Dodaj firmu

Otkup dukata Antika 011

Antikvarnica Antika 011 vrši za Vas usluge komisione prodaje i besplatne procene svih vrsta dragocenosti.
Pročitaj više

Ruzveltova 8
Zvezdara, Beograd

Ukoliko posedujete dukate koje više ne želite, iz nekog razloga, onda je najbolja odluka otkup dukata. Na ovaj način, priuštićete sebi značajnu svotu novca, jer se dukati otkupljuju po veoma realnim i prihvatljivim cenama, koje odgovaraju svim stranama – i kupcu i prodavcu.

Otkup dukata iskustva

Jedna zanimljiva činjenica jeste da je dukat postao zvanično sredstvo plaćanja u celoj Evropi, 1566. godine. Pre toga, od 1284. godine, upotreba dukata je počela da raste i on se sve češće koristi. Drugi naziv za dukat može da bude zlatnik, i do Prvog svetskog rata, bio je u upotrebi u mnogim zemljama Evrope.

Otkup zlatnih dukata

Interesantno je da znate da je dukat koji je bio najrasprostranjeniji, bio austrijski zlatni dukat sa likom cara Franje Josipa. Bio je težine 3.4909 grama, a njegova čistoća bila je 986/1000 (0, 986) zlata.

Otkup srebrnih dukata

Kada se radi otkup dukata, trgovci se susreću sa različitim dukatima koji su razne finoće. Ukoliko imate dukate izrađene od srebra, takođe ih možete ponuditi u otkup i biti uvereni da ćete za njih dobiti ponudu u vidu realne cene.

Povoljan otkup dukata

Dukat koji se najčešće daje u otkup je Franc Jozef. Dobro je znati da ćete za ovaj dukat dobiti zavidnu količinu novca, pošto se radi o dukatu koji ima veliku finoću, tj. čistoću zlata.

Otkup malih dukata

Pored dukata Franc Jozef, klijenti nude u otkup i druge dukate, kao što su Napoleon, kralj Aleksandar i kraljica Marija i mnogi drugi.

Otkup velikih dukata

Ukoliko želite da znate koliko zaista vredi dukat koji posedujete, najbolje je da se obratite odabranoj zlatari koja vrši otkup zlata. U njima rade stručna lica koja će dati svoju realnu procenu, a na osnovu svog znanja i dugogoišnjeg iskustva.

Otkup dukata po gramaži

Dukati mogu da se otkupljuju i po gramaži. Naravno, koliko ćete novca dobiti, zavisi od vrste dukata, materijala njegove izrade, starosti, očuvanosti i još dosta faktora. Zbog toga je najbolje da dukat donesete na procenu u odabranu zlataru.

Otkup dukata cena

Kada je reč o ceni dukata, ona može da varira. Zapravo, cena se često menja, a na istu utiče više faktora kao što su potražnja i ponuda zlata na tržištu, i trenutna cena zlata na berzi. Takođe, dobro je da znate da cena dukata u Beogradu i u drugim mestima i gradovima u Srbiji, može da osciluje, i da bude različita. Zbog toga je dobro da svoje zlatnike i dukate prodajete, tj. dajete u otkup u renomiranim zlatarama, koje poseduju ovlašćenje za otkup, izradu i preradu zlatnog nakita.

Samo na taj način ćete biti sigurni da ćete za svoje dukate i zlatnike dobiti onoliko novca koliko oni zaista vrede.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane