Kompletan kardioloski pregled

0
Cena:
6500 din.

Kardiološki pregled je danas skoro deo opšte kulture stanovnika, ali i prvi izbor kada pacijent oseti tegobe vrlo širokog spektra: bol u grudima, zamaranje, osećaj ubrzanog rada srca, nesvestice vrtoglavice, oticanje nogu itd.
Najvažniji deo kardiološkog pregleda je razgovor sa pacijentom, anamneza, tokom kojeg lekar, ciljanim pitanjima, saznaje od pacijenta jasne tegobe, njihovu učestalost, okolnosti u kojima se javljaju, kako prolaze itd.
Nakon razgovora, sam pregled podrazumeva auskultaciju srca i pluća, pregled stomaka, nogu, merenje pritiska, i elektrokardiografiju (EKG).
Nakon ovog pregleda, a na osnovu podataka dobijenih od pacijenta i nalazom prilikom pregleda, predlaže se terapija ili dalja dijagnostika, a sa ciljem da se najpre utvrdi uzrok tegoba, a potom da se primeni adekvatna terapija.
Nakon uvođenja ili izmene postojeće terapije, potrebno je da lekar vidi pacijenta na kontrolnom pregledu radi procene efikasnosti lečenja.
ELEKTROKARDIOGRAFIJA:Standarna dijagnostička procedura, otkriva različite poremećaje srčanog ritma, srčani zastoj, pauze u radu srca, preskakanje srca, aritmije, tahikardije, nedovoljnu ishranjenost srčanog mišića, akutni kao i raniji infarkt srca (srčani ožiljak), može da ukaže na postojanje kardiomiopatije
O APARATU: 12 kanalni EKG aparat najnovije generacije švajcarskog prizvođača SHILLER sa najdužom tradicijom u proizvodnji ekg uređaja /CARDIOVIT AT-2 plus/ sa 6/12 kanalnim snimkom u realnom vremenu, sa integrisanim filterom šumova, i trokanalnim monitorom tokom snimanja

Kategorija: Kardioloske ordinacije - Kardiolog Beograd
Podkategorija: Kardiološki pregled Beograd
Objavljeno: 05.10.2020.
Ažurirano: 03.11.2020.
# ID Oglasa: 043161
Website: www.drnikcevic.rs