Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Tigar gume
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Tigar gume

Prilikom kupovine guma, ne bi trebalo štedeti novac, savet je mnogobrojnih stručnjaka. Kvalitet svakako obećava sigurnost i komfor u vožnji. Niko ne želi gume koje će se brzo istrošiti, postati stare, „oćelaviti“, pa ako želite odličan odnos cene spram kvaliteta, odaberite domaće Tigar gume, koje su brend koji pripada Michelin grupaciji.

 

Letnje Tigar gume

Vas niko ne sprečava da zimske gume vozite tokom leta. Ali, šta će se zaista dogoditi kada zimsku gumu provozate po usijanom asfaltu?

Prvo i najgore što se može desiti, jeste da svoje zimske gume veoma lako pohabate preko leta, pa kada stigne zima, velika je verovatnoća da ćete morati da kupujete nove, što je trošak koji svakako ne želite. Stoga je naš najtopliji savet – sve u svoje vreme, dakle, letnje Tigar gume za period od aprila do novembra.

Zimske Tigar gume

Verovatno i vozači početnici znaju da minimalna dubina šare na zimskim pneumaticima mora da iznosi najmanje četiri milimetra. Sve ispod toga pravi značajnu razliku, odnosno negativno bi uticalo na bezbednost u vožnji kada se temperatura spusti ispod sedam stepeni Celzijusovih. 

Pored zimskih guma, zakon vas obavezuje da u prtljažnik stavite i lance za sneg, koje ćete koristiti ako dođete na deo puta na kome postoji saobraćajni znak koji zahteva upotrebu ovog dela zimske opreme. Takođe, lance možete upotrebiti i tamo gde nema znaka, ukoliko je kolovoz posut snegom.

Tigar gume od 13’

Dakle, vidimo iz teksta, da nas zapravo zakon obavezuje da koristimo zimske gume, te ukoliko se toga ne pridržavamo, a izazovemo saobraćajnu nesreću, naše osiguranje nije dužno da pokriva troškove. Svu materijalnu i nematerijalnu štetu snosićemo sami, a ista može da premašuje čak i par miliona dinara.

 

Tigar gume od 14’

Najbolje bi bilo da vozite sa sva četiri zimska pneumatika, kako biste postigli najveći stepen sigurnosti. Uloga šara na zimskim gumama je da sakupljaju sneg, odnosno što se više snega zadrži na gazećem sloju, to je vaša Tigar guma kvalitetnija.

Tigar gume od 15’

Ako se ipak odlučite da štedite, tamo gde ne bi trebalo, pa vozite sa dve stare i dve nove zimske gume, desiće se sledeće: noviji pneumatik ostvariće nesrazmerno veću trakciju, što može da izazove čak i izletanje sa puta i mnoge druge neprijatnosti.

Tigar gume od 16’

Iz prethodnog dela teksta se vidi da je preporučljivo voziti sa sasvim novim gumama, ili sa pneumaticima koji imaju istu pohabanost. Ipak, ne dozvolite da vozite sa „ćelavim gumama“, jer time izlažete opasnosti i sebe i druge učesnike u saobraćaju. 

 

Tigar gume od 17’

Kada je reč o pritisku u gumama, važno je da one budu propisno napumpane. To predstavlja jedan od važnijih elemenata od kojih zavisi bezbednost kod upravljanja vozilom. Tokom letnjih meseci, prilikom vožnje, pneumatici se zagrevaju brže, zagrejani vazduh se širi, što sve može da dovede do pucanja gume. Iz tog razloga, proizvođači guma i automobila propisuju koliko treba da iznosi pritisak u pneumaticima.

Tigar gume od 18’

Za vrele dane, pribavite letnje Tigar gume, jer su one izrađene od mešavine koja se odlično ponaša pri visokim temperaturama. Imajte na umu, da sve prednosti zimskih guma tokom leta postaju veoma ozbiljne mane. Tigar pneumatici su dobar izbor, jer će vam trajati nekoliko sezona.

Tigar gume – cena:

Na cenu Tigar guma utiče više faktora, kao što je izbor letnje ili zimske gume, njihove dimenzije ali i druge karakteristike. U tom smislu, za letnje Tigar gume cene se kreću u rasponu od 3900 din. sve do 12900 dinara, dok za zimske Tigar gume treba platiti između 4100 din. sve do 13500 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

23.10.2018
Miodrag Kostic

Ukoliko trazite kvalitetne tigar gume, onda je u svakom slucaju potrebno da se oko toga posavetujete sa nekim strucnim licem u koje mozete da imate puno poverenje. Generalno po cenama su ovo gume koje su pristupacne za svaciji dzep.

15.10.2018
Aleksandar Penev

Malo pre sam kontaktirao sa vama za gumu auris ili wintera dimenzije 185/60-15 sa starom sarom. Nadam se da ce te ispostovati telefonski dogovor oko isporuke, a za na dalje cemo opet sartadjivati. Unapred zahvalan

11.09.2017
Filip Milutinovic

Kada vec pricamo o kvalitetu tacno je da Tigar gume nisu previse dobrog kvaliteta ali je u isto vreme i tacno da za taj novac mozete da dobijete zaista solidnu gumu, koja bi trebalo da vas posluzi nekoliko godina.

19.07.2017
Hristijan Miloskovski

Recite mi iskustvo za Tigar Syneris ,uzeo sam 205/60/16 jako su bucne ,auto je ispravan , na brzinu od 30-80 km/h buce strasno.Pitanje mi je bucava je jer su nove ili ....?

19.07.2017
Hristijan Miloskovski

Recite mi iskustvo za Tigar Syneris ,uzeo sam 205/60/16 jako su bucne ,auto je ispravan , na brzinu od 30-80 km/h buce strasno.Pitanje mi je bucava je jer su nove ili ....?

05.05.2017
Jovana Milinkovic

Po mnogo cemu su to gume koje moraju da se debelo plate.

21.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Po pravilu, sto se ovih gume tice, samo treba da se odlucite za kvalitet.

07.04.2017
Lea Stankovic

Po pravilu nisu ove gume tako lose kao sto se mozda na prvi pogled cini.

23.03.2017
Todor Markovic

Po meni su ovo gume koje su odlicnog kvaliteta. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

09.03.2017
Simona Vucinic

Pre svega, slobodno mogu da kazem da su ovo gume narocito dobrog kvaliteta.

05.03.2017
Janko Zivanovic

Naravno da je sto se tice ovih guma kvalitet i vise nego vazan. U to zaista ne treba da sumnjate.

04.03.2017
Marta Dencevic

naravno da ove gume mogu da imaju jasnu svrhu i upotrebnu vrednost.

14.02.2017
Petar Jankovic

Ono sto odmah treba da znate je to da ako vec pricamo o tigrovim gumama, ne trebad a vas zavara to sto su jeftine i samim tim pristupacne. One su zaista loseg kvaliteta.

01.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Mogu samo slobodno da kazem da sje sto se tigar guma tice, veoma vazno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.

18.01.2017
Ivan Stojanovic

Mogu samo da kazem da su ovo i vise nege posebne gume. Zista su kada uzmete u obzir cenu, ovo bas ok gume.

29.12.2016
Nikolina Pantelic

Ako mene pitate, samo treba da znate da su tigar gume nizeg kvaliteta ali je problem u tome sto nisu vise ni sa cenama bas tako povoljne.

13.12.2016
Marko Petrovic

Kada pricamo o tigrovim gumama, samo treba da znate da je ubedljivo najbolje resenje da se po ovom pitanju opredelite za kvalitet.

25.11.2016
Jana Stankovic

Po pitanju tigrovih guma, samo treba da posetite radnju Agrohim i vise nista oko toga ne treba da se brinete.

08.11.2016
Biljana Brankovic

Kada pricamo o kvalitetnim tigar gumama, iako su domace, po popirlicno povoljnim cenama mozete da ih kupite u radnji koja se zove Vulco Srbija.

16.09.2016
Dusan Markovic

Ukoliko trazite kvalitetne tigar gume, onda je u svakom slucaju potrebno da se oko toga posavetujete sa nekim strucnim licem u koje mozete da imate puno poverenje. Generalno po cenama su ovo gume koje su pristupacne za svaciji dzep.