Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Rashladne komore
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Rashladne komore

Ukoliko se bavite poslom koji podrazumeva rad sa hranom, svakako su vam neophodne rashladne komore. Njihova uloga je prvenstveno u tome da očuvaju kvalitet i svežinu namirnica.

rashladne komore

 

Konstruisane su na taj način da se veoma lako mogu smestiti u svaki radni prostor. Proizvodi se mogu čuvati u rashladnim komorama u zamrznutom ili svežem stanju.

Rashladne komore za meso

Svi znamo da su meso, kao i mesne prerađevine, veoma podložne kvarenju, tako da je neophodno da budu smešteni u rashladnim komorama. Postoji tačno određena temperatura na kojoj se čuvaju te namirnice, da bi se održao njihov kvalitet.

Primera radi, rashladne komore sa temperaturnim režimima od nula do osam stepeni, koriste se za čuvanje svežih namirnica, a tu se ubrajaju, pored mesa i mesnih prerađevina i mleko i mlečni proizvodi, jaja, voće i povrće, piće i slično.

Ako su namirnice već zamrznute, a potrebno im je čuvanje, tada će se koristiti drugi tip rashladnih komora, i to onih koje imaju temperaturni režim rada od minus osamnaest do minus dvadeset pet stepeni.

Izrada rashladnih komora

Svaka rashladna komora ima svoje tehničke karakteristike. Na primer, debljina panela može biti šest ili osam centimetara za plus temperaturna radna područja; debljina panela od deset, dvanaest i petnaest centimetara, koriste se za minus temperaturna područja rada.

Rashladne komore se izrađuju u četiri standardne unutrašnje visine. To su dvesta centimetara, dvesta četrdeset, dvesta osamdeset i trista dvadeset centimetara. Kada govorimo o minimalnim unutrašnjim standardnim dimenzijama, one su od 120 x 120 cm, ali se pri tome uvećvaju po dužini i širini, u standardnom koraku od 30 centimetara, sve do željenih dimenzija.

rashladne komore cena

 

Promena dimenzija je moguća na zahtev kupca rashladne komore, i ona se kreće u koraku od plus-minus pet centimetara visine, širine i dužine.

Pocinčani čelični lim, koji je obojen u belo, koristi se za izradu izolacijskih panela. Kupci često požele i inox lim, pri čemu debljina lima može da bude 0,5 ili 0,6 milimetara.

Vrlo je korisno znati da su paneli za izradu rashladnih komora ispunjeni poliuretanskom penom, koja je ekološki prihvatljiva. Između panela nalaze se spojevi, i oni su izvedeni kao prorez-klin, pri čemu su između sebe pričvršćeni bravicama. Sve to omogućava sjajnu izolaciju, ali i kvalitetan spoj celom dužinom tog panela.

Postoje i komore koje nemaju podni izolacijski panel, i tada se spoj zidnog panela sa podom vrši uz pomoć limenih „U“ profila ili PVC profila.

Kao što se vidi iz celog našeg teksta, rashladne komore je moguće izraditi u željenim dimenzijama, tako da je smeštaj moguć u bilo kom prostoru. Komore su opremljene sanitarnim lajsnama i uglovima koji su zaobljeni, što sve doprinosi jednostavnom i lakom održavanju.

Odlično dihtovanje vrata omogućava ispunjenje svih higijenskih zahteva. Pri svemu tome, veza panela sa panelom je higijenski besprekorna i termički veoma efikasna.

Na rashladnoj komori se mogu ugraditi zaokretna ili klizna hladionička vrata, koja mogu biti različitih dimenzija, u zavisnosti od vaših potreba.

Rashladne komore – cena:

Koliko ćete novca izdvojiti za rashladnu komoru zavisi od dosta činilaca, počevši od dimenzija komore, kao i njenih tehničkih karakteristika i slično.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

 

Iskustva i preporuke posetilaca

29.08.2018
Miodrag Kostic

Kada su rashladne komore u pitanju najbitnije je da gledate kvalitet jer to je nesto sto treba dobro da se platinali isto tako i dugo da traje.

29.08.2017
Marta Dencevic

Mogu samo slobodno da kazem da su u vrele letenje dane rashladne komore i vise nego idealno resenje. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga koliko mi se samo cini. Po pitanju cene ne treba nista vise da sumnjate.

16.05.2017
Petar Jankovic

Samo treba da znate da su sve rashladne komore nesto sto i nije preterano jeftino.

28.04.2017
Ljubinka Sreckovic

Samo treba da znate da su rashladne komore nesto sto bi trebalo da se dosta plati.

18.04.2017
Ivan Stojanovic

Kako god da okrenete, ove komore su bile nesto sto bi moralo i trebalo da se plati.

31.03.2017
Nikolina Pantelic

Koliko mi se samo cini, one su po meni i vise nego dobro resenje.

17.03.2017
Marko Petrovic

Sto se ovih komora tice, kvalitet je nesto sto pre ili kasnije uvek treba da dodje do izrazaja.

27.02.2017
Jana Stankovic

Naravno da su rashladne komore narocito bitno tokom vrelih letnjih meseci.

08.02.2017
Biljana Brankovic

Koliko mi se samo cini, uvek su rashladne komere bile i vise nego bitne.

30.01.2017
Dusan Markovic

Sto se tice rashladnih komora, odmah treba da znate da je veoma bitno da se odlucite za kvalitet. Najvaznije je samo da vam se hrana na nekom veselju ne pokvari.