Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Narezivanje ključeva
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Narezivanje ključeva

Sećate li se vremena, kada ste ključevima od svog golfa dvojke mogli da otvorite i upalite komšijinog folksvagena? Definitivno, ključ od automobila nije isto što je bio pre dvadesetak i kusur godina. Takođe, ni ključevi od stana, kuće ili poslovnog prostora nisu jednostavni, kao što su nekada bili. 

 

 

Današnje savremeno doba donelo je ključeve koji su bolje izrađeni, ali glavni element zaštite od krađe vozila ili kopiranja ključa nije sama mehanička izrada, već elektronski čip koji sadrži kod koji odgovara kodu elektronske kontrolne jedinice motora. 

Sa druge strane, veoma dobra zaštita stana ili poslovnog prostora jeste ugradnja vrata koja se otvaraju uz pomoć kodiranog ključa. Kada se takva vrata zaključaju, u štokove ulazi devet poluga, tri gde je jezičak od vrata, tri na gornjem i tri na donjem delu vrata, dok je iznutra mali ključić koji je u sklopu vrata, koji kada se okrene, vrata se zaključaju, tako da spolja, ni neko ko ima kodirani ključ ne može da otvori, dok se vrata ne otključaju iznutra. 

Kodiran ključ za automobil

Naravno, čak i ovako genijalan ključ nije zaštićen od toga da ga izgubite. Ako vam se to i dogodi, ostaće vam rezervni primerak, jer obično uz jedan automobil dolazi par ključeva. Ipak, na taj način se povećava opasnost od krađe, jer neko može da zloupotrebi ključ koji je pronašao.

U situaciji da imate samo jedan jedini ključ, može se reći da je situacija još gora, jer nećete nikako moći da pokrenete svoje vozilo. 

Šta da radite? Gubitak ili oštećenje ključa sa daljinskim upravljačem zahteva dolazak lično kod ovlašćenog servisera.

Ako vlasnik želi da se potpuno obezbedi, onda se potpuno menja kod ključa, pa izgubljenim ključem zlonamerni nalazač može samo da otvori vozilo ali ne i da ga upali.

Kodirani ključ

Svi ključevi nemaju iste funkcije. Neki od njih imaju samo funkciju otvaranja i zatvaranja, dok drugi mogu daljinski da otvore prtljažnik, njima se mogu upaliti svetla i sva četiri migavca, zatvoriti prozori i slično.

Većina automobilskih ključeva, napravljenih posle 1995. godine sadrži transponderske čipove. Osnovni smisao transponderskih čipova je da deaktiviraju blokadu vozila, kada se ključ koristi za pokretanje motora. 

 

 

Kada se ključ okrene da bi se upalio motor automobila, kontrolna jedinica motora šalje elektronsku poruku ključu, i dozvoliće da se vozilo pokrene samo ako dobije ispravan odgovor. Da bi se programirao ključ sa čipom, potrebna je posebna oprema koja je izuzetno skupa i zahteva iskustvo i znanje.

Objasnićemo i šta je to transponder. U pitanju je umanjeni elektronski čip koji ima postojanu memoriju, a to je memorija kojoj nije neophodna stalna energija za zadržavanje. Kod mnogih automobilskih transponderskih sistema, proces identifikacije ključa je sličan. Ako kompjuter prepozna signal koji je već u njegovoj memoriji, on ga prihvata, i ostale elektronske komponente vozila se pokreću, da bi omogućile pokretanje automobila i nastavak rada motora.

Kodiranje ključeva za stanove

Ukoliko imate bilo kakav problem sa ključem vašeg stana, kuće ili poslovnog prostora, bravarske radnje koje imaju višegodišnje ili čak višedecenijsko iskustvo, nude vam svoje usluge. To su specijalizovani servisi za izradu sigurnosnih sistema zaključavanja, izradu cilindričnih i kodiranih ključeva, kao i otvaranje svih vrsta brava koje danas postoje, kako na stranom, tako i na domaćem tržištu. 

Kodiranje ključeva - iskustva

Slobodno možemo reći da je duplikacija auto ključeva prošlost. Ključevi se poručuju prema broju sa kartice koja se dobija uz novo vozilo, ili po broju šasije. Ključ po broju, bilo kog tipa, izrađuje se odmah. Onaj ključ koji je izrađen po šifri, je potpuno nov ključ. 

Većinu ključeva i originalnih daljinskih komandi auto bravari sami ukodiravaju, ali i za one koji su u manjini, postoji adekvatno rešenje. 

Usluga dupliranja transponder ključa sa fiksnim kodom obavlja se tako, što se narezivanje mahaničkog dela obavlja na klasičnim mašinama za rezanje ključeva, dok se učitavanje elektronskog dela vrši na posebnoj mašini, i ova procedura traje svega nekoliko minuta.

Ukoliko imate posebne zahteve za zaštitu vaše nepokretne imovine, izrada kodiranog ključa je svakako prava odluka. Vrši se otvaranje i deblokada zaglavljenih, oštećenih, kao i brava bez ključa. Bravarske radnje krasi konstantno usavršavanje, praćenje modernih svetskih trendova, kao i pružanje najvalitetnijih usluga, 24 časa, 365 dana u godini, uz maksimalnu ljubaznost i profesionalnost.

Kodiranje ključeva – cena:

Cene kodiranja ključa zavise od modela automobila, godine proizvodnje i slično. Orijentacione cene su od 50 evra za običan ključ bez daljinske komande do 120 evra za ključ sa daljinskom komandom. 

Za stanove, kuće i poslovne prostore, cena izrade kodiranog ključa se kreće od 70 do 120 evra, u zavisnosti koja brava je u pitanju, a u cenu je uračunat dolazak, skidanje i rasklapanje brave, kao i njeno ponovno montiranje. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate bravare ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

21.07.2018
Dragana Misic

Bravarska radnja Kiss pruza usluge veoma kvalitetnog i povoljnog narezivanja kljuceva svih vrsta i za sve namene. Nelaze se u centru grada na zelenom vencu tako da je veoma lako doci do njih gde god da se nalazite.

13.04.2017
Ivana Petrovic

Kako god da okrenete, narezivanje kljuceva je nesto sto je manje - vise svima potrebno.

07.04.2017
Petar Jankulovski

Po meni je pre svega problem u tome da nasi ljudi ne umeju da cene tudji rad. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga nije preterano vazno i bitno.

29.03.2017
Marina Zivkovic

Nekada nije bitno samo to koliko narezivanje kljuceva kosta vec i da zaisat moze da se uradi bez da se ranije kljuc izgubi.

22.03.2017
Stojance Ristovski

U svakom slucaju ono treba i mora da se debelo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

14.03.2017
Jovana Milinkovic

Kako god da okrenete, ovo narezivanje kljuceva mora da se debelo plati.

09.03.2017
Milen Jovanovic

Kako god da okrenete, ovo je nesto sto treba i mora da se posebno plati.

04.03.2017
Lea Stankovic

Iako izgleda kao nesto jednostavno, u stvari to nije ni malo lako i jednostavno.

23.02.2017
Filip Milutinovic

Licno smatram da j sot se tice ovog narezivanja kvalitet i vise nego bitan . Drugacije ipak ne mozete da funkcionise.

14.02.2017
Simona Vucinic

Koliko mi se samo cini, svako kodiranje kljuceva je nesto sto mora posebno da se plati.

07.02.2017
Mihajlo Nastasovic

Koliko mi se samo cini, osnovna stvar kod narezivanja kljuceva je ta da mora debelo da se plati. Sve drugo mislim da je cisto gubljenje vremena.

01.02.2017
Marta Dencevic

Mogu samo da kazem da je veoma bitno da se narezivanje kljuceva uradi na jedan kvalitetan nacin, Sve drugo je ako mene pitate, daleko manje vazno.

26.01.2017
Todor Markovic

osnovni je problem u tome sto svako narezivanje kljuceva mora bas onako dobro i debelo da se plati. To je zapravo jedna od osnovnih stvari. Sve drugo je inace daleko manje vazno.

18.01.2017
Ljubinka Sreckovic

Sada vec postoje bas onako savremeni uredjaji koji su inace veoma poznato u svom radu po svim ovim pozitivnim karakteristikama.

09.01.2017
Janko Zivanovic

Sva sreca, pa bar u danasnje vreme ima dosta mesta na kojima zaista mozete profesionalno da narezujete kljuceve.

29.12.2016
Nikolina Pantelic

Po ovom pitanju samo treba da se opredelite za kvalitet. Ako to budete uradili sigurno se necete pokajati.

12.12.2016
Petar Jankovic

Po ovom pitanju samo treba da se posavetujete sa nekim strucnim licem u koje mozete da imate puno poverenje. Bilo bi dobro kada biste i bravu mogli odmah da promenite.

25.11.2016
Jana Stankovic

Mislim da po pitanju narezivanja kljuceva, samo treba da posetite auto bravara Solunca koji vam to moze uraditi u rekordno brzom roku.

07.11.2016
Biljana Brankovic

Po pitanju narazivanja kljuceva samo rebad a posetite Miska i sigurno se necete pokajati.

16.09.2016
Ivan Stojanovic

Koliko je meni poznaot auto bravar Elezovic je poprilicno poznat po tome sto veoma savesno i odgovorno narezuje kljuceve.

30.08.2016
Marko Petrovic

Ukoliko vam je potrebno kvalitento narezivanje kljuceva, onda je u svakom slcuaju najbolje resnje za vas da posetite bravam M-Ream. To je jedno pouzdano mesto u koje mozete da imate puno poverenje.

15.08.2016
Dusan Markovic

Po pitanju narezivanja kljuceva, situacija je i vise nego povoljna. Pre svega, u danasnje vreme postoji veliki broj kljuceva koji na kvalitetan nacin mogu da se pozabe ovim problemom i tematikom.

22.06.2016
Ivana Petrovic

gde bi kvalitetno mogli da se narezu kljucevi u beogradu? Pitam to zbog toga sto nam se u psoldenjih par godina, cesto desavalo da nam kljucevi samo pukno. Sigurna sam da je u pitanju los kvalitet od kojieg se kljucevi rade.