O nama - KARDIOLOŠKA ORDINACIJA DR NIKČEVIĆ


Kardiološka Ordinacija Dr Nikčević nastala je sa željom da se pacijentima pruži potrebna pažnja, stpljenje, stručnost i vreme. Nalazimo se na Zvezdari, u ulici Gvozdićeva 13.

Osnivač ordinacije je dr Gabrijela Nikčević sa dvadesetpetogodišnjim iskustvom rada u Kliničkom Centru Srbije. Svoju karijeru je započela u Urgentnom centru, na Urgentnoj kardiologiji 1994. godine, a 2007. prelazi u Pejsmejker centar KCS. Tamo je produbila svoje znanje u oblasti poremećaja rada srca, poceni za ugradnju, ugradnju i praćenje rada svih pejsmejkera i postala je vrhunski stručnjak u ovoj oblasti. Sa kolegama iz GAK Narodni front čini deo tima stručnjaka koji pomažu mladim bolesnicama sa srčanom slabošću u želji za ostvarenjem materinstva, te ih pažljivo vodi kroz trudnoću i porođaj.

Usluge koje Ordinacija dr. Nikčević su:

 • - kardiološki pregled, kompletna kardiološka dijagnostika i terapija ( elektrokardiografija-EKG, ehokardiografija -eho srca, holter EKG - snimanje srčanog ritma 24 sata, test fizičkim opterećenjem - ergometrija, ehokardiografija pri fizičkom opterećenju, farmakološki test opterećenjem, procena rezerve koronarnog protoka - CFR)
 • - dijagnostika i terapija poremećaja ritma srca
 • - dijagnostika i terapija kriza svesti
 • - ugradnja implantabilnih loop rekordera
 • - procena za ugradnju pejsmejkera
 • - kontrola pejsmejkera
 • - ultrazvučni pregled svih krvnih sudova - "vaskularni dopler"
 • - ultrazvučni pregled mekih tkiva.
 • - multiplate test.

Pejsmejker je aparat koji se ugrađuje kod pacijenata koji imaju veliko usporenje rada srca ili aritmiju (poremećaj srčanog ritma). Programira se tako da ne dozvoljava da broj otkucaja padne ispod željene frekvence.

Procena za ugradnju pejsmejkera je posebno ekspertsko mišljenje o tome da li je potrebno ugraditi pejsmejker u zavisnosti od patologije bolesti srca pacijenta. Postoje antibradikardni i resihronizacioni pejsmejkeri. Antibradikardni pejsmejkeri se koriste za lečenje usporenog srčanog rada i mogu biti jednokomorni (stimulacija jedne srčane šupljine, najčešće desne komore) i dvokomorni (dve srčane šupljine, obično desne pretkomore i desne komore) pejsmejkeri.

Resinhronizacioni pejsmejker je tip srčanog elektrostimulatora koji svojom aktivnošću usklađuje i normalizuje rad između desne pretkomore, leve i desne komore i na taj način poboljšava funkciju leve komore. Telo uređaja se ugrađuje pod kožu i dve ili tri elektrode koje se putem vena ramenog pojasa i grudnog koša postavljaju unutar srca.

Kontrole pejsmejkera podrazumevaju praćenje elektronskih parametara pejsmejkera i elektroda, njihovo funkcionisanje, programiranje, kao i adaptaciju programiranih parametara na osnovu nalaza pri svakoj kontroli. U zavisnosti od nalaza moguće je korigovanje medikamentne terapije i predlaganje daljeg lečenja, ukoliko je potrebno.

Dr Gabrijela Nikčević je gostovala u emisiji Zdravlje Tv „Bolje sprečiti“. Emisija se bavila temom pejsmejkera i možete je pogledati OVDE.

Ordinacija dr Nikčević
Gvozdićeva 13, Zvezdara, Beograd

Iskustva i preporuke posetilaca

15.02.2021 20:43
Neregistrovan korisnik

Čovek samo srcem dobro vidi!!! Čuvajte ga, budite pažljivi prema njemu i prepustite ga vrhunskom dijagnostičaru, profesionalcu, čoveku dr. Gabrijeli. Vrhunska oprema, lepo uređen prostor, preljubazno osoblje, to je ono što ćete videti kada dodjete u ordinaciju. Postoji i ono što se ne vidi, ali se samo srcem oseća, pažnja, strpljenje, ljudskost, toplina, topla reč. Hvala doktorka, na svemu! Sve preporuke za ordinaciju dr. Nikčević.

Srdačan pozdrav za Vas i osoblje!

Dragana Bokšić

23.10.2020 16:45
Neregistrovan korisnik

Strucnost, vrhunski profesionalizam, savremena oprema, ljudski pristup i topla rec su ogledalo ordinacije DR NIKCEVIC. Zahvaljujem doktorki i njenom timu sto sam stekla poverenje da sam na pravom mestu gde mogu resiti svoj problem i sto sam odatle otisla sa osmehom i nadom. Sve preporuke Srdacan pozdrav

26.06.2020 20:20
Neregistrovan korisnik

Ja sam prezadovoljna. Ljubaznost i profesionalnost pre svega. Sve pohvale za dr Nikcevic i njen tim.

30.06.2020 14:53
Neregistrovan korisnik

Hvala puno sto ste prepoznali potrebu da nasim pacijentima pored medicinakog znanja pruzimo i ljudski odnos. Budite dobro. Veliki pozdrav od celog tima

24.05.2020 17:05
Neregistrovan korisnik

Odlicna doktorka,sve pohvale i preporuke.

20.06.2020 18:25
Neregistrovan korisnik

Hvala puno, sve najbolje!

01.02.2020 02:07
Jasmina Iričanin

Bila sam kod dr.Nikcevic.Ljubaznost doktorke i osoblja za svaku pohvalu. Srdacan pozdrav i sve najbolje u svom radu zeli vam Jasmina iz Vrnjačke banje. Ocena 5

23.01.2020 07:23
Neregistrovan korisnik

Bila sam danas.Ljubaznost dr.Nikcevic i osoblja za svaku pohvalu.Sve najlepše o ovoj ordinaciji.Ocena 5.

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Zdravstvo Kardioloske ordinacije - Kardiolog
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Kardiološka Ordinacija Dr Nikčević
 • Kardiološka Ordinacija Dr Nikčević,
 • Kardiološka Ordinacija zvezdara,
 • kardiolog zvezdara,
 • kardiolog beograd,
 • Kardiološka Ordinacija Dr Nikčević radno vreme