Dodaj firmu

V Eland veleprodaja artikala za završne građevinske radove

V- Eland bavi se veleprodajom proizvoda u završnim građevinskim radovima i uspešno posluje ne samo u Beogradu, već i u celoj zemlji.
Pročitaj više

Kosmajska 1
Čukarica, Beograd

Svim majstorima ali i onim veštim domaćinima koji obožavaju sitne popravke po kući, pri skoro svakoj intervenciji biće potrebni šrafovi. 

Gotovo uobičajena je slika gde majstor stoji na merdevinama a „u zubima“ drži eksere i šrafove, da bi mu obe ruke bile slobodne.

Prodaja šrafova

Ako ste ikad zavirili u alat profesionalaca, onda ste tamo videli more šrafova. Svi su različiti: neki su manji i tanji, drugi su veći i deblji ili obratno... Sigurno ste tom prilikom pomislili da je potrebno zavidno znanje da bi se svi ti delovi upotrebili na pravi način.

Tako dolazimo do pitanja – kakvi sve šrafovi postoje? Krenimo redom.

Šrafovi za ivericu

Kao što im i ime kaže, ovakva vrsta šrafova se koristi u industriji nameštaja, budući da je veliki broj regala, plakara, garderobera i slično, izrađen upravo od oplemenjene iverice. To je materijal koji ima ekonomski vrlo prihvatljivu cenu, dolazi nam u raznim bojama i nijansama, pa se ljudi često odlučuju za njega. 

Da bi se uopšte napravio takav komad nameštaja, biće potrebni šrafovi specijalno namenjeni za ivericu. Takođe, pri montaži, koriste se u kombinaciji sa tiplovima. Drugi naziv po kome su poznati je iver šraf.

Samourezivi šrafovi

Ovakvi šrafovi se koriste za metal, i poznati su kao lim šrafovi. Oblik glave šrafa može biti cilindričan, šestougaoni ili konusan. Mogu biti sa i bez burgije na vrhu.

Šraf za gipsane ploče

Oni se koriste za drvene i metalne podkonstrukcije. Šraf za gipsane ploče je sa burgijom na vrhu. 

Mašinski šrafovi

Mašinski šrafovi poseduju šestougaonu glavu, izrađeni su od čelika, a prave se po određenim standardima. Imaju navoj po celoj dužini ili delimičan navoj. Takođe, mašinski šrafovi se rade i sa upuštenom ili cilindričnom glavom. 

Torban šrafovi

Kao i prvopomenuti šrafovi od iverice, torban šrafovi se koriste u industriji nameštaja ili za vezu drveta i metala. Među majstorima su poznati i kao salonit šrafovi, koriste se za drvene konstrukcije ili u kombinaciji sa tiplovima pri montaži na zid. 

Zanimljivosti o šrafovima

Poznato je da nije baš jednostavno baratati šrafovima kada radite na visini, a sličan primer smo naveli na početku našeg teksta. Da biste dobro obavili posao, a pri tome imali slobodne ruke, u tu svrhu se može koristiti narukvica od poliamida. 

Kako ona „radi“? Naravno, narukvica je namagnetisana, ona skuplja i drži razne metalne sitnice dok radite. Poseduje čičak traku, uz pomoć koje možete da je podesite prema zglobu ruke, a može biti super poklon za vaše komšije ili rođake koji vole da barataju šrafovima, ali im to ponekad i stvara glavobolje. 

Sve vrste šrafova i šrafovske robe, da li za vaš posao ili za sitne popravke po kući, možete pronaći u ponudi firmi koje su oglašene ispod našeg teksta.

Šrafovi – cena:

Cena šrafova za drvo kreće se od 424 din. sve do 15209 dinara za 1000 komada, a sve u zavisnosti od karakteristka šrafova. Pojedinačna cena šrafova u proseku je od 2-6 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate gvožđare ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane