Ukoliko se bavite poslom koji podrazumeva rad sa hranom, svakako su vam neophodne rashladne komore. Njihova uloga je prvenstveno u tome da očuvaju kvalitet i svežinu namirnica.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi gde mozete kupiti RASHLADNE KOMORE

Beograd

D Frigo rashladni sistemi
D Frigo rashladni sistemi
Dečanska 1
Obrenovac Pozovi

D-Frigo nalazi se u Obrenovcu, i specijalizovana je za sve vrste rashladnih sistema, rashladne komore, vrata za hladnjače, rashladnih ormana, agregata, kao i projekovanjem toplotnih pumpi po želji klijenata...
Pročitaj više

Servis rashladnih uredjaja Frigo Cure
Servis rashladnih uredjaja Frigo Cure
Dr Dragoljuba Sretenovica 5, III sp. stan 12
Čukarica Pozovi

Servis rashladnih uređaja Frigo Cure popravlja rashladne uređaje svih proizvođača u domaćinstvu i ugostiteljstvu. Brzo, stručno i povoljno rešavamo sve probleme i kvarove Vaših rashladnih uređaja i dajemo garanciju na sve naše usluge!...
Pročitaj više

Frost rashladni sistemi
Frost rashladni sistemi
Oslobodjenja 28
Rakovica Pozovi

Ukoliko želite najkvalitetniju rashladnu opremu za Vašu mesaru, pekaru ili poslastičarnicu, Frost rashladni uređaji su pravi izbor za Vas. Pored projektovanja i montaže rashladnih komora različitih namena i dimenzija, nudimo i usluge servis...
Pročitaj više

Artfrigo Schmitz Carrier servis
Artfrigo Schmitz Carrier servis
Smederevski put bb, Boleč
Grocka Pozovi

Artfrigo d.o.o bavi se prodajom, ugradnjom i servisiranjem opreme za staconarno i transportno hlađenje, opreme za utovar robe i prevoz hrane i pića u tečnom stanju...
Pročitaj više

Agrotehnix - servis i prodaja rashladne, ugostiteljske i opreme za markete
Agrotehnix - servis i prodaja rashladne, ugostiteljske i opreme za markete
Patrijarha Dimitrija 66
Rakovica

Kompanija Agrotehnix bavi se prodajom, izradom i servisiranjem ugostiteljske i rashladne opreme, klimatizacijom i ventilacijom. U našoj ponudi nalaze se rashladni uređaji vodećih svetskih brendova. Takođe, vršimo opremanje maloprodajnih obj...

Frigocentar
Frigocentar
Slobodana Jovica 37
Voždovac

...

Ukoliko se bavite poslom koji podrazumeva rad sa hranom, svakako su vam neophodne rashladne komore. Njihova uloga je prvenstveno u tome da očuvaju kvalitet i svežinu namirnica.

Konstruisane su na taj način da se veoma lako mogu smestiti u svaki radni prostor. Proizvodi se mogu čuvati u rashladnim komorama u zamrznutom ili svežem stanju.

Rashladne komore za meso

Svi znamo da su meso, kao i mesne prerađevine, veoma podložne kvarenju, tako da je neophodno da budu smešteni u rashladnim komorama. Postoji tačno određena temperatura na kojoj se čuvaju te namirnice, da bi se održao njihov kvalitet.

Primera radi, rashladne komore sa temperaturnim režimima od nula do osam stepeni, koriste se za čuvanje svežih namirnica, a tu se ubrajaju, pored mesa i mesnih prerađevina i mleko i mlečni proizvodi, jaja, voće i povrće, piće i slično.

Ako su namirnice već zamrznute, a potrebno im je čuvanje, tada će se koristiti drugi tip rashladnih komora, i to onih koje imaju temperaturni režim rada od minus osamnaest do minus dvadeset pet stepeni.

Izrada rashladnih komora

Svaka rashladna komora ima svoje tehničke karakteristike. Na primer, debljina panela može biti šest ili osam centimetara za plus temperaturna radna područja; debljina panela od deset, dvanaest i petnaest centimetara, koriste se za minus temperaturna područja rada.

Rashladne komore se izrađuju u četiri standardne unutrašnje visine. To su dvesta centimetara, dvesta četrdeset, dvesta osamdeset i trista dvadeset centimetara. Kada govorimo o minimalnim unutrašnjim standardnim dimenzijama, one su od 120 x 120 cm, ali se pri tome uvećvaju po dužini i širini, u standardnom koraku od 30 centimetara, sve do željenih dimenzija.

Promena dimenzija je moguća na zahtev kupca rashladne komore, i ona se kreće u koraku od plus-minus pet centimetara visine, širine i dužine.

Pocinčani čelični lim, koji je obojen u belo, koristi se za izradu izolacijskih panela. Kupci često požele i inox lim, pri čemu debljina lima može da bude 0,5 ili 0,6 milimetara.

Vrlo je korisno znati da su paneli za izradu rashladnih komora ispunjeni poliuretanskom penom, koja je ekološki prihvatljiva. Između panela nalaze se spojevi, i oni su izvedeni kao prorez-klin, pri čemu su između sebe pričvršćeni bravicama. Sve to omogućava sjajnu izolaciju, ali i kvalitetan spoj celom dužinom tog panela.

Postoje i komore koje nemaju podni izolacijski panel, i tada se spoj zidnog panela sa podom vrši uz pomoć limenih „U“ profila ili PVC profila.

Kao što se vidi iz celog našeg teksta, rashladne komore je moguće izraditi u željenim dimenzijama, tako da je smeštaj moguć u bilo kom prostoru. Komore su opremljene sanitarnim lajsnama i uglovima koji su zaobljeni, što sve doprinosi jednostavnom i lakom održavanju.

Odlično dihtovanje vrata omogućava ispunjenje svih higijenskih zahteva. Pri svemu tome, veza panela sa panelom je higijenski besprekorna i termički veoma efikasna.

Na rashladnoj komori se mogu ugraditi zaokretna ili klizna hladionička vrata, koja mogu biti različitih dimenzija, u zavisnosti od vaših potreba.

Rashladne komore – cena:

Koliko ćete novca izdvojiti za rashladnu komoru zavisi od dosta činilaca, počevši od dimenzija komore, kao i njenih tehničkih karakteristika i slično.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Miodrag Kostic
  29.08.2018 12:12

  Kada su rashladne komore u pitanju najbitnije je da gledate kvalitet jer to je nesto sto treba dobro da se platinali isto tako i dugo da traje.

  Marta Dencevic
  29.08.2017 01:11

  Mogu samo slobodno da kazem da su u vrele letenje dane rashladne komore i vise nego idealno resenje. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga koliko mi se samo cini. Po pitanju cene ne treba nista vise da sumnjate.

  Petar Jankovic
  16.05.2017 09:50

  Samo treba da znate da su sve rashladne komore nesto sto i nije preterano jeftino.

  Ljubinka Sreckovic
  28.04.2017 12:51

  Samo treba da znate da su rashladne komore nesto sto bi trebalo da se dosta plati.

  Ivan Stojanovic
  18.04.2017 02:25

  Kako god da okrenete, ove komore su bile nesto sto bi moralo i trebalo da se plati.

  Nikolina Pantelic
  31.03.2017 11:55

  Koliko mi se samo cini, one su po meni i vise nego dobro resenje.

  Marko Petrovic
  17.03.2017 07:01

  Sto se ovih komora tice, kvalitet je nesto sto pre ili kasnije uvek treba da dodje do izrazaja.

  Jana Stankovic
  27.02.2017 12:26

  Naravno da su rashladne komore narocito bitno tokom vrelih letnjih meseci.

  Biljana Brankovic
  08.02.2017 02:43

  Koliko mi se samo cini, uvek su rashladne komere bile i vise nego bitne.

  Dusan Markovic
  30.01.2017 11:28

  Sto se tice rashladnih komora, odmah treba da znate da je veoma bitno da se odlucite za kvalitet. Najvaznije je samo da vam se hrana na nekom veselju ne pokvari.