseca. Tada imate najviše mogućnosti da vam zujanje u ušima zauvek prestane, jer su tada mogućnosti za izlečenje najveće. Ono što lekari uvek preporučuju, to je da pacijent reaguje brzo, ali racionalno i smireno. Terapija zavisi od slučaja do slučaja, i nju će odrediti vaš lekar.

Tinitus orl

Terapije mogu da budu infuzijom. Prima se kortizon i sredstva koja pojačavaju krvotok. Dužina trajanja ove terapije je od sedam do deset dana.

Drugi način lečenja je hiperbarična komora, gde se pacijent izlaže pritisku od 2, 5 bara što je jednako dubini ronjenja od 15 metara. Na ovaj način, stvaraju se velike količine kiseonika u krvi.

Ukoliko tinitus traje duže, onda se to stanje označava kao hronično. Lekari savetuju da se u tom slučaju, tinitus prihvati kao deo života pacijenta, odnosno, da on sam sebi prizna i prihvati da taj poremećaj ima. Pri tome, trebalo bi promeniti neke životne navike, i to je već veliki korak koji je načinjen u pravcu toga da se jednog dana osoba konačno oslobodi od tinitusa.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate lekarske ordinacije koje se nalaze oglašene na stranici koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane