Dodaj firmu

Peći na pelet Zoran Mika

NE RADIMO GORIONIKE ZA PEĆI NA PELETNaše usluge su: Servis peći na peket, redovno održavanje, montaža i dijagnostika peći na pelet pretežno Alfa plam, Tim system, Kepo, Milan Blagojević thermo peći.
Pročitaj više


Zemun, Beograd

Peći na pelet su veoma popularne i tražene, a razlog je veoma jednostavan – pelet je ekološki ogrev budućnosti. Više o ovoj temi pročitajte u nastavku našeg teksta.

Peć na pelet

Dakle, šta je to u stvari pelet? Reč je o ogrevu koji nastaje komprimovanjem drvene mase, kao što su opiljci ili strugotine. U pitanju su razne vrste drveta, kao što je hrast, bukva, čamovina, ili je jednostavno to mešavina raznih vrsta.

Peć na pelet za etažno grejanje

Etažno grejanje je idealno rešenje za mnoge kuće. Kada neko želi da pređe sa grejanja na ugalj i drva, na grejanje na pelet, tada se pred njim nalaze mnoge nepoznanice, kao što su kakvu peć kupiti, koju vrstu peleta odabrati, koja je cena kotla i mnogo toga još.

Najbolja peć na pelet

U ponudi se nalaze razne peći koje koriste pelet kao gorivo. Neke su namenjene za zagrevanje manjih, a neke većih površina i kvadratura. Shodno tome, izabraćete peć koja zagreva stan od pedeset kvadrata, ali isto tako i kuću od sto ili dvesta kvadratnih metara.

Peć na pelet za 100m2

Kuća od sto kvadrata se smatra standardnom gradnjom, i peći koje je zagrevaju su veoma zastupljene na tržištu. Peč na pelet je u suštini zamena za peć koja je na drva i ugalj.

Peć na pelet za 50m2

Naravno, kao što pelet ima prednosti u odnosu na spomenute ogreve, tako i kod peći na pelet nećete imati potrebe da cepate drva, da ih unosite, slažete... Isto tako, peći na pelet duže drže vatru i nije potrebno stalno da pazite da se ona ne ugasi, kao što je slučaj sa drvima.

Sobna peć na pelet

Postoje i peći na pelet koje uspešno mogu da zagreju jedan mali prostor kao što je soba. One su manjeg kapaciteta, i u skladu s time, cena im je niža.

Peć na pelet za podno grejanje

Podno grejanje je poslednjih godina postalo jako popularno, i to je situacija gde ne postoje radijatori u sobama, već se kuća ili stan greju od poda u kome je instalirano grejanje.

Peć na pelet za 200 m2

Dvesta kvadratnih metara je prostor jedne veće porodične kuće, tako da treba izabrati dobru peć na pelet koja će biti u stanju da zagreva ovaj prostor. Jedna od glavnih prednosti koje imaju peći na pelet jeste ta što bolje iskorištava gorivo koje koristi u odnosu na peći na ugalj i drva.

Peć na pelet sa rernom

Kada se gorivo bolje koristi, dolazi do uštede energije. Postoje peći na pelet koje poseduju i rernu.

Peć na pelet sa radijatorima

Možete da se odlučite za peći na pelet sa radijatorima, što dosta podseća na centralno grejanje.

Peć na pelet cena

Cena peći na pelet dosta varira, i uglavnom zavisi od samih njenih karakteristika. Na primer, cena može da bude 90000 dinara, ali isto tako i 250 000 dinara, pošto nije svejedno koliki prostor želite da zagrevate.

*Za sve precizne i dodatne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici našeg portala koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane