Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Morska riba
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Morska riba

Ako vodite računa o svom zdravlju, onda svakako pazite na ishranu. Poznato je da na jelovniku riba treba da bude zastupljena barem dva puta nedeljno.

Morska riba

 

U našem tekstu, saznajte zanimljive informacije o morskoj ribi, vrstama, cenama i svemu ostalom što bi moglo da vas zanima.

Koje su najpoznatije vrste morske ribe?

Morsku ribu možete da pazarite u ribarnicama, ali isto tako i da počastite sebe i svoju porodicu, ili voljenu osobu odlaskom u restoran sa morskim specijalitetima.

Tada će vas zanimati šta da kupite, odnosno koju vrstu morske ribe da poručite.

Postoji zaista dosta vrsta morske ribe, a mi ćemo nabrojati: brancin, bakalar, arbun, zubatac, ugor, tuna, haringa, hobotnica, losos, lignja, list, orada, oslić, raža, sardina, sipa, skuša...

Naš savet je da probate sve, pa da odlučite na kraju koja vrsta vam je najomiljenija, to jest, najukusnija.

Pečena morska riba

Ne morate sami da pripremate ribu, jer to zna da bude dosta zahtevan posao i trebalo bi da budete pravi majstor u tome. Pečenu morsku ribu možete da poručite u ribarnicama gde postoji ta usluga, ali i da iskoristite mogućnost dostave na vašu adresu.

pecena morska riba

 

To znači da ako u planu imate neke goste, ne morate previše da razmišljate, već samo okrenite broj telefona.

Morska riba u restoranima

Takođe, u restoranima morske hrane, očekuju vas ukusne vrste pečene morske ribe. Ukoliko niste pravi poznavalac različitih vrsta, tada se najpre odlučite za one najpoznatije, pa krenite da istražujete ostale, dok ne otkrijete u kom ukusu najviše uživate.

Prodaja morske ribe

Morsku ribu možete da kupite u mnogim dobro snabdevenim ribarnicama, i ona je uvek sveža. Kao što smo naveli, postoji usluga dostave na vašu kućnu adresu.

Osim toga, na određenim sajtovima, morsku ribu možete da poručite online.

Sveža morska riba

Kakvu god hranu da konzumiramo, želimo da ona bude što je moguće svežija. To se posebno odnosi na morsku ribu.

Ipak, kada se odlučite za poznate ribarnice ili dobre restorane, možete da budete sigurni da ste dobili kvalitet, odnosno svežu morsku ribu.

Morska riba – iskustva

Interesantno je da riba svoje mesto na našoj trpezi zauzima najčešće u vreme posta, i tada je odlična zamena za meso. Jasno je da u ribi nema holesterola kao što ga ima u crvenom svinjskom mesu, na primer, stoga možemo da zaključimo da riba čuva naše srce.

Određene vrste ribe sadrže veliku količinu Omega 3 masnih kiselina, a neka istraživanja pokazuju da se smanjuje rizik od infarkta čak za pedeset posto ako redovno konzumiramo ribu. Najbolje je da odaberete – skušu, losos, list i crni bakalar.

Cena sveže morske ribe i cena morskih specijaliteta u restoranima:

Za morsku ribu potrebno je izdvojiti – brancin 1 kg – prosečno oko 1500 dinara, kao i za oradu. Kada je reč o restoranima morskih specijaliteta, cene su u proseku oko 1300 dinara za hobotnicu na salati, do 2500 dinara za različite vrste morske ribe.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne inforrmacije, predlažemo da kontaktirate ribarnice i restorane koji su oglašeni ispod našeg teksta.

 

Iskustva i preporuke posetilaca

16.10.2018
Marina Dakic

Najveci izbor i najlepsa morska riba moze se pronaci u ribarnici onega tri na novom beografu. Oni uvek imaju dobru ponudu i pristupacne cene.

31.08.2017
Dusan Markovic

U Srbiji, Beogradu posto nemaju izlaz na more veoma je tesko da pronadjete kvalitetnu morsku ribu. Mada, mozda i mozete da pronadjete kvalitetno morsku ribu ali je kako god da okrenete pravi izazov da se dobije u sto je moguce boljem stanju.