Dodaj firmu

Značke Antikvarnica Gadafi

Antikvarnica Gadafi se bavi otkupom sledećih vrsta predmeta: vojni predmeti, umetničke slike, satovi, i ostalih predmeta (markice, stari novac, penkala, ogledala)
Pročitaj više

Srđana Aleksića bb (Okretnica autobusa 75)
Novi Beograd, Beograd

Kada smo bili mali, mnogi od nas su voleli da sakupljaju značke. Jednostavno, to je veoma lep hobi, jer su značke izuzetno zanimljive.

Naravno, sa vremenom, kako nešto postaje staro, tako dobija na vrednosti. Danas su značke veoma popularne kod raznih kolekcionara, kao i strastvenih ljubitelja antikviteta.

Znacke

Pretpostavimo da ste dugo vremena sakupljali vredne i stare značke, ili ste možda nasledili čitavu kolekciju od svojih roditelja, ili bake i deke. U tom slučaju, vaše značke bi mogle imati zavidnu vrednost.

Značka

Možda vam ta kolekcija značaka nije previše potrebna i želeli biste da dobijete novac prodajom tih vrednih kolekcionarskih predmeta. Moguće i da ne znate kome da se obratite?

Odgovor je da postoje antikvarne prodavnice koje vrše otkup i za to plaćaju veoma realnu cenu.

Otkup znački

Dakle, ako ste rešili da prodate svoje stare značke, onda je najbolje da ih lično donesete, u odabranu antikvarnicu na procenu. Neophodno je da kolekciju značaka pogleda lice koje je stručno, i koje može da da svoje mišljenje o njihovoj pravoj vrednosti.

Izrada znački

Pored kolekcionarstva, značke se koriste za mnogo toga, odnosno, u svakodnevnom životu. Zbog toga postoje firme koje se bave proizvodnjom, tj. izradom znački.

Policijske značke

Kada vas zaustavi pripadnik policije, pokazaće vam svoju legitimaciju, a na njegovoj uniformi ćete videti značku.

Značke otkup

Kao što smo već naveli, veoma je važno da za svoju kolekciju značaka dobijete pravu i realnu vrednost u novcu. Izaberite renomiranu antikvarnicu, gde rade stručna lica koja mogu da daju ispravan sud o starosti, očuvanosti, i vrednosti predmeta.

Novac će vam biti isplaćen odmah, nakon što dođe do dogovora o otkupu.

Retke značke

Retke značke možete da pronađete u antikvarnicama, i one svakako imaju znatno višu cenu. Međutim, za strastvene kolekcionare ništa nije previše skupo, ukoliko žele da određeni predmet imaju u svojoj pažljivo odabranoj kolekciji.

Vredne značke

Vredne značke, poput retkih znački, takođe mogu da se pronađu i putem interneta, jer se događa da i fizička lica daju oglase za prodaju znački i drugih kolekcionarskih predmeta i antikviteta. Ipak, najsigurniji način da obogatite svoju kolekciju, jeste da se obratite antikvarnicama, koje dugo godina uspešno posluju i znaju pravu vrednost predmeta koje imaju u ponudi.

Značke cena

Koliko novca ćete izdvojiti za značke, zavisi od više faktora. Pre svega, važno je o kakvoj znački se radi – da li je to redak primerak, da li je značka veoma stara i slično. Takođe, bitna je očuvanost predmeta. Ipak, radi vaše orijentacije, možemo da kažemo da se cena kreće od nekoliko stotina dinara do nekoliko hiljada dinara, pa i više, za retke primerke.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane