Proizvodi

MMA Vozdovac
MMA Vozdovac
4000 din.
Kondicioni trening Vozdovac
Kondicioni trening Vozdovac
3.600 din.3.000 din.

Izaberite neki od klubova u Srbiji gde možete trenirati MMA sport

Car Dušan Silni - Borilački klub

Bulevar Despota Stefana 115
Palilula, Beograd

„Car Dušan silni“ je jedan od najuspešnijih borilačkih klubova u Beogradu koji je iznedrio mnoge šampione, takmičare i vrhunske sportiste.
Pročitaj više

Perun klub - MMA i Kik boks

Bul. Peke Dapcevica 32 (Kumodraška 240)
Voždovac, Beograd

MMA i Kik boks klub Perun nalazi se na Voždovcu. Ovaj klub pruža vrhunske uslove za treniranje borilačkih sportova Kick boxa, MMA, Muay Thai-a i funkcionalnog fitnesa.
Pročitaj više

Brazilski džiju džicu i MMA klub - Zarlock

Bore Vukmirovića 14а
Palilula, Beograd

Za sve buduće i sadašnje MMA borce, vrhunski trener BJJ-a Žarko Vasilijević čeka Vas u Akademiji "Zarlock".
Pročitaj više

Mixed Martial Arts, ili MMA, odnosno, u prevodu sa engleskog jezika, mešovite borilačke veštine, izuzetno su popularne u svetu. Ostali nazivi su ultimativna borba, slobodna borba, vale tudo, ultimative fight... U njima se koriste tehnike mnogih borilačkih sportova.

Da li je MMA zaista najpopularnija borilačka veština u svetu?

U pitanju je moderan i savremen kontaktni borilački sport, a to bi značilo da se takmičari bore na sve moguće načine, bez oružja. Dozvoljene su sve udaračke discipline i sve discipline parterno-rvačkog stila.

Smisao MMA je u tome da se ispituju mogućnosti ljudskog tela u svrhu borbe, odnosno, ono samo se pretvara u sredstvo za borbu i oružje.

Koje su najčešće zastupljene borilačke veštine u MMA?

MMA se smatra najkompletnijom borilačkom veštinom koja postoji trenutno u svetu. Postoje dva načina kako možemo da koristimo svoje telo, a to su sistem ravnoteže, poluga i zamajca, na osnovu čega se stvara sila koja se prenosi dalje na drugo telo sa kojim smo u borbi. Drugačije, to bismo mogli da nazovemo udaračkim sposobnostima tela.

Isti sistemi koje smo naveli, mogu da se upotrebljavaju da bi se drugo telo kontrolisalo i potčinilo.

Kada se MMA pojavio u Srbiji i Beogradu?

Za veoma kratko vreme, MMA je postao najpopularniji sport na svetu, a njegova ekspanzija počinje krajem devedesetih godina 20. veka. Takođe, popularnost MMA borbi svakoga dana sve više raste, a publika se meri milionima.

Kada je reč o Srbji i Beogradu, MMA postaje popularan tek od pre nekoliko godina, a 2014. godine je održano prvo amatersko takmičenje. 2013. godine MMA Savez Srbije postao je deo svetske amaterske MMA organizacije, čije je sedište u Moskvi.

Prednosti treniranja MMA borilačke veštine

Postoje tri stila koja čine suštinu MMA borbi, a to su boks, koji podrazumeva kik boks i muay thai; zatim, rvanje – džudo, grčko-rimski stil, slobodni stil; kao i brazilski džiu-džicu. Kao što smo već naveli, prednosti treniranja MMA je ispitivanje granica sopstvenog tela u borbene svrhe i mogućnost da se više borilačkih veština spoji u jedan sport, koji je regulisan strogim pravilima.

MMA treninzi

Postoji Zapadna škola i Istočno-evropska škola. Zapadna škola je zastupljena u Americi, ali isto tako i u većem delu Evrope. MMA se gleda kao posebna veština, a ne kao spoj više razlčitih sportova. Takođe, koriste se i razni farmakološki preparati, kako bi se postigli bolji rezultati. Istočno-evropsku školu karakteriše nešto drugačiji pristup.

MMA klubovi

U Beogradu postoji više MMA klubova, u kojima treninge vode vrhunski stručnjaci. Tokom treniranja ovih borilačkih veština, gubi se neželjena telesna masa, zateže se muskulatura, izgrađuje se samopouzdanje i uči se najbolji borbeni sistem koji danas postoji u svetu.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na ovoj stranici.