Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Hladnjače
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Hladnjače

Kod proizvodnje i prerade hrane, često se susrećemo sa hladnjačama. Hladnjače bi najbolje bilo opisati kao specijalno projektovana skladišta, koja imaju za cilj da se hrana koja se nalazi u njima (voće, povrće, meso) očuva u nepromenjenom kvalitetu i to u što dužem vremenskom periodu.

hladnjače

 

Hladnjače za voće

Ako se bavite prehrambenom industrijom, tada znate da je jedan od najvećih izazova vašeg posla efikasna kontrola ispravnosti namirnica, ili drugim rečima kazano – eliminisanje aktivnosti bakterija.

Svi znamo da su bakterije izazivači kvarenja namirnica, tako da se borba protiv njih vodi putem zamrzavanja i hlađenja robe u hladnjačama.

Temperatura se spušta ispod nultog podeoka, i tada počinje zamrzavanje, pri čemu rast mikroorganizama u značajnoj meri opada. Da bismo uspešno zaustavili bakterije, potrebno je da snizimo temperaturu proizvoda, i pri tome se događa da nestaje aktivnost slobodne vode u namirnici.

Na ovaj način, mikroorganizmi ostaju bez vode koja im je neophodna da bi živeli, odnosno, voda im je potrebna za metabolizam. Pošto se proizvodi hlade u hladnjačama, rizik od rasta bakterija se znatno smanjuje.

Hladnjače za maline

Maline su omiljeno voće mnogima od nas, međutim, one zahtevaju puno rada i brige da bi na kraju, dospele na našu trpezu. U svemu tome značajno pomažu hladnjače za maline. Zahvaljujući svemu tome, imamo maline u sred zime, pa možemo da napravimo voćnu tortu, na primer.

Hladnjače za voće nam omogućavaju da ono bude dostupno tokom cele godine, a ne samo onda kada mu je sezona.

Izrada hladnjača

Poznato je da što se proizvod brže zamrzne, utoliko se smanjuje rizik od rasta bakterija. Kako ćemo čuvati voće i povrće, zavisi od više faktora, kao što su vrste, ali i od pojedinih sorti.

hladnjače cena

 

Izrađuje se više vrsta hladnjača, kao što su hladnjače sa kontrolisanom atmosferom CA, ULO (Ultra Low Oxygen) ili hladnjače sa kontrolisanom atmosferom, kao i hladnjače sa standardnim sistemom hlađenja. Spomenimo i hladnjače sa dinamički kontrolisanom atmosferom.

Prodaja hladnjača

U zavisnosti od svojih potreba, to jest od posla kojim se bavite, izabraćete tip hladnjače koju želite da kupite. Na primer, hladnjače sa standardnim sistemom hlađenja čuvaju proizvode u vremenskom intervalu od jednog do četiri meseca; period od tri do šest meseci odnosi se na hladnjače sa kontrolisanom atmosferom CA, dok je najduži period od četiri do deset meseci čuvanja namirnica omogućen ako koristite ULO hladnjače.

Iznajmljivanje hladnjača

U poslu se ponekad javlja potreba da sačuvamo određene proizvode neko vreme, ali ipak nije nužno da kupujemo novu ili polovnu hladnjaču. U tom smislu iskoristićemo mogućnost iznajmljivanja hladnjače, na vremenski rok koji nam je potreban.

Hladnjače – cena:

Koliko ćete novca izdvojiti za kupovinu ili iznajmljivanje hladnjače, zavisi od njenih karakteristika, kao što je tip hladnjače, ili njene dimenzije i slično.

*Za precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

29.08.2018
Zeljana Jeremic

Frost rashladni sistemi imaju po meni najbolje i najkvalitetnije hladnjace u srbiji. Moj suprug je kod njih porucio hladnjacu za mesnicu i prezadovoljan je kako su uradili.

29.08.2017
Marta Dencevic

Kako god da okrenete, hladnjace jesu nesto sto bi posebno trebalo da se plati ali u svakom slucaju ovo jesu i hladnjace koje nisu preterano skupe kako god da okrenete. Sa cenama ne treba nista dalje koliko mi se samo cini da kuburite.

16.05.2017
Petar Jankovic

Kako god da okrenete, hladnjace su nesto sto bi posebno trebalo da se plati. Sve drugo je cista komercijala.

28.04.2017
Ljubinka Sreckovic

Samo treba da znate da su ove hladnjace nesto sto i vise nego vredi. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

18.04.2017
Ivan Stojanovic

Ako po meni nesto valja u celoj prici onda su to hladjace. One mogu po meni da budu zaista nesto sto puno vredi.

31.03.2017
Nikolina Pantelic

Sto se njih tice, kvalitet je nravno i vise nego vazan. U to zaista ne treba da sumnjate.

17.03.2017
Marko Petrovic

Po meni su one narocito potrebne za velika veselja i slavlja kao sto su svadbe i sahrane. Narocito se to odnosi ako treba da se iznajme tokok letnjeg perioda.

27.02.2017
Jana Stankovic

Sto se mene licno i hladnjaca tice, kvalitet je veoma vazan.

08.02.2017
Biljana Brankovic

Koliko mi se samo cini, uvek je hladanjaca bila bas onako dobra investicija koja pri tome nije ni malo jeftina.

30.01.2017
Dusan Markovic

Ukoliko razmisljate da pocnete da radite neki posao, onda su svakako hladanjce jedno od boljih resenja za vas.