Produženi boravak Odrastalište

5.0 | 2 ocena
Ulica: Kisačka 47
Grad: Novi Sad
Produženi boravak Odrastalište
Mobilni: 065/

O nama

PRODUŽENI BORAVAK ZA DECU ODRASTALIŠTE

Produženi boravak Odrastalište je centar za edukaciju, vanškolske aktivnosti i podršku porodici koji se nalazi nedaleko od centra Novog Sada, u blizini osnovne škole Kosta Trifković. U prijatnom ambijentu organizuje se čuvanje dece školskog uzrasta, pod vođstvom visokostručnog obrazovnog tima.

Fleksibilnost u radu i spremnost da izađe u susret svim željama i potrebama roditelja, glavna je karakteristika rada edukativnog dečijeg centra Odrastalište. Još jedna prednost jeste odvođenje, dovođenje i prevoz dece od kuće ili škole do boravka.

Pažljivo osmišljen prostor veselih boja, učiniće da se deca osećaju prijatno dok borave u edukativnom centru Odrastalište. Našim školarcima na raspolaganju su dve moderno opremljene učionice, kao i komforni dnevni boravak opremljen lejzi begovima, televizorom i različitim zabavnim sadržajima, u kome mogu da se opuste i uživaju nakon učenja.

Edukativni centar Odrastalište okuplja najbolje stručnjake: profesori razredne nastave, psiholog, pedagog, logoped, pedijatar, profesor stranih jezika i drugi. U radu sa decom primenjuje se individualni pristup, kako bi učitelji mogli što bolje da se upoznaju sa decom, njihovim interesovanja i pronađu najbolji način da ih motivišu na učenje.

Osnovno pravilo koga se pridržavamo u produženom boravku Odrastalište je da učenje ne bilo dosadno, ne sme dugo da traje. U tom cilju angažovani su posebno obučeni predavači koji uče decu da primenjuju mape uma kao neprikosnoveni alat za brzo učenje i trajno pamćenje. Primenom ovih jedinstvenih tehnika, deca školsko gradivo usvajaju bez napora, a domaće zadatke rešavaju lako i brzo. Istovremeno stiču radne navike, a da toga nisu ni svesni.

Prilikom rešavanja domaćih zadataka, kod dece se podstiče samostalnost u radu. Osnovni cilj našeg rada jeste da svako dete u najskorije vreme bude u stanju da reši svoj domaći zadatak, pod nadzorom, ali bez aktivnog uključivanja učitelja.

Ako dete ima poteškoće sa nekim od predmeta, učitelj mu posvećuje punu pažnju kako bi što lakše i brže usvojilo gradivo. U radu se često koriste edukativni filmovi koji na zanimljiv način obrađuju školsko gradivo i proces učenja čine efikasnijim. Za iskazan trud i ostvarene rezultate, dete će biti dodatno nagrađeno pohvalom, priznanjem, isticanjem zasluga ili simboličnom nagradom.

Pored razvoja intelekta, u boravku Odrastalište podjednaka pažnja je posvećena fizičkim aktivnostima. Upravo iz tog razloga, deca imaju priliku da svakodnevno borave na svežem vazduhu, a često se praktikuje odlazak na fudbalski ili košarkaški teren koji se nalaze u neposrednoj blizini.

Deca su uključena i u veliki broj zabavnih aktivnosti sa obaveznom edukativnom notom: različite tematske radionice, crtanje, slikanje temperama, čitanje, edukativne i društvene igre. U saradnji sa Privatnom školom stranih jezika u našem prostoru organizuju se časovi engleskog jezika za našu decu.

Otvoreni smo za sve vrste predloga i rado ćemo organizovati aktivnosti koje nisu u našem programu, u dogovoru sa roditeljima. Tokom boravka u centru Odrastalište, deci su obezbeđeni nutritivno izbalansirani i kvalitetni obroci, u zavisnosti od doba dana: ručak i voćna užina, a po potrebi i doručak.

Neka i Vaše dete odrasta opušteno i nasmejano!

Radno vreme:

ponedeljak – petak od 07-17h

Produženi boravak za decu Odrastalište, Kisačka 47, Novi Sad

Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Dalibor Stankovic
  28.08.2018 01:27

  Velika pohvala za profesionalnost! Produzeni Boravak Odrastalište je broj jedan u gradu!

  Firme u blizini

  Produženi boravak Mali Genijalac, Futoška 74, Novi Sad
  Edukativni centar LogikoNS, Sestara Ninković 2a, Novi Sad
  Edukativni centar Školarko, Bulevar Cara Lazara 41, Novi Sad
  SuanPan Mentalna Aritmetika Kefalo, Vase Stajića 22a, Novi Sad
  Edukativni centar Pozitivna Disciplina, Marka Miljanova 22/1, Novi Sad
  Litterae Therasum est - Školica, Suvoborska 14, Novi Sad