Stare knjige imaju posebnu vrednost. Vi ste verovatno ljubitelj lepe, umetničke pisane reči, čim se nalazite na ovoj našoj stranici. I na pravom ste mestu, reći ćemo vam, jer ovde možete pronaći sve informacije o tome kako na najbolji način da dođete do očuvanih starih knjiga, ili u drugom slučaju, ako je vaša kućna biblioteka impozantna, jednostavno želite neke svoje knjige da date u otkup.

Stare knjige prodaja

Pročitaj više

Izaberite neku od antikvarnica koje rade prodaju STARIH KNjIGA

Beograd

Antikvarijat Andja
Jug Bogdanova 2
Savski venac

Antikvarijat Anđa nalazi se na Zelenom vencu i nudi veliki izbor polovnih i antikvarnih knjiga, rečnike, enciklopedije, kao i udžbenike za osnovnu i srednju školu. Sve ljubitelje stripa oduševiće naša ponuda stripova dobro poznatih junaka: Al...
Pročitaj više

Pre 2 h poslednji put pozvana firma

Stare knjige imaju posebnu vrednost. Vi ste verovatno ljubitelj lepe, umetničke pisane reči, čim se nalazite na ovoj našoj stranici. I na pravom ste mestu, reći ćemo vam, jer ovde možete pronaći sve informacije o tome kako na najbolji način da dođete do očuvanih starih knjiga, ili u drugom slučaju, ako je vaša kućna biblioteka impozantna, jednostavno želite neke svoje knjige da date u otkup.

Stare knjige prodaja

Ono što staru knjigu razlikuje od potpuno nove knjige jeste ponajviše njena cena. Korišćene knjige su mnogo jeftinije, ali je poenta u tome da se one suštinski ne razlikuju od novih izdanja. Ukoliko je stara knjiga očuvana, to jest, ne nedostaje joj nijedna stranica, nije išarana i slično, zaista ne postoji razlog da kupujete nove knjige, jer je sadržaj identičan. Čak, polovne knjige imaju neki svoj šmek, one mirišu drugačije, čuvajući u sebi mnogo godina stajanja na polici, prelistavanja i uživanja prethodnog vlasnika u njihovim redovima.Danas je postalo lakše nego ikada doći do očuvanih starih knjiga, ne morate pri tome obilaziti grad, već je dovoljno da iz svoje fotelje obavite naručivanje. To je moguće iz razloga što postoji zaista puno online knjižara koje se bave trgovinom starih izdanja.Dovoljno je da pogledate naslove, koji su uredno podeljeni po žanrovima. Tako možete pronaći razna sabrana dela poznatih pisaca, domaćih i svetskih, beletristiku, knjige iz prirodnih i društvenih nauka, književnost, književnost na stranim jezicima, knjige za decu, izdanja iz umetnosti, razne priručnike, obrazovnu literaturu, literaturu o vojsci, monografije gradova i država...

Stare knjige otkup

Sa druge strane, ako ste vlasnik ogromne kućne bibilioteke, i ako vam i novac skuplja prašinu, odnosno imate knjige koje više ne želite iz nekog razloga, uvek postoji mogućnost da na njima i zaradite. Kako se to radi? Jednostavno, internet antikvarnice veoma često se bave i otkupom starih knjiga, omogućujući tako nekom novom kupcu, strastvenom ljubitelju pisane reči, kao što ste i vi, da po povoljnoj ceni dođe do sadržaja koji ga zanima.Na web prezentacijama internet antikvarnica, obično je naglašeno da se oni bave i otkupom knjiga, pa je dovoljno okrenuti broj telefona. Na taj način, osim što ćete ostvariti prihod, vi ćete dobiti dodatan slobodni prostor u svojoj kućnoj biblioteci, za neka druga izdanja.

Kako kupiti stare knjige?

Pošto ste pronašli odabranu internet antikvarnicu, ostaje samo da se „prošetate“ po menijima, odnosno da pogledate kakvi sve naslovi postoje u ponudi. Kao što smo naglasili u gornjem delu teksta, nećete se izgubiti na njihovom sajtu, nećete lutati i gubiti vreme, već ćete ući u žanr koji tražite i u par klikova izvršiti rezervaciju željene knjige, time što ćete je dodati u za to predviđenu korpicu.Kada ste to učinili, postigli ste dve stvari. Prva je da ste knjigu unapred osigurali za sebe, jer neko drugi neće moći da je naruči pre vas, a druga da ste ostavljanjem osnovnih podataka o sebi koje sajt traži, omogućili osoblju internet antikvarnice da vas kontaktira, potvrdi porudžbinu i da se sa vama dogovori oko načina dostave.Ljudi obično vole da plate pouzećem, odnosno onda kada im poštar zazvoni na vratima sa željenom i očekivanom knjigom. Cena knjige, u ovom slučaju, biće neznatno uvećana za troškove slanja. Interent knjižare nude i tu mogućnost, da ako poručite više knjiga, koje prelaze određeni novčani iznos, izdanja budu isporučena bilo gde na teritoriji Srbije, i to bez troškova poštarine. Ako se nalazite u istom gradu u kome posluje i internet knjižara, knjige možete pogledati u njihovim prostorijama. Ukoliko ste stanovnik neke druge države, poput Bosne i Hercegovine, Hrvatske ili Crne Gore, plaćanje možete izvršiti putem Pay Pal-a, i sve što je potrebno jeste da javite za koje ste knjige zainteresovani, kako biste bili tačno obavešteni o iznosu poštarine.

Stare knjige – cena:

Cene starih knjiga kreću se od 5 evra do 100 evra za očuvane enciklopedije.*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate antikvarnice ispod teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

Snezana Aleksic
16.07.2018 09:32

Antikvarijat Andja prodaje stare knjige koje su jako dobro sacuvane po veoma povoljnim cenama. Cesto kod njih nadjem nesto sto je jako tesko naci u gradu. Sve pohvale.

Ostavite komentar
Ocenite firmu