Restoran Kovač

  • 3
4.93 | 114 ocena

Vinsko vece Organskog vina Imperator u Kovaču

Porudžbenica

Proizvod Količina Cena
Vinsko vece Organskog vina Imperator u Kovaču 4800 din.
+ troškovi dostave
Podaci za isporuku

Porudžbenica

Uspešno ste poslali porudžbenicu.

Uskoro ćemo Vas kontaktirati radi potvrde porudžbine.

Hvala!

Vinsko vece Organskog vina Imperator u Kovaču

Vinsko vece Organskog vina Imperator u Kovaču

NAŠA LEPA SRBIJA, vinske večeri restorana Kovač i Organsko vino Imperator vam predstavljaju jedinstveno putovanje fruškogorskim regionom, tokom kojeg se možete prepustiti čarima autentične hrane, organskih vina i vrhunske muzike.

Organska Imperator vina su prva i jedina organski sertifikovana vina u Srbiji. Vinogradi su zasađeni na južnima padinama Fruške Gore.Sva vina su proizvedena od organskog grožđa odgajanog na prirodan način, bez upotrebe ikakvih hemijskih sredstava. U proizvodnji je prisutno minimalno učešće enologije i čoveka.

Izveštaj sa vinske večeri organskog vina vinarije „Imperator“

Restoran KOVAČ je i prošlog utorka 12.novembra bio u znaku NAŠE LEPE SRBIJE. Iza nas je još jedno nezaboravno iskustvo u društvu vinarije IMPERATOR.

Kovačevi gosti su ovog puta uživali u prvim i jedinim organski sertifikovanim srpskim vinima, pažljivo uparenim sa gastro remek delima našeg šefa kuhinje. Sommelier i tehnolog Đurđa Katić poželela je dobrodošlicu dragim gostima i govorila o vinima u kojima su te večeri uživali. Upoznala ih je sa ekskluzivitetom umeća vinarije Imperator i principom biodinamike u skladu sa kojim se vodi njihov vinograd.

Veče je otvorio prvi gang i belo vino VALERIUS, Rajnski Rizling. Ovim čarobnim notama KOVAČ je pridružio proju sa duvan čvarcima, karpaćo od bifteka uz svežu salatu od bele rotkve, paštrnaka i šargarepe sa belim aćeto dresnigom.

Drugi gang je zablistao uz GRATIANUS Traminac zlatne žute boje, tipične za sortu. Bogati i slojeviti miris i glatki, harmonični ukus, srednje punog tela upotpunili smo jelom penne od spanaća sa kockicama grilovane ćuretine u delikatesnom kremastom-kari sosu.

Treći gang je upario izvrsno vino MAXIMIANVS, Malbec, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc sa zapečenim jagnjećim butom u sosu od povrća, putera i dimljenog sira sa domaćom testeninom.

Ovaj prelazak na crvena vina ostavio je dubok i trajan trag na nepcima. Zatim smo uživali u elegantnom, vibrantnom i živom vinu, rubin crvene boje QVINTILLVS , Merlot/Malbec. Savršeno se uklopio sa serviranim biftek medaljonima u sosu od zelenog, crvenog i crnog bibera, sa prilogom od šargarepe u reduciranom crvenom vinu.

Ovo hedonističko putovanje završili smo povratkom na belo vino, kako reče vrsni sommelier Đurđa Katić : “Jer baš tako i treba”. Magični FLAVIUS, Traminac iz kasne berbe i hrskave pitice sa jabukama i cimetom, servirane sa sladoledom od vanile, napravili su spektakl ukusa i mirisa.

Atmosfera i energija ove večeri u potpunosti je bila na visini zadatka NAŠE LEPE SRBIJE. Topli razgovori, dobra stara a i nova prijateljstva uz najlepšu pesmu, sinonim su za Kovačeve vinske večeri. Proslavio se i jedan rođendan i po ko zna koji put opravdao se glas o Kovaču kao domaćinskoj kući.

Slične objave drugih firmi
Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Ugostiteljstvo Restorani