U toku zime, osim što grejemo telo toplom odećom, šalovima, kapama i rukavicama, treba da biramo namirnice koje greju telo.
Heljda je odlična i tradicionalno se koristi u Rusiji zbog dugih i hladnih zima, specifičnog je - “ oporog” ukusa pa se može kuvati i konzumirati sa raznovrsnim povrćem kad joj se ukus poboljšava, ali i kao hleb ili kaša sa suvim i orašastom voćem.
U zimskim mesecima korisne su tople čorbe, supe u koje treba dodavati ren ili djumir, oni podstiču cirkulaciju i greju. Ljuto takodje greje, ako ga volite.
Meso, riba, jaja takodje podižu temperaturu tela.
Postoju niz namirnica koje greju, proučite, uvrstite ih u jelovnik i primetićete razliku sigurno.
Kategorija: | Nutricionisti Beograd |
Objavljeno: | 20.01.2024. |
# ID Oglasa: | 098623 |
Firma: | Nutricionista Ana Todorović |