Dodaj firmu

Otkup knjiga Antikvarijat Andja

Antikvarijat Anđa nalazi se na Zelenom vencu i nudi veliki izbor polovnih i antikvarnih knjiga, rečnike, enciklopedije, kao i udžbenike za osnovnu i srednju školu. Sve ljubitelje stripa oduševiće naša ponuda stripova dobro poznatih junaka: Alan Ford, Dylan Dog, Zagor
Pročitaj više

Jug Bogdanova 2
Savski venac, Beograd

Otkup knjiga je jako popularan. Da li vam i novac skuplja prašinu? Da, i to u vidu knjiga koje vam više nisu potrebne? Zašto to sebi dozvoljavate? Postoji jednostavno i korisno rešenje koje polovne i korišćene knjige pretvara u papire od vrednosti, to jest u – novac. 

Taj način se zove – otkup knjiga.

Otkup knjiga za osnovnu školu

Kada se završi školska godina, pre nekoliko decenija, cepali smo svoje knjige, radosni što više nećemo morati da učimo iz njih. Međutim, vremena su se promenila, pa su nove knjige postale i te kako skupe, a stare takođe imaju svoju vrednost.

Naročito ako su stare knjige zapravo nove, u smislu da su dobro očuvane. Ako vaš udžbenik nema „uši“, niste šarali i crtali po njemu, vaši drugari se nisu potpisivali, ili jednostavno rečeno – ako ste knjigu sačuvali tako da je možete prodati, onda nema razloga da to i ne učinite i da ne zaradite novac.

Otkup knjiga za srednju školu

Knjige za srednju školu su svakako skuplje od udžbenika za osnovno obrazovanje. Jedno od rešenja da jeftinije prođete u toj septembarskoj priči, jeste da svoje korišćene knjige date u otkup, a da za taj novac i uz mali dodatak, kupite nove knjige, ili takođe polovne samo za viši razred.

Otkup knjiga za fakultet

Krenuli smo gradacijom, osnovna škola, srednja, gimnazija i fakultet. Naravno, za visoko obrazovanje i knjige su najskuplje, a zna se koliko su veliki prohtevi studenata, i zahtevi njihovih profesora. 

Roditelji su tu stavljeni na muke, u želji da svom detetu priušte najbolje, a jedno od rešenja jeste da zaradite novac tako što ćete prodati knjige koje ste koristili u protekloj godini studija. 

Kako se vrši otkup knjiga?

Postoje knjižare koje se bave ovom vrstom delatnosti, pa ne morate lutati gradom u potrazi za preprodavcima. Jednostavnom pretragom na internetu, ili pregledom firmi koje se nalaze oglašene ispod našeg teksta, doći ćete do knjižara koje otkupljuju korišćene knjige. 

Od čega zavisi cena otkupa knjiga?

Ovo pitanje zanima sve ljude koji žele da neku svoju staru knjigu prodaju. Dakle, jasno je da će glavni faktor pri formiranju cene biti stanje u kome se nalazi vaša knjiga ili udžbenik. 

Pri tome, vodiće se računa o tome koliko ta knjiga košta kao nova u knjižari, ko je pisac, ko je izdavač, kakav je povez, koje godine je knjiga izdata... 

Otkup knjiga preko interneta

Ako ste veoma radoznali i želite odmah da saznate koja je to suma novca koju možete dobiti, savetujemo vam da obavite takozvanu brzu procenu vaših knjiga. Kako se to radi? Na web prezentacijama knjižara, popunićete određena polja u kojima se traži vaše ime i prezime, e mail adresa, i naravno spisak knjiga koje nudite, sa podacima o njima koje smo iznad naveli.

U roku od par minuta ili par sati, stići će vam odgovor koliko biste novca mogli dobiti za svoje polovne knjige.

Koje knjige se mogu otkupiti?

Odgovor je – skoro sve. Strastvene ljubitelje dobre pisane reči interesuju enciklopedije, rečnici, beletristika, knjige iz društvenih i prirodnih nauka, književnost, književnost na stranim jezicima, monografije gradova i država, obrazovna literatura, periodika, pomorstvo, razni priručnici, knjige o umetnosti, literatura o vojsci, a tu su i knjige o Josipu Brozu Titu...

Otkup sabranih dela

Mnogi ljudi imaju svoje kućne biblioteke, koje rastu iz dana u dan, i postaju sve veće i impozantnije. Njima nije toliko važno da knjige budu savršeno nove, ako su očuvane i u veoma dobrom stanju.

Sabrana i odabrana dela najpoznatijih svetskih i domaćih pisaca, poput Dostojevskog, Tolstoja, Ive Andrića, Meše Selimovića, Jovana Dučića i drugih velikana, svakako zauzimaju posebna mesta u našim bibliotekama. 

Verovatno ne postoji čovek koji ne želi da ima u svom vlasništvu jednu „Anu Karenjinu“, „Rat i mir“, „Zločin i kaznu“, „Braću Karamazove“, „Na Drini ćuprija“ ili „Derviš i smrt“... To je samo šačica naslova, koji mogu biti izraženi u hiljadama i hiljadama... 

Da bi sve ove knjige našle svoje mesto u vašoj kućnoj biblioteci, najpovoljniji način da ih sebi priuštite jeste da ih kupite polovne ali očuvane. Cena neretko ide dole i za dva puta, pa ćete na takav način duplo većom brzinom dolaziti do željenih izdanja, sve dok ne dođete do trenutka kada će se svi vaši gosti diviti broju knjiga koje posedujete.

Otkup knjiga - iskustva

Sa druge strane, ako vam knjige više nisu potrebne, iz bilo kog razloga, ili želite da jednu literaturu zamenite nekom drugom, svoje knjige možete dati u otkup. Po vašem pozivu, firme koje se bave ovom vrstom delatnosti, mogu doći na vašu adresu i na licu mesta ćete se dogovoriti o ceni, kada bude procenjeno stanje u kome se vaše knjige nalaze.

Postoji i mogućnost da sami donesete knjige u sedište knjižare koja vrši otkup, pri čemu ćete proći kroz istu proceduru, stručna lica će vam ponuditi realnu cenu za vašu kućnu biblioteku. 

U svakom slučaju, ne možete ništa izgubiti, znanje iz knjiga koje ste pročitali, vi već posedujete, a novcem koji dobijete od otkupa starih knjiga, možete upotrebiti za kupovinu novih izdanja.

Otkup knjiga – cena:

Otkup udžbenika za osnovnu i srednju školu kreće se od 50 do 150 dinara, a otkup ostalih knjiga, od 50-100 dinara za beletristiku, preko 100 do 500 dinara za enciklopedije, i primera radi, sabrana dela Ive Andrića, u crnom kožnom povezu, od 17 knjiga, svaka knjiga u proseku je oko 100 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate knjižare i antikvarnice koje se nalaze ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane