Dodaj firmu

Briketi Energy trade

Firma Energy Trade bavi se prodajom briketa, peleta, ogreva za zimu uz dostavu u Beogradu ali i u celoj Srbiji.
Pročitaj više


Beograd

Ogrev Metalelektro

Najekonomičniji način korišćenja čvrstih sredstava za grejanje
Pročitaj više

Bulevar Kralja Aleksandra 447; Kružni put 7b, Leštane
Zvezdara, Beograd

Briketi Jakovljević Stovarište

Stovarište Jakovljević nalazi se u Zemunu. Poseduje veliki asortiman građevinskog materijala, cementa, kreča, izolacije, cementa kao i ogreva.
Pročitaj više

Ljiljane Krstić 15a
Zemun, Beograd

Briketi su sve popularniji. Razvojem tehnologije omogućena je izrada jeftinog ogrevnog materijala, koji se pravi od otpada bez korišćenja vezivnih sredstava. Prelazak na obnovljive izvore energije predstavlja svetski trend. Sagorevanjem se ne zagađuje životna sredina.

Briket ravnomerno sagoreva sa veoma malo dima i bez nepotrebnog pepela koji leti. U poređenju sa drugim čvrstim gorivima, briketi najviše potpadaju u kategoriju ekoloških goriva, jer sadrži malo sumpora – čak 100 puta manje od uglja.

Sama proizvodnja briketa je razvijena tako da može da se primeni na različite sirovine – od otpadnog materijala u fabrikama do kabastih zapaljivih celuloznih ostataka žitarica sa poljoprivrednih polja.

Brikete dobijene mehaničkom presom odlikuju sledeće karakteristike:

-Kompaktnost jer su briketi tvrdi poput drveta i ne raspadaju se u transportu ili prikom korišćenja. Takođe pri sagorevanju mnogo duže drže svoj prvobitni oblik i time ne zagušuju vatru.

-Veća kaloričnost - zbog veće gustine i tvrdoće duže i jače gore od briketa dobijenih hidrauličnom presom.

-Nema neprijatnih mirisa prilikom sagorevanja - odsustvo vezivnih materijala čini da dim briketa dobijenog mehaničkim putem miriše kao kad sagoreva drvo od kog je napravljen briket.

Briketi od uglja

Po svojoj kalorijskoj vrednosti briketi od uglja su daleko iznad najkvalitetnijeg uglja. Ukoliko koristite brikete od uglja imaćete produženo vreme sagorevanja (čak i do tri puta duže). Ugljeni briketi primenljivi su za sve sisteme koji koriste čvrsto gorivo (šporete, peći, kamine i kotlove). Ekonomičnost ugljenih briketa ogleda se u tome što 1t ugljenih briketa menja 2, 5 t uglja i 4-5m3 bukovog drveta.

Briketi za loženje

Loženje briketa je svakako do sada najoptimalnije rešenje po svim pitanjima. Brikete možete kupovati tokom cele godine i tako praviti zalihe za zimu ili koristiti van sezone da se npr. dogreje vikendica na planini. Pepeo koji ostane nakon izgoelih briketa je u potpunosti ekološki te ga možete izbaciti u dvorište, odnosno iskoristiti ga kao đubrivo za cveće, bašte itd.

Briketi za grejanje 

Kada su u pitanju briketi za grejanje njih odlikuje manja zapremina, a veća kalorijska vrednost od drveta. To znači da je potreban manji prostor za skladištenje. Ukoliko se odlučite za grejanje briketima, imaćete više slobodnog vremena jer tu nema pripreme pre upotrebe - nema cepanja, sečenja, prašine, dodatnog alata, posebnog mesta za obraduu. Briket je spreman za upotrebu odmah.

Prilikom grejanja briketima prisutna je veoma mala količina otpada jer su briketi napravljeni mehaničkim putem tvrdi poput drveta i ne oštećuju se lako što znači da nema prašine ili otpada. Uz korišćenje briketa primetno je brzo oslobađanje toplotne energije, odnosno briketima možete postići željenu temperaturu mnogo brže u odnosu na ostala čvrsta goriva. 

Briketi od drveta

Briket od čistog drveta bez bilo kakvih aditiva i lepkova postaju sve veći hit i u zemljama u razvoju. Pored svih prednosti koje briket kao energent ima veoma važno je napomenuti da je on CO2 neutralan. To praktično znači da se njegovim sagorevanjem oslobađa ista ona količina CO2 koju je drvo apsorbovalo pri vršenju procesa fotosinteze. U prilog tome ide i očuvanje šuma. 

Zaboravite na kupovinu ogrevnog drveta koje u sirovom stanju ima vlažnost oko 50%, što je čak 5 puta više vlage nego kod briketa koji proizvodimo. Vlaga u sirovom ogrevnom drvetu negativno utiče na količinu energije koja se dobija sagorevanjem, imajući u vidu da se za odstranjivanje ove vode troši značajna količina energije. U prilog tome govori podatak da je energetska vrednost briketa čak 2, 3 puta veća nego kod sirovog ogrevnog drveta.

Briketi od slame

Briket od slame je ekološko gorivo proizvedeno isključivo od poljoprivrenih ostataka – ostataka slame, kukuruzovine, soje itd. Ne sadrži nikakve štetne materije, aditive i veziva. Postojeća tehnička postrojenja za sagorevanje (razne vrste peći u domaćinstvu, manji sistemi za grejanje objekata i proizvodnih pogona) omogućuju najširu primenu i upotrebu briketa kao izvora toplotne energije.

Briketi cena

Za jedno pakovanje briketa od 10 kg potrebno je izdvojiti u najvećem broju slučajeva od 230 do 270 dinara, dok je za tonu briketa potrebno izdvojiti od 20900 do 24900 dinara, u zavisnosti od vrste briketa. U nekim slučajevima u cenu je uključen i prevoz, ali svakako to treba proveriti prilikom kupovine.

*Sve cene su informativnog karaktera, za tačnu cenu, za izabrani proizvod predlažemo da kontaktirate firme ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane