Sigurno ste culi za Yokohama gume. Dobra guma često može da vam sačuva čak i život. To možda zvuči prenaglašeno, ali kada malo bolje razmislimo, svako vozilo koje nema zimske gume tretira se kao teže tehnički neispravno, a još jedna stvar koja je veoma bitna jeste pritisak u gumama, koji uvek mora biti podešen na preporučeni pritisak proizvođača.

Letnje Yokohama gume

Pročitaj više

Izaberite neku od vulkanizerskih radnji gde mozete kupiti YOKOHAMA GUME

Beograd

Auto gume Panter
Auto gume Panter
Darvinova 23a Pozovi

Auto centar Panter pruža Vam kompletne vulkanizerske usluge veoma kvalitetno. Radimo sa auto gumama 20. Stručnost i profesionalizam su naše glavne odlike....
Pročitaj više

Auto gume - Mutata Auto Bulevar
Auto gume - Mutata Auto Bulevar
Bulevar kralja Aleksandra 501 Pozovi

Mutata Auto Bulevar se bavi prodajom guma za sve tipove vozila (putnička, teretna i građevinska). U ponudi ćete naći gume najboljih svetskih proizvođača: Michelin, Dunlop, Goodyear, Tigar, Lassa, Sava, Riken, Hankook, Pirelli, StarFire, Cordi...
Pročitaj više

Sigurno ste culi za Yokohama gume. Dobra guma često može da vam sačuva čak i život. To možda zvuči prenaglašeno, ali kada malo bolje razmislimo, svako vozilo koje nema zimske gume tretira se kao teže tehnički neispravno, a još jedna stvar koja je veoma bitna jeste pritisak u gumama, koji uvek mora biti podešen na preporučeni pritisak proizvođača.

Letnje Yokohama gume

Stara, dobra, narodna izreka kaže – sve u svoje vreme. To se bukvalno može odnositi i na gume. Naime, zakon je propisao upotrebu zimske opreme u periodu od početka novembra do aprila. U ostatku godine, možete voziti sa letnjim Yokohama gumama, potpuno bezbrižno, jer ne morate misliti o tome kako će se zimske gume pohabati na vrelom asfaltu.

Zimske Yokohama gume

Isto tako, letnja guma nije prilagođena snegu i ledu. Naime, letnji pneumatici imaju pliće šare, i drugačijeg su oblika. Šara na zimskim gumama mora biti dubine od najmanje četiri milimetara, sve ispod toga pravi drastičnu razliku.Uloga šara na gumama je da prikupljaju sneg na gazeći sloj. Znamo da sneg najbolje prijanja na sneg, pa što ga u većoj količini zateknete na Yokohama gumi, to je ista boljeg kvaliteta.

Yokohama gume od 13’

Takođe, šare na gumama „kopaju“ kroz sneg, i „grebu“ po ledu, dok bi letnje ili takozvane „ćelave gume“, samo proklizavale, dovodeći i vas u opasnost, ali i druge učesnike u saobraćaju sa kojima dolazite u kontakt.Yokohama gume od 14’Na početku teksta smo spomenuli pritisak u gumama. Taj deo posla, oko podešavanja adekvatnog pritiska, najbolje je da prepustite svom vulkanizeru. On zna da se taj posao obavlja kada su pneumatici hladni, odnosno kada je spoljna temperatura oko plus dvadeset stepeni.

Yokohama gume od 15’

Vulkanizer vam može dobro doći u svim situacijama vezanim za gume, jer je to majstor koji je „doktor za pneumatike“. Šalu na stranu, usluga čuvanja guma van sezone, i te kako vam može značiti, posebno ako ne posedujete garažu ili neki drugi adekvatni prostor. Majstori znaju kako da na pravilan način čuvaju gume, odnosno gume sa felnom se slažu jedna na drugu, dakle, horizontalno, dok se gume bez felne odlažu vertikalno, jedna uz drugu, pri čemu se moraju rotirati par puta mesečno da se ne bi deformisale.

Yokohama gume od 16’

Još jedna caka je bitna kod skidanja i ponovnog postavljanja guma, a to je njihova rotacija, u smislu zamene pozicija koje su imale na automobilu. Sve se to čini iz razloga što je neophodno da vaši pneumatici imaju sličnu pohabanost. Odnosno, zamislite situaciju – imate dve nove i dve „ćelave“ zimske gume. Novi pneumatici ostvaruju nesrazmerno veću trakciju, što može uzrokovati raznorazne neprijatnosti, pa vas čak i izbaciti sa puta.Yokohama gume od 17’Zabrinjavajući je podatak da se u toku zime događa čak šest puta više saobraćajnih nezgoda nego što je to slučaj u letnjem periodu. Razlog je uglavnom loše kočenje, proklizavanje, a sve se to može sprečiti kupovinom kvalitetnih zimskih Yokohama guma.Yokohama gume od 18’I ne samo to – vas zakon obavezuje na upotrebu zimske auto opreme, jer u protivnom, podležete kaznama saobraćajne policije, i vaše vozilo će biti okarakterisano kao teže tehnički neispravno i isključeno iz saobraćaja.

Yokohama gume – cena:

Na cenu pneumatika utiču različiti faktori, kao što su karakteristike same gume, njena visina, širina, prečnik, kao i sezona kojoj je namenjena. U tom smislu, za letnje Yokohama gume trebalo bi platiti između 6000 din. i 44000 dinara, dok za zimske pneumatike treba izdvojiti od 7500 din. sve do 46000 dinara. *Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje se nalaze oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Mladen Todorovic
  23.10.2018 12:35

  Yokohama gume su u svakom slucaju gume okje je verovaton poprilicno tesko pornaci na nasem trzistu. Zbog toga, je mozda najbolje da posetite Coning, po iz prve ruke znam da je to prodavnica koja je veoma dobro snabdevena.

  Marina Zivkovic
  14.09.2017 07:50

  Koliko samo mogu da vidim, Yokohama gume jesu bas onako ozbiljno dobor gume ali na nasem trzistu takva guma i ne moze bas da prodje, posebno kada uzmete u obzir koje samo cene svega toga mogu da budu.

  Filip Milutinovic
  05.05.2017 11:38

  Koliko mi se samo cini, nista losije ne postoji na nasem trzistu od ovih guma.

  Jovana Milinkovic
  21.04.2017 01:52

  Ukoliko nesto valja u celoj prici onda su to Yokohama gume bez kojih se zaista ne moze.

  Mihajlo Nastasovic
  07.04.2017 01:55

  Sto se ovih guma tice, sigurno cete pre ili kasnije biti u prilici da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je onda zbog toga daleko losije resenje.

  Lea Stankovic
  23.03.2017 07:44

  Po meni su ove gume nesto sto ima pravu cenu kako god da okrenete.

  Todor Markovic
  09.03.2017 09:18

  Sto se ovih guma tice, kvalitet je veoma vazan. Sve drugo je manje bitno.

  Simona Vucinic
  05.03.2017 03:10

  Ipak ovo nisu gume koje su namenjene svacijem dzepu.

  Janko Zivanovic
  04.03.2017 04:07

  pre svega, slobodno mozemo da smatramo da su ovo zaista i vise nego posebne gume. Sve drugo je mnogo losije.

  Marta Dencevic
  14.02.2017 02:19

  Sto se mene licno tice, za ove gume zaista samo treba da imate kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno.

  Petar Jankovic
  14.02.2017 02:17

  Nema sta, ovo su zaista kvalitetne gume. Ako se vec za njih odlucite, sigurno je samo to da se necete pokajati.

  Ljubinka Sreckovic
  01.02.2017 08:04

  Mogu samo slobodno da kazem da j sot se ovih guma tice, veoma vazno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je po mom misljenju i vise nego manje vazno.

  Ivan Stojanovic
  18.01.2017 10:40

  Licno nikada ne bih kupio ove gume. Pre svega zbog toga sto licno mislim da ne opravdavaju kvalitet u odnosu na cenu.

  Nikolina Pantelic
  29.12.2016 09:00

  Ako imate dovoljno novca ove gume u tom slucaju jesu bas onako dobro resenje za vas.

  Marko Petrovic
  13.12.2016 08:14

  Licno mislim da je po pitanju ovih guma ipak potrebno da se posavetujete sa nekim strucnim vulkanizerom.

  Jana Stankovic
  25.11.2016 07:55

  Po pitanu Yokohama guma, samo treba da posetite radnju Slozna braca i da se po tom pitanju licno uverite u kvalitet.

  Biljana Brankovic
  08.11.2016 10:52

  Yokohama gume su u svakom slucaju gume okje je verovaton poprilicno tesko pornaci na nasem trzistu. Zbog toga, je mozda najbolje da posetite Coning, po iz prve ruke znam da je to prodavnica koja je veoma dobro snabdevena.

  Dusan Markovic
  16.09.2016 10:40

  Iskren da buedm po prvi put u zivto cujem za Yokohama gume. Ne znam ni kako tacn igledaju a ni kakvog su kvaliteta.