Kod proizvodnje i prerade hrane, često se susrećemo sa hladnjačama. Hladnjače bi najbolje bilo opisati kao specijalno projektovana skladišta, koja imaju za cilj da se hrana koja se nalazi u njima (voće, povrće, meso) očuva u nepromenjenom kvalitetu i to u što dužem vremenskom periodu.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi gde mozete kupiti HLADNJAČE

Beograd

Artfrigo Schmitz Carrier servis
Artfrigo Schmitz Carrier servis
Smederevski put bb, Boleč
Grocka Pozovi

Artfrigo d.o.o bavi se prodajom, ugradnjom i servisiranjem opreme za staconarno i transportno hlađenje, opreme za utovar robe i prevoz hrane i pića u tečnom stanju...
Pročitaj više

Frost rashladni sistemi
Frost rashladni sistemi
Oslobodjenja 28
Rakovica Pozovi

Ukoliko želite najkvalitetniju rashladnu opremu za Vašu mesaru, pekaru ili poslastičarnicu, Frost rashladni uređaji su pravi izbor za Vas. Pored projektovanja i montaže rashladnih komora različitih namena i dimenzija, nudimo i usluge servis...
Pročitaj više

Agrotehnix - servis i prodaja rashladne, ugostiteljske i opreme za markete
Agrotehnix - servis i prodaja rashladne, ugostiteljske i opreme za markete
Patrijarha Dimitrija 66
Rakovica Pozovi

Kompanija Agrotehnix bavi se prodajom, izradom i servisiranjem ugostiteljske i rashladne opreme, klimatizacijom i ventilacijom. U našoj ponudi nalaze se rashladni uređaji vodećih svetskih brendova. Takođe, vršimo opremanje maloprodajnih obj...
Pročitaj više

Servis rashladnih uredjaja Frigo Cure
Servis rashladnih uredjaja Frigo Cure
Dr Dragoljuba Sretenovica 5, III sp. stan 12
Čukarica Pozovi

Servis rashladnih uređaja Frigo Cure popravlja rashladne uređaje svih proizvođača u domaćinstvu i ugostiteljstvu. Brzo, stručno i povoljno rešavamo sve probleme i kvarove Vaših rashladnih uređaja i dajemo garanciju na sve naše usluge!...
Pročitaj više

D Frigo rashladni sistemi
D Frigo rashladni sistemi
Dečanska 1
Obrenovac

D-Frigo nalazi se u Obrenovcu, i specijalizovana je za sve vrste rashladnih sistema, rashladne komore, vrata za hladnjače, rashladnih ormana, agregata, kao i projekovanjem toplotnih pumpi po želji klijenata...

Kod proizvodnje i prerade hrane, često se susrećemo sa hladnjačama. Hladnjače bi najbolje bilo opisati kao specijalno projektovana skladišta, koja imaju za cilj da se hrana koja se nalazi u njima (voće, povrće, meso) očuva u nepromenjenom kvalitetu i to u što dužem vremenskom periodu.

Hladnjače za voće

Ako se bavite prehrambenom industrijom, tada znate da je jedan od najvećih izazova vašeg posla efikasna kontrola ispravnosti namirnica, ili drugim rečima kazano – eliminisanje aktivnosti bakterija.

Svi znamo da su bakterije izazivači kvarenja namirnica, tako da se borba protiv njih vodi putem zamrzavanja i hlađenja robe u hladnjačama.

Temperatura se spušta ispod nultog podeoka, i tada počinje zamrzavanje, pri čemu rast mikroorganizama u značajnoj meri opada. Da bismo uspešno zaustavili bakterije, potrebno je da snizimo temperaturu proizvoda, i pri tome se događa da nestaje aktivnost slobodne vode u namirnici.

Na ovaj način, mikroorganizmi ostaju bez vode koja im je neophodna da bi živeli, odnosno, voda im je potrebna za metabolizam. Pošto se proizvodi hlade u hladnjačama, rizik od rasta bakterija se znatno smanjuje.

Hladnjače za maline

Maline su omiljeno voće mnogima od nas, međutim, one zahtevaju puno rada i brige da bi na kraju, dospele na našu trpezu. U svemu tome značajno pomažu hladnjače za maline. Zahvaljujući svemu tome, imamo maline u sred zime, pa možemo da napravimo voćnu tortu, na primer.

Hladnjače za voće nam omogućavaju da ono bude dostupno tokom cele godine, a ne samo onda kada mu je sezona.

Izrada hladnjača

Poznato je da što se proizvod brže zamrzne, utoliko se smanjuje rizik od rasta bakterija. Kako ćemo čuvati voće i povrće, zavisi od više faktora, kao što su vrste, ali i od pojedinih sorti.

Izrađuje se više vrsta hladnjača, kao što su hladnjače sa kontrolisanom atmosferom CA, ULO (Ultra Low Oxygen) ili hladnjače sa kontrolisanom atmosferom, kao i hladnjače sa standardnim sistemom hlađenja. Spomenimo i hladnjače sa dinamički kontrolisanom atmosferom.

Prodaja hladnjača

U zavisnosti od svojih potreba, to jest od posla kojim se bavite, izabraćete tip hladnjače koju želite da kupite. Na primer, hladnjače sa standardnim sistemom hlađenja čuvaju proizvode u vremenskom intervalu od jednog do četiri meseca; period od tri do šest meseci odnosi se na hladnjače sa kontrolisanom atmosferom CA, dok je najduži period od četiri do deset meseci čuvanja namirnica omogućen ako koristite ULO hladnjače.

Iznajmljivanje hladnjača

U poslu se ponekad javlja potreba da sačuvamo određene proizvode neko vreme, ali ipak nije nužno da kupujemo novu ili polovnu hladnjaču. U tom smislu iskoristićemo mogućnost iznajmljivanja hladnjače, na vremenski rok koji nam je potreban.

Hladnjače – cena:

Koliko ćete novca izdvojiti za kupovinu ili iznajmljivanje hladnjače, zavisi od njenih karakteristika, kao što je tip hladnjače, ili njene dimenzije i slično.

*Za precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Zeljana Jeremic
  29.08.2018 11:23

  Frost rashladni sistemi imaju po meni najbolje i najkvalitetnije hladnjace u srbiji. Moj suprug je kod njih porucio hladnjacu za mesnicu i prezadovoljan je kako su uradili.

  Marta Dencevic
  29.08.2017 01:11

  Kako god da okrenete, hladnjace jesu nesto sto bi posebno trebalo da se plati ali u svakom slucaju ovo jesu i hladnjace koje nisu preterano skupe kako god da okrenete. Sa cenama ne treba nista dalje koliko mi se samo cini da kuburite.

  Petar Jankovic
  16.05.2017 09:49

  Kako god da okrenete, hladnjace su nesto sto bi posebno trebalo da se plati. Sve drugo je cista komercijala.

  Ljubinka Sreckovic
  28.04.2017 12:50

  Samo treba da znate da su ove hladnjace nesto sto i vise nego vredi. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

  Ivan Stojanovic
  18.04.2017 02:23

  Ako po meni nesto valja u celoj prici onda su to hladjace. One mogu po meni da budu zaista nesto sto puno vredi.

  Nikolina Pantelic
  31.03.2017 11:55

  Sto se njih tice, kvalitet je nravno i vise nego vazan. U to zaista ne treba da sumnjate.

  Marko Petrovic
  17.03.2017 07:00

  Po meni su one narocito potrebne za velika veselja i slavlja kao sto su svadbe i sahrane. Narocito se to odnosi ako treba da se iznajme tokok letnjeg perioda.

  Jana Stankovic
  27.02.2017 12:26

  Sto se mene licno i hladnjaca tice, kvalitet je veoma vazan.

  Biljana Brankovic
  08.02.2017 02:43

  Koliko mi se samo cini, uvek je hladanjaca bila bas onako dobra investicija koja pri tome nije ni malo jeftina.

  Dusan Markovic
  30.01.2017 11:27

  Ukoliko razmisljate da pocnete da radite neki posao, onda su svakako hladanjce jedno od boljih resenja za vas.