Dopuna klime Beograd

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Dopuna klime
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Servis klima uređaja kapaciteta 12.000 BTU

Akcija -20% 2000 Din.
Servis klima uređaja kapaciteta 12.000 BTU - 2.000 din! IMPERIUM KLIME!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Godišnji servis klima uređaja

Akcija -24% 1900 Din.
Godišnji servis klima uređaja - 1.900 din! Servis i Ugradnja Klima Uređaja Miloš! ...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Dopuna klime

Jednom kupljena klima, ma koliko bila kvalitetna i skupa, nije do kraja završen posao, jer da bi pravilno funkcionisala, neophodno je da je periodično održavate, servisirate a to će za vas obaviti profesionalci iz odabranog servisa.

 

 

Ljudi često greše kada ne ulažu redovno u svoj klima uređaj, čime zapravo skraćuju njen radni vek, ali i ugrožavaju svoje i zdravlje svojih ukućana, iz razloga što je neočišćena klima leglo raznih mikroorganizama koji mogu uzrokovati i vrlo ozbiljne zdravstvene probleme.

Dopuna LG klime

U svakom klima uređaju nalazi se gas koji se naziva freon, i kada kažemo dopuna klime, pod tim mislimo na dodavanje ovog gasa. Sama dopuna freona se nalazi u standardnoj ponudi servisera klima uređaja kod redovnog održavanja. 

Možda se pitate koliko zapravo košta dopuna klime freonom? Odgovor je jednostavan, a to je da cena zavisi od količine gasa kojim se klima uređaj dopunjuje, ali je bitna i vrsta gasa koji se koristi.

Pomenućemo freon R22, koji ima relativno nižu cenu i njime se dopunjuju klime iz starije generacije. R407 i R410 su oznake za freon koji koriste klima uređaji novijeg datuma, a njegove dobre karakteristike su da je manje štetan po okolinu i manje oštećuje ozonski omotač. 

Dopuna Samsung klime

Sama dopuna freona se izvodi tako što sa manometra jedno crevo bude priključeno na spoljnu jedinicu, a potom sa istog manometra crevo se priključi do boce odgovarajućeg freona.

Ukoliko vaša klima ima u sebi nedovoljnu količinu freona, to će se manifestovati slabim hlađenjem ili bukom koja dolazi iz spoljne jedinice, usled lošeg rada kompresora što sve može prouzrokovati ozbiljan kvare Samsung klime.

Dopuna Midea klime

Iz navedenih razloga, važno je vršiti periodičnu proveru količine freona u vašoj Midea klimi, i po potrebi uraditi dopunu ovog gasa. Sama provera se vrši uz pomoć posebnih manometara a količina freona koji nedostaje, može se dodati na osnovu radnog pritiska ili uz pomoć posebne menzure za freon.

 

 

Vaš majstor će izvršiti i neophodnu proveru svih spojeva na bakarnim vodovima, da kojim slučajem nije došlo do popuštanja spojeva i curenja freona.

Dopuna Panasonic klime

Kao što smo naveli, dopuna klime je samo deo postupka koji se naziva redovno servisiranje kllima uređaja. I ako je vaša Panasonic klima dugo radila, i pri tome se zaprljala sakupljajući razne nečistoće, nju je moguće temeljnim i stručnim čišćenjem vratiti u prvobitno fabričko stanje.

Na taj način ćete sebi omogućiti pouzdan rad klime, ali još važnije od toga, imaćete čist i zdrav vazduh u prostoriji u kojoj boravite. 

Dopuna Daikin klime

Veliki servis klima uređaja, pored dopune freona, podrazumeva i skidanje klime, rastavljanje svih njenih delova, potom temeljno pranje i dezinfikovanje svih pojedinačnih delova, a na kraju sledi ponovno sastavljanje delova i vraćanje vaše Daikin klime na mesto na kome je i bila. 

Sa tom razlikom, da je klima uređaj sada temeljno i pedantno očišćen, što će vam sve garantovati dug radni vek klime uz zdrav boravak u prijatno rashlađenoj prostoriji.

Dopuna klime – cena:

Ova usluga se obično obavlja u sklopu servisa klime i potrebno je izdvojiti od 1500 do 2500 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate servise ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

28.08.2018
Zeljana Jeremic

Cula sam da ukoliko je klima uredjaj potpuno ispravan dopuna klime nije potrebna ali desava se da sistem negde bukvalno neprimetno ispusta gas pa onda vremenom klima pocne slabije da hladi i tada je potrebno dopuniti je.

29.08.2017
Jovana Milinkovic

Strogo preferiram da klimu dopunim najmanje jendom godisnje i tog principa se uvek i vise nego strogo drzim. Drugacije to ipak ne moze da funkcionise i po meni u svakom slucaju i ne treba da funkcionise.

16.05.2017
Filip Milutinovic

Po svemu sudeci, moze ona da se uradi bez nekih vecih problema.

28.04.2017
Lea Stankovic

Po pravilu, sto se dopune klime tice, pre ili kasnije cete sigurno moci da dodjete do kvaliteta.

18.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Svaka dopuna klime po pravilu ne kosta puno ali je u svakom slucaju i vise nego potrebna.

31.03.2017
Simona Vucinic

Nije ovde svaka klima ista.

16.03.2017
Todor Markovic

U svakom slucaju ona nije ni malo jednostavna.

27.02.2017
Marta Dencevic

Sto se tice dopune klime, samo treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je mnogo gore resenje.

08.02.2017
Janko Zivanovic

za mnoge kuce ili stanove je ovo realno jedno dobro resenje ali je osnovni problem u tome sto sve to jako puno kosta

30.01.2017
Ljubinka Sreckovic

Koliko mi se samo cini, sto se ovoga tice, veoma je vazno da znate da je veoma bitno da se odlucite za kvalitet i da vise nista dalje nije toliko vazno.

22.12.2016
Nikolina Pantelic

Dopuna klime je ipak nesto sto treba da se uradi na pocetku svake letnje sezone.

06.12.2016
Ivan Stojanovic

Evo, ima vec nekoliko godina od kada sam uzeo klimu i verujte mi da je do sada nisam pipao.

18.11.2016
Jana Stankovic

Po pitanju dopun klime, samo treba da posetite klima servis Energomont i onda sam sigurna da se necete pokajati.

31.10.2016
Biljana Brankovic

Dopuna klime je ipak nesto sto moze da bude veoma posebno. Ukoliko se odlucite da na kvalitetan naicn uradite dopunu klime onda ste sigurno na dobrom putu da vodite racuna o svom zdravlju.

07.09.2016
Marko Petrovic

Dopuna klima je ono sto vam ne gine minimum jednom godisnje. Ukoliko se odlucite da to uradite na kvalitetan nacin, onda se sigurno po ovom pitanju necete pokajati. Jednostavnu, to morate da uradite i iz higijenskih razloga.

02.08.2016
Dusan Markovic

Klima uvek na odredjeni vremenski period mora da se dopuni freonom. Zbog toga je najbolje da se licno posavetujete koko nekog pouzdanog mesta gde biste mogli to da uradite bez problema.

04.07.2016
Petar Jankovic

Praktikujem da skoro svaki put pred pocetak sezone dopunim klimu. Pre svega ona tako radi mnogo bolje (duva) a i istovremeno uradim antibakterijsku zastitu. Zbog toga cesto dobijem i popust od servisera.