Savremeni grčki jezik danas se govori u Grčkoj i na Kipru, a nastao je uprošćavanjem starogrčkog – jezika antičke civilizacije kojim je govorio Homer, najstariji autor evropske književnosti. Prva specifičnost sa kojom se susreću novopečeni učenici grčkoj jeste ta što ovaj jezik ima sopstveni alfabet. Učenje svakog novog jezika jeste dugačak i iscrpljujuć proces, ali se uloženi trud na kraju uvek višestruko isplati.

Škola grčkog jezika

Početkom septembra i krajem januara ili početkom februara većina škola jezika raspisuje konkurs za upis i formira nove grupe za učenje grčkog jezika. U slučaju velike potražnje, škole su najčešće spremne na otvaranje vanrednih grupa tokom čitave godine.

Polaznici kurseva koji imaju izvesno predznanje, a želeli bi nastave s učenjem u školi koju ranije nisu pohađali, moraju da urade ulazni test na osnovu kog će biti raspoređeni u odgovarajuću grupu.

Kursevi grčkog jezika

Dobro je poznato da je Grčka omiljena destinacija među srpskim turistima, stoga se mnogi zaljubljenici u njenu kulturu, muziku, veselje i kuhinju opredeljuju i za učenje grčkog jezika. Bilo da su motivisani nekim ličnim ili poslovnim razlogom, polaznici se mogu opredeliti za bilo kojih od različitih pažljivo osmišljenih kurseva koje organizuju škole grčkog jezika: 

  • opšti kursevi grčkog (dva dvočasa nedeljno sa nastavom u malim grupama);
  • ubrzani kursevi grčkog jezika;
  • konverzacijski kursevi grčkog;
  • individualni kursevi grčkog jezika;
  • poslovni kurs grčkog jezika;
  • online kurs grčkog jezika.

Svi kursevi su podeljeni na više nivoa. Svaki pojedinačan kurs može trajati od jednog meseca do godinu dana posle kojih može uslediti nastavak. Nastava se održava jednom, dvaput ili više puta nedeljno. Po uspešnom završetku bilo kog pojedinačnog kursa, polaznici uz stečeno znanje od škole dobijaju i sertifikat.

Učenje grčkog jezika

Nastava grčkog jezika na kursevima mnogih škola u Srbiji uvažava plan i program koji predlaže Zajednički evropski okvir za žive jezike (Common European Framework of Reference for Languages, skraćeno CEFR). CEFR sistem objedinjuje evropski standard za nivelaciju poznavanja i izučavanja stranih u skladu sa kojim je učenje jednog jezika podeljeno na šest nivoa, od A1 do C2. Na taj način nastaju i kursevi grčkog jezika na nivoima A1, A2, B1, B2, C1 i C2.

Kursevi na A nivoima su bazični, B – srednji i C – napredni.

Cene kurseva grčkog jezika

Opšti kursevi grčkog jezika koštaju od 3000 do 7000 dinara mesečno ili u proseku oko 15000 dinara za ceo semestar. Cene se veoma razlikuju od škole do škole i s obzirom na brojnost grupe i tempo polaznika.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Grcki jezik
Pitaj firme

Iskustva i preporuke posetilaca

08.12.2018
Uros Vukicevic

Grcki jezik je jedan veoma lep jezik ali istovremeno i veoma zahtevan za ucenje. Obrazovni centar Smart Baci je mesto koje je poznato po tome sto na njemu mozete veoma kvalitetno nauciti grcki jezik.

09.05.2017
Filip Milutinovic

Ukoliko nesto valja u celoj prici, onda je to svakako grcki jezik.

25.04.2017
Jovana Milinkovic

Sto se grckog jezika tiec, sigurno cete se pre ili kasnije odluciti za kvalitet. Druge stvari i nisu onda bas toliko vazne.

24.04.2017
Mihajlo Nastasovic

U svakom slucaju je ovo posebna vrsta jezika. Zaista obozavam da slusam kada ljudi na grckom pricaju.

12.04.2017
Lea Stankovic

Ako nesto mora da se plati u danasnje vreme onda je to grcki jezik. Tesko da od njega onda moze postojati nesto bolje sto se mene licno tice.

28.03.2017
Todor Markovic

Po meni je kvalitet ovog jezika naravno i vise nego bitan. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

13.03.2017
Simona Vucinic

Sto se ovog jezika tice, kvalitet je i vise nego bitan. Sve drugo je mnogo manje vazno.

21.02.2017
Janko Zivanovic

Moje je licno misljenje da sto se tice grckog jezika, zaista treba da se posavetujete sa nekim strucnim licem u koje po meni mozete da imate puno poverenje.

03.02.2017
Marta Dencevic

zaista ne mogu da shvatim zbog cega bi neko svoje dete jos kao malo poceo da forsira da uci grcki jezik.

24.01.2017
Petar Jankovic

Grcki jezik je veoma tezak jezik ali zato ako na vreme krnete da ga ucite, sigurno se pre ili kasnije necete pokajati.

05.01.2017
Ljubinka Sreckovic

ovo definitivno nije jezik za svacije usi.

16.12.2016
Ivan Stojanovic

Ako mene licno pitate, grcki jezik je zaista lep jezik ali je izuzetno tezak za ucenje. Bas iz tog razloga treba da potrazite bas neku dobru skolu za njega.

30.11.2016
Nikolina Pantelic

Ako iz nekog razloga vase dete ima potrebu da poznaje grcki jezik, onda je u tom pogledu ubedljivo najbolje resenje za vas skola jezika za decu Berlitz.

15.11.2016
Jana Stankovic

Ukoliko planirate da naucite grcki jezik, onda je u svakom slucaju najbolje da posetite skolu Mlingua I da se bas tamo licno uverite u kvalitet.

14.11.2016
Biljana Brankovic

Nazalost, nema puno mesta na kojima bi grcki mogao da se uci ali je svakako jeda od primer atih mesta i Sunshine.

24.10.2016
Marko Petrovic

Imam generalni utisak da grcki jezik sam po sebi i nije toliko tezak ali da je generalno ljudima problem da uzmu odgovarajuci korak sa grckim alfabetom.

24.08.2016
Dusan Markovic

Uglavnom u danasnje vreme neki entuzijasti mogu da uce grcki jezik. Pri tome, to je svakako jezik u koji mozete imati puno poverenje. Ukoliko se odlucite da ga ucite onda je najbolje da pronadjete neku kvalitetnu skolu stranih jezika.

20.07.2016
Lea Stankovic

Grcki jezik je jedan veoma lep jezik ali istovremeno i veoma zahtevan za ucenje. Obrazovni centar Smart Baci je mesto koje je poznato po tome sto na njemu mozete veoma kvalitetno nauciti grcki jezik.