Ako vodite računa o svom zdravlju, onda svakako pazite na ishranu. Poznato je da na jelovniku morska riba treba da bude zastupljena barem dva puta nedeljno.

Pročitaj više

Izaberite neku od ribarnica gde možete kupiti MORSKU RIBU

Beograd

Šark ribarnica
Šark ribarnica
Vidikovački venac 2a, pijaca Vidikovac lok 26
Rakovica Pozovi

Ribarnica „Šark“ nalazi se na Vidikovcu na Vidikovačkoj pijaci, gde svakog dana možete kupiti i naručiti pečenu morsku i rečnu ribu, ako i druge riblje specijalitete....
Pročitaj više

Jela od ribe - Naše sidro
Jela od ribe - Naše sidro
Kraljice Marije 49
Zvezdara Pozovi

Probajte najlepša jela od morske i rečne ribe, kao i morske plodove u prvom ribljem fast food-u Naše sidro kod Vukovog spomenika. Akcenat smo stavili na kvalitet, tako da možemo da garantujemo jedinstven ukus i miris pečene, pržene i ribe s...
Pročitaj više

Ribarnica Happy Fish 14
Ribarnica Happy Fish 14
Ugrinovački put 47 Pozovi

Ulepšajte dan zdravim obrokom koji za Vas priprema ribarnica Happy Fish 14. Raznovrsna ponuda sveže, pečene i pržene ribe, morskih plodova i paniranih proizvoda obradovaće ljubitelje ribe svih generacija. Takođe, primamo porudžbine za prosl...
Pročitaj više

Ribarnica PANATA
Ribarnica PANATA
Mirijevski venac 36a
Palilula

Ribarnica PANATA na jednom mestu nudi sve od rečne i morske ribe: najlepši sveži primerci, riba pečena na roštilju, riba i surimi prženi u fritezi. Pored široke lepeze specijaliteta od ribe, u našoj ponudi očekuju Vas različiti prilozi, sal...

Ribarnica Omega 3
Ribarnica Omega 3
Dr Ivana Ribara 115b, blok 45, Beograd
Novi Beograd

Sa željom da zadovoljimo ukus i najizbirljivijih mušterija, ribarnica Omega 3 nudi Vam zanimljiv izbor rečne i morske ribe, proverenog kvaliteta koja se dostavlja dva puta nedeljno. Ribu pečemo na ćumuru ili u palminom ulju, što daje poseba...

Ribarnica Saran Padina - M. S. Milanović
Ribarnica Saran Padina - M. S. Milanović
Radnicka 38a, Čukarička Padina
Čukarica

Ribarnica Saran Padina - M. S. Milanović nudi Vam izvrsnu ponudu morske i rečne ribe, kao i morskih plodova koji se dopremaju do nas sa svih krajeva sveta. Poseban šmek našim specijalitetima daje proveren način pripreme ribe na ćumuru, što ...

Ribarnica Karma plus
Ribarnica Karma plus
Ibarski put 90b, Meljak
Barajevo

Sve vrste sveže, smrznute i konzervirane ribe. Uslužno spremanje ribe: friteza, peć, roštilj...

Novi Sad

Ribarnica Bio fish
Ribarnica Bio fish
Futoški put (ugao ulica Futoški put i Kiš Ernea - Roda market)

Odaberite ribu vrhunskog kvaliteta po pristupačnim cenama koje Vas očekuju u ribarnici Bio Fish u Novom Sadu. Naša ponuda obuhvata kompletan asortiman rečne i morske ribe iz domaće proizvodnje, ali i uvoza. Takođe, vršimo dostavu ribe na ku...

Kragujevac

RAK 2020 FISH MARKET
RAK 2020 FISH MARKET
Kopaonička 3b, lokal 25 Pozovi

Najoriginalniji riblji market koji ćete naći u srcu Šumadije sa uvek svežom ribom i taze pripremljenim posnim i mrsnim gotovim jelima....
Pročitaj više

Ako vodite računa o svom zdravlju, onda svakako pazite na ishranu. Poznato je da na jelovniku morska riba treba da bude zastupljena barem dva puta nedeljno.

U našem tekstu, saznajte zanimljive informacije o morskoj ribi, vrstama, cenama i svemu ostalom što bi moglo da vas zanima.

Koje su najpoznatije vrste morske ribe?

Morsku ribu možete da pazarite u ribarnicama, ali isto tako i da počastite sebe i svoju porodicu, ili voljenu osobu odlaskom u restoran sa morskim specijalitetima.

Tada će vas zanimati šta da kupite, odnosno koju vrstu morske ribe da poručite.

Postoji zaista dosta vrsta morske ribe, a mi ćemo nabrojati: brancin, bakalar, arbun, zubatac, ugor, tuna, haringa, hobotnica, losos, lignja, list, orada, oslić, raža, sardina, sipa, skuša...

Naš savet je da probate sve, pa da odlučite na kraju koja vrsta vam je najomiljenija, to jest, najukusnija.

Pečena morska riba

Ne morate sami da pripremate ribu, jer to zna da bude dosta zahtevan posao i trebalo bi da budete pravi majstor u tome. Pečenu morsku ribu možete da poručite u ribarnicama gde postoji ta usluga, ali i da iskoristite mogućnost dostave na vašu adresu.

To znači da ako u planu imate neke goste, ne morate previše da razmišljate, već samo okrenite broj telefona.

Morska riba u restoranima

Takođe, u restoranima morske hrane, očekuju vas ukusne vrste pečene morske ribe. Ukoliko niste pravi poznavalac različitih vrsta, tada se najpre odlučite za one najpoznatije, pa krenite da istražujete ostale, dok ne otkrijete u kom ukusu najviše uživate.

Prodaja morske ribe

Morsku ribu možete da kupite u mnogim dobro snabdevenim ribarnicama, i ona je uvek sveža. Kao što smo naveli, postoji usluga dostave na vašu kućnu adresu.

Osim toga, na određenim sajtovima, morsku ribu možete da poručite online.

Sveža morska riba

Kakvu god hranu da konzumiramo, želimo da ona bude što je moguće svežija. To se posebno odnosi na morsku ribu.

Ipak, kada se odlučite za poznate ribarnice ili dobre restorane, možete da budete sigurni da ste dobili kvalitet, odnosno svežu morsku ribu.

Morska riba – iskustva

Interesantno je da riba svoje mesto na našoj trpezi zauzima najčešće u vreme posta, i tada je odlična zamena za meso. Jasno je da u ribi nema holesterola kao što ga ima u crvenom svinjskom mesu, na primer, stoga možemo da zaključimo da riba čuva naše srce.

Određene vrste ribe sadrže veliku količinu Omega 3 masnih kiselina, a neka istraživanja pokazuju da se smanjuje rizik od infarkta čak za pedeset posto ako redovno konzumiramo ribu. Najbolje je da odaberete – skušu, losos, list i crni bakalar.

Cena sveže morske ribe i cena morskih specijaliteta u restoranima:

Za morsku ribu potrebno je izdvojiti – brancin 1 kg – prosečno oko 1500 dinara, kao i za oradu. Kada je reč o restoranima morskih specijaliteta, cene su u proseku oko 1300 dinara za hobotnicu na salati, do 2500 dinara za različite vrste morske ribe.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne inforrmacije, predlažemo da kontaktirate ribarnice i restorane koji su oglašeni ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Marina Dakic
  16.10.2018 01:28

  Najveci izbor i najlepsa morska riba moze se pronaci u ribarnici onega tri na novom beografu. Oni uvek imaju dobru ponudu i pristupacne cene.

  Dusan Markovic
  31.08.2017 12:01

  U Srbiji, Beogradu posto nemaju izlaz na more veoma je tesko da pronadjete kvalitetnu morsku ribu. Mada, mozda i mozete da pronadjete kvalitetno morsku ribu ali je kako god da okrenete pravi izazov da se dobije u sto je moguce boljem stanju.