Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Pregled očnog dna
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Sistematski oftalmološki pregled (oštrina vida, očni pritisak, pregled očnog dna na usku zenicu, određivanje dioptrije)

Akcija -72% 990 Din.
Sistematski oftalmološki pregled (oštrina vida, očni pritisak, pregled očnog dna na usku zenicu, određivanje dioptrije) ...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Vidno polje (KVP) - kompjuterizovano vidno polje + besplatno merenje očnog pritiska!

Akcija -39% 1525 Din.
Vidno polje (KVP) - kompjuterizovano vidno polje + besplatno merenje očnog pritiska! - 1.525 din! Belloko centar za ofta...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Kompletan pregled (provera dioptrije, merenje očnog dna, pregled prednjeg i zadnjeg segmenta oka)

Akcija -39% 2440 Din.
Kompletan pregled (provera dioptrije, merenje očnog dna, pregled prednjeg i zadnjeg segmenta oka) - 2.440 din! Belloko c...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Pregled očnog dna

Pesnici će vam romantično reći da su „oči ogledalo duše“, a lekari će na to odgovoriti da su oči ogledalo zdravlja celokupnog organizma. One mnogo toga mogu reći vašem lekaru, nekada su promene jasno vidljive, a ponekad oftalmolog mora da zaviri duboko u očno dno da bi razotriko zdravstvenu enigmu.

 

 

Pregledom može da se dijagnostikuje povišen krvni pritisak, da se predupredi ili otkrije dijabetes ali i mnoge druge bolesti.

Kako izgleda pregled očnog dna?

Ovo je zapravo samo deo kompletnog oftalmološkog pregleda. Može se videti stanje krvnih sudova u oku, ali i u celom organizmu. Pregled očnog dna je svojevrstan „prozor“ u ljudski organizam. Stanje krvnih sudova se dijagnostikuje oftalmoskopom, pa se lako i jednostavno mogu videti krvni sudovi vidne opne, odnosno mrežnjače. 

Vidna opna je providna, pa se na njoj vidi samo krv u krvnim sudovima, koji su kod zdravih osoba takođe providni. Na ovaj način, svaka promena na krvnom sudu može direktno da se posmatra a da se pacijent ne izlaže nikakvom riziku koji se može javiti kod drugih snimanja krvnih sudova.

Šta se sve može otkriti pregledom očnog dna?

Na primer, povišen krvni pritisak, koji je najčešće oboljenje savremenog sveta, može da se primeti na ovaj način. Ako se hipertenzija ne leči na vreme, ona kao „tihi ubica“ oštećuje krvne sudove u celom organizmu, a posebno u srcu, mozgu i bubrezima, a da pri tome čovek ne oseća nikakve posebne smetnje. Pregled očnog dna zbog toga je bitan, jer se može videti stanje krvnog pritiska, odnosno da li je on samo trenutno povišen, što se smatra normalnom fiziološkom pojavom. Trenutni stres i skok pritiska ne oštećuju krvne sudove, već samo onaj pritisak koji je stalno prisutan, a o kom pritisku je reč, najbolje može da se zaključi pregledom očnog dna. 

 

 

Pored hipertenzije, dijabetes je još jedna podmukla bolest koja može da se otkrije prilikom pregleda kod oftalmologa i to pre nego što se pojave prateći simptomi. Za šećernu bolest, karakteristične su promene na krvnim sudovima oka, a to je pucanje krvnih sudova na očnom dnu i promene u žutoj mrlji. Samo blagovremenim pregledima kod očnog lekara može se u potpunosti očuvati vid, bez obzira ako imate dijabetes. 

Dalje, hematološka oboljenja takođe će pokazati promene na očnom dnu, a pored njih i bolesti nervnog sistema. Razna začepljenja krvnih sudova na očnom dnu mogu da dovedu do naglog pada ili gubitka vida ukoliko je zahvaćena i žuta mrlja. 

Prilikom pregleda očnog dna može da se otkrije i razvoj tumora mozga. Kod ljudi koji imaju uporne glavobolje, uvek se savetuje pregledanje očnog dna da bi se otkrili znaci povišenog pritiska u glavi, koji može da ukaže na razvoj ekspanzivnog procesa u glavi.

Pregled očnog dna – iskustva

Ovaj pregled se savetuje svima, a naročito starijoj populaciji. Pregled očnog dna, kao što smo videli iz teksta, može da ukaže na razne bolesti, koje mogu da se preduprede, kako kasnije ne bi narušavale kvalitet života čoveka. Pravilno lečenje već postojećih bolesti, sprečava štetne posledice. 

Zaključićemo na kraju, da ako imate uporne glavobolje, bolujete od povišenog krvnog pritiska, dijabetesa, imate povećane vrednosti holesterola u krvi, ili ako imate bilo kakve smetnje sa vidom, obavezno zakažite pregled kod vašeg oftalmologa.

Pregled očnog dna – cena:

Cena kompletnog oftalmološkog pregleda u okviru koga se sprovodi i pregled očnog dna, kreće se u rasponu od 2500 do 3600 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oftalmološke ordinacije ispod teksta. 

Oftalmološki pregled za decu (uzrasta starijih od 4 godine) sa širenjem zenica i određivanjem dioptrije

Akcija -33% 1000 Din.
Oftalmološki pregled za decu (uzrasta starijih od 4 godine) sa širenjem zenica i određivanjem dioptrije - 1.000 din! Len...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Specijalistički pregled za očne infekcije i alergije

Akcija -33% 1000 Din.
Specijalistički pregled za očne infekcije i alergije - 1.000 din! Lensoptic lekarska ordinacija!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Glaukom - kompletan specijalistički oftalmološki pregled (OCT, kompjuterizovano vidno polje, merenje očnog pritiska, pahimetrija, pregled specijaliste glaukomatologa, gonioskopija)

Akcija -35% 8500 Din.
Glaukom - kompletan specijalistički oftalmološki pregled (OCT, kompjuterizovano vidno polje, merenje očnog pritiska, pah...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Glaukom - kompletan specijalistički oftalmološki pregled (OCT, kompjuterizovano vidno polje, merenje očnog pritiska, pahimetrija, pregled specijaliste glaukomatologa, gonioskopija)

Akcija -35% 8500 Din.
Glaukom - kompletan specijalistički oftalmološki pregled (OCT, kompjuterizovano vidno polje, merenje očnog pritiska, pah...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

06.09.2018
Sinisa Peric
Pregled ocnog dna je sastavni deo oftamoloskog pregleda. Zbog toga za tu aktivnost treba pre svega da nadjete nekog kvalitetnog oftamologa. Cene se u proseku krecu do nekih 3500 dinara.
10.03.2017
Ivana Petrovic
U svakom slucaju svaki pregled ocnog dna izlazi iz rutinske procedure i zbog toga treba i moze da kosta.
08.03.2017
Petar Jankulovski
ovo je sto se mene tice, jedna narocito dobra vrsta pregleda u koju nikako ne mozete da sumnjate.
02.03.2017
Marina Zivkovic
Ovo je u svakom slucaju nesto sto svako s vremena na vreme moze da uradi.
21.02.2017
Milen Jovanovic
U svakom slucaju je kako god da okrenete, ovo poseban vrsta pregleda. Sve drugo je daleko losije resenje.
13.02.2017
Jovana Milinkovic
Koliko mi se samo cini, pre svega je osnovna stvar u tome sto skoro svaki pregled ocnog dna mora bas onako debelo da se plati.
03.02.2017
Filip Milutinovic
Koliko mi se samo cini, pregled ocnog dna je u svakom slucaju nesto sto generalno treba bas onako debelo da se plati.
23.01.2017
Lea Stankovic
Koliko mi se samo cini ovde je veoma vazno da se opredelite za kvalitet, ako to budete uradili, sigurno je samo to da se nikako necete pokajati.
17.01.2017
Mihajlo Nastasovic
Sto se ovog pregleda tice, veoma je vazno samo da ga obavi bas neki veliki profesionalac.
05.01.2017
Simona Vucinic
Ovo je vec specijalizovani pregled i bas iz tog razloga treba da angazujete nekog profesionalca.
28.12.2016
Todor Markovic
Sto se tice bas ove vrste pregleda, ne treba nista da sumnjate. Sigurno se necete pokajati ako mene pitate.
16.12.2016
Marta Dencevic
Po ovom pitanju samo treba da se opredelite za nekog proverenog oftalmologa i da se vise nista dalje po ovom pitanju ne brinete.
09.12.2016
Janko Zivanovic
Po ovom pitanju je najbolje da se posavetujete sa nekim strucnim licem u koje po mom misljenju treba da imate puno poverenje.
29.11.2016
Ljubinka Sreckovic
Po pitanju pregleda ocnog dna, ubedljivo je najbolje resenje da posetite ordianciju Prolens. To je ordinacija u koju mozete da imate puno poverenje.
23.11.2016
Nikolina Pantelic
Po pitanju pregleda ocnog dna, samo treba da posetite agenciju Focus i vise nista oko toga nemate sta da se brinete.
14.11.2016
Jana Stankovic
Po pitanju pregelda ocnog dna, zaista nemate razloga da se bojite. Ubedljiov je najbolje resenje za vas ukoliko to uradite u Irisoptik.
04.11.2016
Biljana Brankovic
Ovo moze da bude cesto veoma neprijatan pregled za pojedine ljude ali u u svojoj sustini nije toliko zahtevan. Zato treba da posetite Ivu plus i sami se uverite u kvalitet.
23.09.2016
Petar Jankovic
Oftalmoloska oradina Pro Lens je oftalmoloska oradinacija koja je na daleko poznata po kvalitetnom pregledu ocnog dna.
14.09.2016
Ivan Stojanovic
Kvalitento pregled ocnog dna moze da se uradi iskljucivo na kvalitetan nacin putem jedne posebne metode.
23.08.2016
Marko Petrovic
Po pitanju pregleda ocnog dna, smatram da je najbolje resenje za vas da posetite oftalmolosku ordinaciju Pro Lens. To je ordinacija u koju mozete imati puno poverenje ukoliko odlucite da je posetite tokom radnog vremena.
11.08.2016
Dusan Markovic
Svaki ozbiljan lekar koji smatra da imate neki ozniljna problem sa oko - vidom, uradice vam detaljan pregled koji izmedju ostalog ukljucuje i pregled ocnog dna. Bolje je da odete kod takvog nekog oftamolog nego da se posle kajete.
11.07.2016
Stojance Ristovski
Pregled ocnog dna je sastavni deo oftamoloskog pregleda. Zbog toga za tu aktivnost treba pre svega da nadjete nekog kvalitetnog oftamologa. Cene se u proseku krecu do nekih 3500 dinara.