Bulevar Oslobodjenja 221, Voždovac, Beograd
Ocena firme
4.93 | 115 ocena

Porudžbenica

Proizvod Količina Cena
Vinsko vece Organskog vina Imperator u Kovaču 4800 din.
+ troškovi dostave
Podaci za isporuku

Porudžbenica

Uspešno ste poslali porudžbenicu.

Uskoro ćemo Vas kontaktirati radi potvrde porudžbine.

Hvala!

Pošaljite upit za cenu

Upit

Uspešno ste poslali upit.

Uskoro ćemo Vas kontaktirati.

Hvala!

Vinsko vece Organskog vina Imperator u Kovaču

Vinsko vece Organskog vina Imperator u Kovaču

NAŠA LEPA SRBIJA, vinske večeri restorana Kovač i Organsko vino Imperator vam predstavljaju jedinstveno putovanje fruškogorskim regionom, tokom kojeg se možete prepustiti čarima autentične hrane, organskih vina i vrhunske muzike.

Organska Imperator vina su prva i jedina organski sertifikovana vina u Srbiji. Vinogradi su zasađeni na južnima padinama Fruške Gore.Sva vina su proizvedena od organskog grožđa odgajanog na prirodan način, bez upotrebe ikakvih hemijskih sredstava. U proizvodnji je prisutno minimalno učešće enologije i čoveka.

Izveštaj sa vinske večeri organskog vina vinarije „Imperator“

Restoran KOVAČ je i prošlog utorka 12.novembra bio u znaku NAŠE LEPE SRBIJE. Iza nas je još jedno nezaboravno iskustvo u društvu vinarije IMPERATOR.

Kovačevi gosti su ovog puta uživali u prvim i jedinim organski sertifikovanim srpskim vinima, pažljivo uparenim sa gastro remek delima našeg šefa kuhinje. Sommelier i tehnolog Đurđa Katić poželela je dobrodošlicu dragim gostima i govorila o vinima u kojima su te večeri uživali. Upoznala ih je sa ekskluzivitetom umeća vinarije Imperator i principom biodinamike u skladu sa kojim se vodi njihov vinograd.

Veče je otvorio prvi gang i belo vino VALERIUS, Rajnski Rizling. Ovim čarobnim notama KOVAČ je pridružio proju sa duvan čvarcima, karpaćo od bifteka uz svežu salatu od bele rotkve, paštrnaka i šargarepe sa belim aćeto dresnigom.

Drugi gang je zablistao uz GRATIANUS Traminac zlatne žute boje, tipične za sortu. Bogati i slojeviti miris i glatki, harmonični ukus, srednje punog tela upotpunili smo jelom penne od spanaća sa kockicama grilovane ćuretine u delikatesnom kremastom-kari sosu.

Treći gang je upario izvrsno vino MAXIMIANVS, Malbec, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc sa zapečenim jagnjećim butom u sosu od povrća, putera i dimljenog sira sa domaćom testeninom.

Ovaj prelazak na crvena vina ostavio je dubok i trajan trag na nepcima. Zatim smo uživali u elegantnom, vibrantnom i živom vinu, rubin crvene boje QVINTILLVS , Merlot/Malbec. Savršeno se uklopio sa serviranim biftek medaljonima u sosu od zelenog, crvenog i crnog bibera, sa prilogom od šargarepe u reduciranom crvenom vinu.

Ovo hedonističko putovanje završili smo povratkom na belo vino, kako reče vrsni sommelier Đurđa Katić : “Jer baš tako i treba”. Magični FLAVIUS, Traminac iz kasne berbe i hrskave pitice sa jabukama i cimetom, servirane sa sladoledom od vanile, napravili su spektakl ukusa i mirisa.

Atmosfera i energija ove večeri u potpunosti je bila na visini zadatka NAŠE LEPE SRBIJE. Topli razgovori, dobra stara a i nova prijateljstva uz najlepšu pesmu, sinonim su za Kovačeve vinske večeri. Proslavio se i jedan rođendan i po ko zna koji put opravdao se glas o Kovaču kao domaćinskoj kući.

Slične objave drugih firmi
Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Ugostiteljstvo Restorani