Dodaj firmu

Best Plesni klub

Plesni klub Best nalazi se na Zvezdari. Naučite da plešete latino-američke i standardne plesove, kroz tečajeve ili individualne časove.
Pročitaj više

Olge Jovanović 18
Zvezdara, Beograd

Army Dance plesna škola

Plesna škola Army Dance, nalazi se u Beogadu. Jedna je od najpoznatijih i najstarijih plesnih škola, sa ciljem da polaznike nauči sve korake različitih plesova kako bi oni mogli da ih sami kombinuju u zavisnosti od prilike.
Pročitaj više

Resavska 28
Beograd

Plesna škola "Cubanito"

Plesna škola Cubanito je mesto gde se susreću kubanski ritam, energija i strast. Pokrenite svoje telo uz fantastične ritmove i naučite da plešete salsu, bachatu i kizombu. Dođite da se zabavite i steknete nove prijatelje.
Pročitaj više

Milana Kuča 3, Banovo Brdo
Čukarica, Beograd

Kizomba Vračar plesni klub i plesna škola

Plesni klub Vračar je plesni klub sa najdužom tradicijom i autentičnim opcijama za ples za početnike i profesionalce. Ples za parove, tečajevi za decu i odrasle, ProAm, formacijski ples, individualni časovi.
Pročitaj više

Sjenička 1
Vračar, Beograd

Kizomba ili kako je nazivaju drugačije angolski tango. Možda ste za ovaj ples čuli, a možda i niste, u svakom slučaju, u ovom tekstu saznaćete sve što je potrebno da biste se odlučili da zaplešete!

Šta je kizomba?

Kizomba je poreklom iz Angole i smatra se jednim od veoma popularnih muzičkih pravaca, Kod kizombe je zanimljivo što muzika ima romantičan prizvuk, koji poseduje afrički ritam.

Kizomba ples

Ono što odlikuje kizombu je spor ritam, senzualan, intenzivan i ponekad pomalo čvrst. Ako govorimo o poreklu kizombe, onda se može reći da potiče od sembe, što je preteča sambe. Međutim, tu su se umešali i drugi ritmovi, kao što je zouk koji potiče sa Kariba.

Ples kizombe

Određeni koraci i pokreti kada se igra kizomba podsećaju na argentinski tango. Kizomba se pleše u paru, u kontinuitetu i prilično sporo. U zavisnosti od senzibiliteta, ne mora da bude isuviše prisno. Može da liči na bachatu i merenge, i ritam je jasan i ne previše brz.

Kizomba je veoma dobro prihvaćena u mnogim salsa klubovima, upravo zbog toga što je društvena, a postoje i kizomba klubovi gde se igra samo angolski tango.

Kizomba dance

Kizomba dance je mlad ples, koji sve više dobija na svojoj popularnosti. Ako govorimo o samoj reči kizomba i o tome šta ona znači, onda ćemo navesti da u bukvalnom prevodu označava druženje prijatelja, zabavu, žurku i potiče iz starog angolskog dijalekta.

Kizomba je nastala davnih osamdesetih godina dvadesetog veka, i to na taj način što su muzičari ublažili zvuk sembe, odnosno, usporili su ritam tog plesa. Igrati kizombu zaista je jedan jedinstven doživaljaj, pošto se stvara posebna komunikacija između partnera. To podrazumeva vođenje, praćenje, blizak kontakt... Takođe, kizomba je i sporo i talasasto kretanje tela, konekcija i prisnost.

Kizomba koraci

Ukoliko gledate plesne parove koji plešu kizombu, videćete da je to veoma senzualno, zavodljivo. Bonga je najpoznatiji kizomba muzičar, i on vodi poreklo iz Angole, a njegov značaj se ogleda u tome što je pomogao popularizaciji kizombe u Portugaliji i Angoli, a sve se to dešavalo sedamdesetih i osamdesetih godina dvadesetog veka.

Kada je o Srbiji reč, kizomba se pojavljuje pre svega četiri godine i polako stiče sve veću popularnost. Često možemo videti plesne parove koji izvode ovu senzualnu igru na salsa žurkama, kao i na raznim plesnim večerima.

Ukoliko želite da naučite da igrate kizomba ples, dovoljno je da upišete časove u plesnim školama, tako da ćete verovatno vrlo brzo, postati glavni u društvu, i jedini koji znaju da pravilno izvedu korake i pokrete angolskog tanga.

Cena kizombe

Cena po jednom času je oko 500 dinara u proseku.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate plesne škole koje su oglašene na ovoj stranici.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane