Beskprekoran ambijent upotpunjen jedinstvenim menijem čini renomirani kragujevački restoran Tabor.
Restoran Tabor od samog početka pozicionirao se među kragujevačkim ugostiteljima kao sasvim originalno mesto u kojem užvaju i slučajni prolaznici i veliki gurmani. Iz naše ponude svakako se izdvajaju specijaliteti po kojima smo apsolutno jedinstveni. To su, na prvom mestu, svinjska rebarca u tajnom, slatkastom sosu koja, ako do sada niste, prosto morate da probate, jer se bukvalno opisuju sa "prste da poližeš". Zatim slede 100% domaća kobaja i ništa manje popularan svinjski vrat sušen u domaćoj pušnici.
Tabor restoran Kragujevac na raspolaganju vam je i za sve vrste proslava (do 70 osoba), što ga čini idealnim za prijatna okupljanja prijatelja, rodbine ili poslovnih partnera. Naš ambijent odiše mirom i stilom, a u slučaju da vi tako želite, u kratkom roku može postati dvorac iz bajke za dečji rođendan, mladenačka idila za proslavu venčanja ili diskoteka za slavljenje punoletstva. Mi ćemo vam obezbediti dobar meni, prihvatljive cene, dekoraciju prostora i muziku po želji. Samo treba da se javite na vreme radi detaljnijeg dogovora.
Nalazimo se u Bregalničkoj ulici broj 63 i za sve svoje goste obezbedili smo besplatan parking, što je u današnje vreme i te kako važno. Na redovnom jelovniku nalazi se ponuda nacionalne kuhinje, spacijeliteti ispod sača, sve vrste roštilja, kao i posna hrana. Vikendom i u posebnim prilikama nudimo i sjajan provod uz akustičnu muziku (na uvce).
Meni restorana Tabor sadrži sve što vam je potrebno za istinsko gastronomsko uživanje:
- TABOR DORUČAK - Za dobar početak dana naši gosti preporučuju kačamak sa domaćim sirom ili kajmakom. Možete se odlučiti i za omlet, prženice ili Tabor sendvič. A najbolje je da probate sve i odaberete svog favorita za ubuduće.
- HLADNA PREDJELA - Sve što možete da poželite: ajvar, urnebes, pihtije, zlatarski sir, kajmak, domaće suvo meso, goveđa ili svinjska pršuta...
- TOPLA PREDJELA - Šta kažete na pohovane paprike u kajmaku? Ili vam se možda više dopada sveže grilovano povrće, pohovani kačkavalj ili pečurke na žaru? Imamo sve.
- SALATE - Pravo iz bašte do vaše trpeze stižu sveže, sezonske salate, kao i proizvodi iz kategorije zimnice (šopska salata, srpska salata, moravska, grčka, kupus, belolučene paprike, ljute papričice, krompir salata, zelena salata + kiseli kupus i turšija + Cezar obrok salata)
- DOMAĆE LEPINJE i vrela domaća POGAČA spremaju se na licu mesta
- PRILOZI - Neizostavan pomfrit uz specijalitet kuće - čips krompir domaće radinosti.
- JELA NA KAŠIKU - Juneća čorba, svadbarski kupus, gulaš, pasulj, sarma... sve je uvek sveže i vrlo ukusno, uz po jedno glavno kuvano jelo dana (dnevni meni) po posebnoj ceni.
- SPECIJALITETI A LA LANDULA - Već smo ih pomenuli, ali da podsetimo: dimljeni vrat, 100% domaća kobaja i rebarca u tajnom sosu. Obavezno probajte sva tri.
- BOGATA KARTA PIĆA (piva, vina, žestoka pića, sokovi, kafe...)
- SPECIJALITETI SA ROŠTILJA (ćevapi, vešalica, punjeni file, Karađorđeva ili bečka šnicla, piletina, pastrmka, girice...)
- DESERT kao kod bake - pita s jabukama ili višnjama
- ORGANIZACIJA PROSLAVA do 70 osoba - meni se formira u dogovoru sa vama i naplaćuje po osobi + Tabor tamburaški orkestar po želji.
Dimljeni svinjski vrat restorana Tabor spreman je u domaćoj pušnici od najboljeg roštilj mesa, potom začinjen na naš način i serviran pravo pred vas. Neodoljivo mekan, pikantan i sočan, zapravo predstavlja ono što se moderno zove "steak", ali spremljeno na tradicionalan balkanski način. Služi se u porcijama za jednu ili više osoba.
Domaća kobasica ušla je u restoransku ponudu kao deo recepata iz naše kuće kojim su svi bili oduševljeni. Dobija se pažljivo odabranom mešavinom svinjskog i junećeg mesa i tajnom dozom različitih začina. Mešanje smese, punjenje i potom dimljenje na bukovom drvetu deo su porodične istorije koju rado delimo sa vama, ali samo na trpezi. Servira se u velikim porcijama za više osoba uz preporuku za kombinovanje sa hladnim, točenim pivom.
REBARCA U TAJNOM SOSU - I za kraj, predstavljamo omiljeno jelo svih koji su ga ikada probali - svinjska rebarca zapečena u peći začinjena tajnim, slatkastim sosom. Provereno su najukusnija onda kada ih jedete rukama i potpuno se umažete sve do stadijuma "prste da poližeš", i to bez preterivanja. Jedinstveni slatkasti sos sadrži čak 12 začina i malo konjaka, što im zajedno daje potpuno fenomenalan i izgled i ukus.
Da sumiramo: starogradska akustična muzika, vrhunski specijaliteti iz domaće kuhinje, iskusni kuvari, besprekoran i čist ambijent, profesionalno i ljubazno osoblje, organizacija svih vrsta proslava do 70 osoba i besplatan parking za sve goste. Sve ovo čini Restoran Tabor Kragujevac. Obavezno svratite, a za sva dodatna pitanja i rezervacije, slobodno nazovite.
Restoran Tabor Kragujevac vaš je prijatelj i na društvenim mrežama.