Kako funkcionise otkup udžbenika? Da li se sećate vremena, kada su đaci, posle poslednjeg školskog zvona u junu, masovno izlazili u dvorište i cepali knjige? Danas su se vremena promenila, pa je postalo vrlo korisno očuvati knjigu tokom godine, kako biste je mogli prodati kada završite razred u školi ili godinu na fakultetu.

Pročitaj više

Izaberite neku od antikvarnica koje rade OTKUP UDZBENIKA

Beograd

Antikvarijat Andja
Antikvarijat Andja
Jug Bogdanova 2, Beograd
Savski venac
Beograd Pozovi

Antikvarijat Anđa nalazi se na Zelenom vencu i nudi veliki izbor polovnih i antikvarnih knjiga, rečnike, enciklopedije, kao i udžbenike za osnovnu i srednju školu. Sve ljubitelje stripa oduševiće naša ponuda stripova dobro poznatih junaka: ...
Pročitaj više

4.6 | 10 ocena
Pre 18 h poslednji put pozvana firma

Kako funkcionise otkup udžbenika? Da li se sećate vremena, kada su đaci, posle poslednjeg školskog zvona u junu, masovno izlazili u dvorište i cepali knjige? Danas su se vremena promenila, pa je postalo vrlo korisno očuvati knjigu tokom godine, kako biste je mogli prodati kada završite razred u školi ili godinu na fakultetu.

Na ovaj način, mnogi školarci su zaradili svoj prvi novac u životu, i dopunili svoj džeparac za letovanje, na primer.

Otkup knjiga za srednju školu

U današnje vreme online komunikacije, nije neophodno da lutate gradom i nudite trgovcima svoje korišćene knjige. Postoje firme, odnosno antikvarnice, koje se bave otkupom polovnih knjiga, to jest udžbenika za srednju školu. 

Kolika će cena biti za vaše polovne udžbenike,  zavisi od toga u kakvom su stanju. Veoma je važno da knjiga nije išarana, iscepana, te da ne nedostaju neke stranice. Bitno je i da tekst nije ispodvlačen, da nema na koricama raznih potpisa drugara i drugarica iz razreda...

Otkup knjiga za osnovnu školu

Ako imate knjigu koja je kao nova, bez ovih mana koje smo naveli u tekstu iznad, za svoje korišćene udžbenike možete dobiti veoma pristojnu cenu. Svaka cena je dobra cena, jer te knjige vama više ničemu ne služe, osim da ih negde odložite a one da nastave da čame u nekom zabačenom ćošku.

Svakako ne želite da vam i novac skuplja prašinu, zar ne?

U tom slučaju, ponudite svoje udžbenike za osnovnu školu u otkup. To je tako organizovano, da svoje knjige možete doneti lično u prostorije knjižare, gde će biti procenjeno njihovo stanje i biće vam ponuđena realna cena za otkup.

Na web prezentacijama knjižara koje se bave ovom vrstom delatnosti, istaknuti su i telefoni, pa se možete obratiti u svakom trenutku ako imate neku nedoumicu ili pitanje.

Otkup knjiga za fakultet

Naravno, knjige koje se koriste u visokim školama, svakako su i najobimnije i najskuplje. Često je veoma teško doći do njih, pa studenti žele da ih nabave po nižoj ceni.

Otkup knjiga upravo to omogućuje. Knjižare koje se bave ovom vrstom posla, spajaju ljude kojima knjige za fakultete više nisu potrebne i one studente koje tu godinu upravo upisuju. 

Prvi će doći do novca tako što će knjige dati u otkup, a drugi će kupiti te iste knjige po mnogo povoljnijoj ceni nego da odu u knjižaru i kupe nove knjige. 

A neke bitne razlike, sem niže cene, zapravo i nema. Sadržaj je isti, dobićete iste informacije i znanja koja su vam potrebna za visoke ocene kod vaših profesora. Samo ćete umesto jedne nove knjige, kupiti dve polovne. Nama se to čini kao sasvim dobra i prihvatliva ideja, a vama?

U prodaji i otkupu, nalaze se sve knjige koje su potrebne za osnovnu školu, srednju i fakultet. Da biste dobili brzu procenu vaših udžbenika, možete na web prezentacijama knjižara koje se bave ovom delatnošću, popuniti određeni upitnik, gde ćete uneti svoje ime i prezime, e mail adresu, te sastaviti spisak knjiga – navesti naslov, pisca, izdavača, povez, godinu izdavanja i stanje u kome se knjiga nalazi.

Otkup udžbenika – cena:

Cene se kreću od 50 do 150 dinara po udžbeniku, a od čega zavisi formiranje cene, naveli smo u tekstu iznad.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate knjižare i antikvarnice ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Andriajana Simic
  16.07.2018 08:47

  Antikvarnica bukinista je najpovoljnija firma sto se tice otkupa udzbenika u Beogradu. Jako dobra stvar je sto kod niih mozete izvrsiti zamenu knjiga koje vam vise ne trebaju za knjige koje vam trebaju za sledeci razred uz malu doplatu i na taj nacin resiti se starih a u isto vreme i nabaviti nive knjige koje vam trebaju.

  Todor Markovic
  10.05.2017 01:20

  Sto se mene licno tice, svaki otkup udzbenika bi trebao da ima neku svoju normalnu cenu.

  Nikolina Pantelic
  26.04.2017 06:46

  Ukoliko nesto mora u celoj prici da se plati, onda je to otkup udzbenika. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

  Janko Zivanovic
  12.04.2017 02:44

  Kako god da okrenete, ovaj otkup mora da se dobro plati. Sve drugo samo je cisot gubljenje vremena.

  Jana Stankovic
  29.03.2017 10:13

  Sto se ovog otkupa tice, sigurno je kvalitet nesto sto ce pre ili kasnije da dodje do izrazaja. Sve drugo je mnogo manje vazno i bitno.

  Petar Jankovic
  14.03.2017 09:00

  Sto se ove vrste udzbenika tipe, veoma je vazno da pre svega budu dobro ocuvani.

  Biljana Brankovic
  22.02.2017 02:18

  Koliko mi je samo poznato, otkup udzbenika je u svakom slucaju nesto sto puno kosta onoga ko udzbenike prodaje.

  Ivan Stojanovic
  25.01.2017 10:24

  U svakom slucaju je ovo otkup koji mora posebno da kosta. Mada, nisu ipak na kraju krajeva neke velike cene.

  Marko Petrovic
  09.01.2017 11:08

  Koliko samo mogu da vidim, otkup udzbenika je ipak nesto sto je posebno i sto u danasnje vreme postaje sve unosniji posao.

  Dusan Markovic
  29.08.2016 10:05

  Naravno da bi bilo glupo da se bace. pri tome, najbolje je da se oko ovoga posavetujete s anekim strucnim licem. Tako se sigurno necete pokajati.

  Ivana Petrovic
  22.06.2016 03:35

  Svima toplo savetujem da traze oglasne preko interneta. Knjige mogu bukvalno da se kupe za male pare. Takodje i toj deci ili roditeljima sto ih prodaju sigurno znaci taj finansijski momenat. Glupo bi bilo da se bace.