Za početak, hajde malo da se upoznamo sa Hip hop plesom i time odakle potiče. Naime, to je jedna vrsta kulture ili načina života, koji je nastao u Bronsku, sedamdesetih godina prošlog veka. Stvorili su ga pripadnici crne i latino američke rase.

hip hop

 

Hip hop dance

Hip hop ima četiri vrste muzike, ili bolje rečeno četiri stila, a to su:

  • Breakdance
  • Popping
  • Funk I
  • Locking

Hip hop ples za decu

Kada je reč o sadašnjem trenutku, hip hop se podelio na više pravaca. Ipak, možemo da kažemo da je hip hop ples koji se bazira na fristajlingu, a to bi praktično značilo da se akcenat stavlja na muzikalnost i tome se posvećuje najveća pažnja.

Ples diktira ritam i od plesača se traži da budu kreativni tokom igre. Ovo je jedan od razloga zbog čega deca posebno vole hip  hop i često upisuju škole u kojima ga uče.

Hip hop za decu

Postoji New Style i to je ples koji sadržava sve gorespomenute pravce u jednoj koreografiji. Može da se kaže da je to jedan veoma komercijalni ples, a glavne prednosti su što on ne obavezuje na nekakvu formalnost, već dopušta da se osoba sasvim iskaže u muzičkom i kreativnom smislu.

hip hop ples

 

Deca se iskazuju kroz ritam i tako stvaraju neki svoj doživljaj muzike, što je veoma bitno.

Hip hop plesna škola

Hip hop je postao neka vrsta neverbalne komunikacije, i on omogućava osobi koja ga pleše da iskaže sva svoja osećanja, bez obzira da li je to radost, tuga, bes, nežnost, sreća...

Škola hip hopa

Postoji više škola gde se može naučiti hip hop, pa ukoliko imate dete koje voli muziku i hiperaktivno je, tada je najbolje da ga dovedete u neku od odabranih koje možete da pronađete u okviru stranice na kojoj čitate ovaj tekst.

Dete će uživati u mogućnosti da se kreativno izražava, da stvara neki svoj stil igre, dok iz sebe ispoljava sve emocije. Najvažnije kod hip hopa je što je on omogućio ljudima da stvore neki svoj način izvođenja, koji može da bude sasvim individualan, a da se i dalje vodi kao hip hop.

Na ovaj način, ples postaje karakterističan po samim ljudima koji ga izvode, i u tome je najveća draž. Kada je reč o takmičenjima, tada takmičarske koreografije treba da budu veoma originalne, upečatljive, međutim, u isto vreme i precizne, što znači da se putem plesa i pokreta izražavaju stavovi ljudi, kao i njihova osećanja, dok se kreću po podijumu.

Postoje zahtevni pravci u hip hopu, gde se sve zasniva i na rečima i na ritmu. Takođe, veoma su zanimljivi pokreti gde plesač pokazuje kao da se talas kreće kroz njegovo telo, i to uključuje i ruke i noge.

hip hop ples cena

 

Još jedna zanimljivost vezana za hip hop, jeste da su ljudi tokom vremena, naučili da kroz ples iskazuju svoju agresiju, bes, netrpeljivost, mržnju, frustracije i slična osećanja, ali je sve to predstavljeno kroz nenasilan način, suptilno i kroz ljubav prema muzici i pokretu tela.

Hip hop ples cena

Za grupne časove plesa, mesečne članarine iznose od 2000 do 3500 dinara, u zavisnosti od plesne škole, tako da je najbolje da se sami raspitate.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.