Dodaj firmu

N-Mont Uvođenje grejanja - Kotlovi na drva

Uvođenje grejanje, ugradnja solatnih paneka, podno i zidno grejanje u Beogradu.
Pročitaj više


Borča, Beograd

Kotlovi na drva Majstor Za Grejanje

DN FRIGOTERMN GREJANJE I KLIMATIZACIJA brzo i kvalitetno rešava sve probleme vezane za grejanje u Vašem stanu ili poslovnom objektu. Pored kompletne ugradnje centralnog i podnog grejanja, majstor Đorđević Miloš izvodi prepravke postojećih instalacija, kao i servisiranje grejanja.
Pročitaj više

Petkovačka 67
Borča, Beograd

Kotlovi na drva Evga

Nudimo Vam usluge izvođenja grejanja za sve vrste poslovnih, proizvodnih i stambenih objekata. Kompletno izvođenje grejnih instalacija od kotla do radijatora po sistemu “ključ u ruke”…
Pročitaj više

Petkovačka 2d
Borča, Beograd

Kotlovi na drva su jedno od resenja za hladne zimske dane. Kada dolazi zima, duga i hladna, svi želimo topao dom, u kome će biti prijatna temperatura od oko 22 stepena. Zbog toga je veoma važno da se odlučimo za najbolji način grejanja, koji je najefikasniji i najekonomičniji. Izbor mnogih ljudi pada na drva, pa ćemo u daljem tekstu pojasniti detalje vezane za nabavku kotlova za ovu vrstu ogreva.

Prodaja kotlova na drva

Za početak priče o kotlovima na drva, otkrićemo nekoliko zanimljivosti. Naime, kod loženja postoje određena pravila, što bi značilo da se ložište puni samo do polovine, dok se pre ponovnog loženja, ostavlja da drvo sagori u potpunosti, dakle do samog žara. Možda se pitate zbog čega je ovo bitno, a radi se o tome da ako dodajemo novu količinu drveta u trenutku kada drvo oslobađa najviše energije, taj proces će zapravo biti zaustavljen.

Vratimo se sada na temu našeg teksta a to su kotlovi za drva i kako ih odabrati? Kada kažemo – kotlovi na čvrsto gorivo – tada mislimo na korišćenje drva i uglja.

Možete da se odlučite, u skladu sa svojim zahtevima, za čelične ili livene kotlove. Ako ste nekada razmišljali o tome u čemu je prednost korišćenja kotlova na čvrsto gorivo, tajna je u njihovom ložištu koje ima izuzetan prenos toplote na vođu, što je slučaj kod livenih kotlova.

Ukoliko želite smanjenje potrošnje goriva, kao i dostizanje povećane snage grejanja, tada možete da izaberete trajnožareće kotlove.

Kotao na drva

Moderne kotlove na drva karakteriše lakoća pri upotrebi, visoki stepen iskorišćenja, kao i fleksibilnost. Na primer, vrata se mogu montirati sa desne i leve strane, dok njihovo otvaranje može biti pod uglom od sto osamdeset stepeni.

Tu se nalazi i takozvano opciono postolje, koje omogućava lakše održavanje kao i rad sa gorionikom, dok perforirana unutrašnjost znači da možete preći i na grejanje na pelet, ako želite.

Kolika će biti snaga kotla, zavisi od broja članaka, tako da u ponudi možete pronaći različite snage od 20 kw do 58, 1 kw. Savremeni kotlovi, zahvaljujući kvalitetnoj izradi, imaju veoma dug vek trajanja.

Kotlovi na drva iskustva

Spomenuli smo trajnožareće kotlove, čije korišćenje omogućava štednju energije, a sve zahvaljujući kontroli sagorevanja i preciznoj regulaciji rada.

Postoje i kotlovi koji su izrađeni od visoko kvalitetnog livenog čelika, i oni imaju veliku komoru namenjenu sa sagorevanje, što vam sve dozvoljava da ložite velike komade drveta, pa se tako prave duži vremenski intervali do sledećeg loženja.

Na izlaznom dimovodnom priključku kotao poseduje podesivu klapnu, kao i posudu za pepeo koja je sačinjena od nerđajućeg čelika.

Ako želite kotao koji se lako uklapa u svaki prostor, tada odaberite kotlove modernog dizajna, čija je unutrašnjost izrađena od kotlovskog liva, dok je ložište napravljeno od posebnog vodohlađenog čelika.

Kotlovi na drva – cena:

Koliko ćete novca izdvojiti za kotao na drva, zavisi od njegovog modela, tj. od karakteristika koje poseduje. U tom smislu, cene se kreću u rasponu od 90000 din. pa sve do 227 000 dinara za pojedine kotlove.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane