Vratite se na mobilnu verziju sajta
Grcki jezik Grcki jezik - ove skole stranih jezika nude kurseve za grcki jezik, naucite grcki jezik, saznajte cene i akcije za ucenje grckog jezika www.navidiku.rs Grcki jezikKURS GRČKOG JEZIKA Beograd, škola grčkog jezika, časovi grčkog cena KURS GRČKOG JEZIKA Novi Beograd, škola grčkog jezika, časovi grčkog cena KURS GRČKOG JEZIKA Savski venac, škola grčkog jezika, časovi grčkog cena

Grcki jezik

Savremeni grčki jezik danas se govori u Grčkoj i na Kipru, a nastao je uprošćavanjem starogrčkog – jezika antičke civilizacije kojim je govorio Homer, najstariji autor evropske književnosti. Prva specifičnost sa kojom se susreću novopečeni učenici grčkoj jeste ta što ovaj jezik ima sopstveni alfabet. Učenje svakog novog jezika jeste dugačak i iscrpljujuć proces, ali se uloženi trud na kraju uvek višestruko isplati.

Škola grčkog jezika

Početkom septembra i krajem januara ili početkom februara većina škola jezika raspisuje konkurs za upis i formira nove grupe za učenje grčkog jezika. U slučaju velike potražnje, škole su najčešće spremne na otvaranje vanrednih grupa tokom čitave godine.
Polaznici kurseva koji imaju izvesno predznanje, a želeli bi nastave s učenjem u školi koju ranije nisu pohađali, moraju da urade ulazni test na osnovu kog će biti raspoređeni u odgovarajuću grupu.

Kursevi grčkog jezika

Dobro je poznato da je Grčka omiljena destinacija među srpskim turistima, stoga se mnogi zaljubljenici u njenu kulturu, muziku, veselje i kuhinju opredeljuju i za učenje grčkog jezika. Bilo da su motivisani nekim ličnim ili poslovnim razlogom, polaznici se mogu opredeliti za bilo kojih od različitih pažljivo osmišljenih kurseva koje organizuju škole grčkog jezika: 
  • opšti kursevi grčkog (dva dvočasa nedeljno sa nastavom u malim grupama);
  • ubrzani kursevi grčkog jezika;
  • konverzacijski kursevi grčkog;
  • individualni kursevi grčkog jezika;
  • poslovni kurs grčkog jezika;
  • online kurs grčkog jezika.
Svi kursevi su podeljeni na više nivoa. Svaki pojedinačan kurs može trajati od jednog meseca do godinu dana posle kojih može uslediti nastavak. Nastava se održava jednom, dvaput ili više puta nedeljno. Po uspešnom završetku bilo kog pojedinačnog kursa, polaznici uz stečeno znanje od škole dobijaju i sertifikat.

Učenje grčkog jezika

Nastava grčkog jezika na kursevima mnogih škola u Srbiji uvažava plan i program koji predlaže Zajednički evropski okvir za žive jezike (Common European Framework of Reference for Languages, skraćeno CEFR). CEFR sistem objedinjuje evropski standard za nivelaciju poznavanja i izučavanja stranih u skladu sa kojim je učenje jednog jezika podeljeno na šest nivoa, od A1 do C2. Na taj način nastaju i kursevi grčkog jezika na nivoima A1, A2, B1, B2, C1 i C2.
Kursevi na A nivoima su bazični, B – srednji i C – napredni.
Cene kurseva grčkog jezika
Opšti kursevi grčkog jezika koštaju od 3000 do 7000 dinara mesečno ili u proseku oko 15000 dinara za ceo semestar. Cene se veoma razlikuju od škole do škole i s obzirom na brojnost grupe i tempo polaznika.
 
 
 
 
 
 
 
 

Autor:
Ako Vam se svideo tekst podržite nas:

Izaberite neku od skola stranih jezika gde mozete naci ponudu za GRCKI JEZIK

Grcki jezik :
Vaši utisci, mišljenja i pitanja na temu Grcki jezik
Napišite komentar:
Uros Vukicevic

Subota, 08.12.2018. 10:51

Grcki jezik je jedan veoma lep jezik ali istovremeno i veoma zahtevan za ucenje. Obrazovni centar Smart Baci je mesto koje je poznato po tome sto na njemu mozete veoma kvalitetno nauciti grcki jezik.

Filip Milutinovic

Utorak, 09.05.2017. 12:11

Ukoliko nesto valja u celoj prici, onda je to svakako grcki jezik.

Jovana Milinkovic

Utorak, 25.04.2017. 06:55

Sto se grckog jezika tiec, sigurno cete se pre ili kasnije odluciti za kvalitet. Druge stvari i nisu onda bas toliko vazne.

Mihajlo Nastasovic

Ponedeljak, 24.04.2017. 01:59

U svakom slucaju je ovo posebna vrsta jezika. Zaista obozavam da slusam kada ljudi na grckom pricaju.

Lea Stankovic

Sreda, 12.04.2017. 06:56

Ako nesto mora da se plati u danasnje vreme onda je to grcki jezik. Tesko da od njega onda moze postojati nesto bolje sto se mene licno tice.

Todor Markovic

Utorak, 28.03.2017. 07:12

Po meni je kvalitet ovog jezika naravno i vise nego bitan. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

Simona Vucinic

Ponedeljak, 13.03.2017. 09:42

Sto se ovog jezika tice, kvalitet je i vise nego bitan. Sve drugo je mnogo manje vazno.

Janko Zivanovic

Utorak, 21.02.2017. 10:49

Moje je licno misljenje da sto se tice grckog jezika, zaista treba da se posavetujete sa nekim strucnim licem u koje po meni mozete da imate puno poverenje.

Marta Dencevic

Petak, 03.02.2017. 08:32

zaista ne mogu da shvatim zbog cega bi neko svoje dete jos kao malo poceo da forsira da uci grcki jezik.

Petar Jankovic

Utorak, 24.01.2017. 08:23

Grcki jezik je veoma tezak jezik ali zato ako na vreme krnete da ga ucite, sigurno se pre ili kasnije necete pokajati.

Ljubinka Sreckovic

Četvrtak, 05.01.2017. 08:11

ovo definitivno nije jezik za svacije usi.

Ivan Stojanovic

Petak, 16.12.2016. 08:53

Ako mene licno pitate, grcki jezik je zaista lep jezik ali je izuzetno tezak za ucenje. Bas iz tog razloga treba da potrazite bas neku dobru skolu za njega.

Nikolina Pantelic

Sreda, 30.11.2016. 10:35

Ako iz nekog razloga vase dete ima potrebu da poznaje grcki jezik, onda je u tom pogledu ubedljivo najbolje resenje za vas skola jezika za decu Berlitz.

Jana Stankovic

Utorak, 15.11.2016. 08:25

Ukoliko planirate da naucite grcki jezik, onda je u svakom slucaju najbolje da posetite skolu Mlingua I da se bas tamo licno uverite u kvalitet.

Biljana Brankovic

Ponedeljak, 14.11.2016. 02:42

Nazalost, nema puno mesta na kojima bi grcki mogao da se uci ali je svakako jeda od primer atih mesta i Sunshine.

Marko Petrovic

Ponedeljak, 24.10.2016. 01:18

Imam generalni utisak da grcki jezik sam po sebi i nije toliko tezak ali da je generalno ljudima problem da uzmu odgovarajuci korak sa grckim alfabetom.

Dusan Markovic

Sreda, 24.08.2016. 07:48

Uglavnom u danasnje vreme neki entuzijasti mogu da uce grcki jezik. Pri tome, to je svakako jezik u koji mozete imati puno poverenje. Ukoliko se odlucite da ga ucite onda je najbolje da pronadjete neku kvalitetnu skolu stranih jezika.

Lea Stankovic

Sreda, 20.07.2016. 11:10

Grcki jezik je jedan veoma lep jezik ali istovremeno i veoma zahtevan za ucenje. Obrazovni centar Smart Baci je mesto koje je poznato po tome sto na njemu mozete veoma kvalitetno nauciti grcki jezik.