Svi znamo da dunja ima krupne, aromatične plodove, koji mame svojim izgledom i mirisom. Oni su veoma zahvalni za različite vrste prerade, a tada nastaje rakija od dunje. Više o ovoj temi saznajte u nastavku našeg teksta.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi koje se bave prodajom RAKIJE OD DUNJE

Beograd

Stara Sokolova Rakija
Stara Sokolova Rakija
Svetog Nikole 43
Zvezdara
Beograd Pozovi

...
Pročitaj više

4.9 | 12 ocena
Pre 1 d poslednji put pozvana firma
Podrum Vagić
Podrum Vagić
1. maja 21, Vrčin
Grocka
Beograd Pozovi

Podrum „Vagić“ bavi se proizvodnjom domaćih rakija, na svom pordičnom imanju u Vrčinu. Nadaleko je postala čuvena po svojim rakijama: Dunji, Lozovači, Kajsijevači, Viljamovki...
Pročitaj više

5.0 | 4 ocena
Riznica Duše Crkveni proizvodi
Riznica Duše Crkveni proizvodi
Požeška 79, (TC City Hall, lokal 13)
Čukarica
Beograd Pozovi

Crkveni proizvodi „Riznica duše“ nalaze se na Banovom Brdu. U svom asortimanu imaju veliki izbor ikona, kandila, svećnjaka, hilandarskih ikona, fresaka....
Pročitaj više

3.4 | 7 ocena

Novi Sad

RAKIJA SAVKA KOSA TRADE DESTILERIJA
RAKIJA SAVKA KOSA TRADE DESTILERIJA
Novosadski put 30, Veternik
Novi Sad Pozovi

Porodična tradicija u proizvodnji i preradi voća, uz pomoć najsavremenije tehnologije, porasla je do vrhunske destilerije u Novom Sadu, u kojoj nastaje čista i prirodna RAKIJA SAVKA....
Pročitaj više

5.0 | 1 ocena

Svi znamo da dunja ima krupne, aromatične plodove, koji mame svojim izgledom i mirisom. Oni su veoma zahvalni za različite vrste prerade, a tada nastaje rakija od dunje. Više o ovoj temi saznajte u nastavku našeg teksta.

Rakija od dunje

Od dunje se prave sokovi, kompoti, likeri, ali i jedno žestoko, pravo srpsko piće, a to je - rakija. Rakija dobijena od dunje, nosi naziv dunjevača. Ipak, da bi se dobio autentičan miris i ukus, proizvođači moraju da se pridržavaju mnogih pravila tokom rada.

Dunjevača

Plodovi dunje sazrevaju u jesen, i to skoro najkasnije od sveg voća, i to u oktobru i novembru. Dunja je jabučasto voće, ako i jabuka i kruška. Da bi se dobila dobra dunjevača, potrebno je prvo nabrati zdrave, sočne, čiste i zrele plodove. Oni moraju da budu aromatični, kako bi se na kraju postigao željeni rezultat.

Rakija od dunje proizvodnja

Po kvalitetu, često prednjači leskovačka dunja, a trebalo bi da se plodovi naberu u tehnološkoj zrelosti. To je iz razloga da se poveća aroma i šećer, a potom te plodove treba ostaviti za dozrevanje. Nakon toga se oni peru, i odstranjuje se sve plesnivo i trulo. Semenke se vade, a nakon toga se obavlja usitnjavanje.

Potrebno je tako obaviti ceo proces, da se dobije aroma koja je prepoznatljiva i da se izbegne gorak ukus. Jedna od faza pravljenja svake rakije je destilacija, i to mora da se obavi strpljivo i pažljivo, i to odmah nakon što se utvrdi zrelost kljuka.

Tokom pravljenja rakije od dunje, trebalo bi voditi računa o njenoj jačini, odnosno, ne dozvoliti da bude prejaka, tako da bi trebalo da sadrži 42-43% alkohola.

Rakija od dunje prodaja

Ukoliko želite da kupite dobru i kvalitetnu rakiju od dunje, tada je potrebno da se obratite firmama koje su oglašene na stranici na kojoj čitate ovaj naš takst. Rakija dobijena od plodova dunje je sve više tražena, i sve češće viđana na trpezama, tokom porodičnih i drugih okupljanja, proslava, zabava...

Rakija od dunje se smatra izuzetno lepom i plemenitom, i potrebno je da se proprati ne tako jednostavan tehničko-tehnološki proces pa da se dobije ono što je željeno – aroma i ukus, miris i boja. U našem narodu, dunja simbolizuje lepotu, ljubav, zdravlje i dugovečnost. Zbog toga se pravljenju rakije od dunje posvećuje posebna pažnja, da bi piće bilo dostojno ploda od koga je sačinjeno.

Rakija od dunje cena

Cena rakije od dunje se kreće od 700 dinara u proseku pa naviše, a cena zavisi i od toga ko je proizvođač, kao i od veličine boce u kojoj se nalazi – staklena flaša može da bude zapremine 0,75l ili 1 litar.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se naleze na stranici koju upravo čitate.

Ostavite komentar
Ocenite tekst