Interkuler se drugačije naziva hladnjak vazduha. Postoji mnogo razloga zbog kojih je ovo veoma bitan deo za motor vašeg četvorotočkaša, pa evo samo nekih – bolja iskorišćenost goriva, povećavanje snage motora, manja emisija izduvnih gasova...

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi koje u svojoj ponudi imaju INTERKULER

Beograd

Auto hladnjaci - Mutata Auto Bulevar
Auto hladnjaci - Mutata Auto Bulevar
Bulevar kralja Aleksandra 501
Zvezdara Pozovi

Mutata Auto Bulevar pruža usluge servisa auto hladnjaka za sve tipove automobila evropskih, azijskih i američkih proizvođača. Ukoliko trenutno nemamo odgovarajući auto hladnjak na lageru, u mogućnosti smo da ga nabavimo za 24 h....
Pročitaj više

Swiss Trade doo
Swiss Trade doo
Omladinskih brigada 102
Novi Beograd Pozovi

Firma Swiss Trade doo je zvanicni zastupnik visokokvalitetnih automobilskih i kamionski hladnjaka iz Danske Nissens, kao i Dinex izduvnih sistema za tertni i poluteretni program....
Pročitaj više

Auto Hladnjak Trade
Auto Hladnjak Trade
Zire Adamovića 6v
Zemun Pozovi

Auto Hladnjak Trade je specijalizovana firma za auto hladnjake i delove auto klime. Nudimo kvalitetne proizvode sa 2 godine garancijom....
Pročitaj više

AKCIJE koje možete iskoristiti za POPUST na INTERKULER

Izrada creva klime
2400 1900
Izrada creva klime AKCIJA ističe za Preuzmi kupon
Varenje cevi klime - aluminijum
1400 1000
Varenje cevi klime - aluminijum AKCIJA ističe za Preuzmi kupon
Pogledajte sve kupone (3)

Inđija

Top Spider creva interkulera
Top Spider creva interkulera
Veljka Petrovića 5 Pozovi

Kompanija sa preko 25 godina iskustva u proizvodnji i prodaji gumeno tehničkih proizvoda za auto industriju za sve marke automobila. Nalazimo se u Inđiji a naši glavni proizvodi su creva interkulera i manžetne za homokinetičke zglobove...
Pročitaj više

Interkuler se drugačije naziva hladnjak vazduha. Postoji mnogo razloga zbog kojih je ovo veoma bitan deo za motor vašeg četvorotočkaša, pa evo samo nekih – bolja iskorišćenost goriva, povećavanje snage motora, manja emisija izduvnih gasova...

U našem daljem tekstu saznajte mnogo interesantnih činjenica i inormacija vezanih za interkuler, gde ga možete nabaviti, po kojim cenama i slično.

Šta je interkuler?

Kada se sabija vazduh pod pritiskom u turbokompresoru, tada će doći do podizanja temperature komprimovanog vazduha. Ta temperatura će biti i preko sto stepeni. Ovako visoka temperatura dovodi do toga da se smanjuje gustina komprimovanog vazduha, što dalje vodi ka lošijem sagorevanju.

Upravo zato je neophodno da se obezbedi veća gustina, kao i ohlađeni komprimovani vazduh. Tada će se gorivo bolje sagorevati. Za sve što smo opisali, koristi se interkuler.

Koji su najčešći kvarovi na interkuleru?

Ukoliko imate beli dim na auspuhu vozila – trebalo bi da proverite interkuler. Takođe, može se dogoditi na da na interkuler curi ulje, ili da se ulje nalazi na crevima interkulera.

Ako sumnjate da sa funkcionisanjem automobila nešto nije u redu, i da je možda u pitanju interkuler, najbolje je da se obratite majstorima iz auto servisa, koji će ustanoviti u čemu je tačno problem, a onda isti brzo rešiti.

Interkuler ili hladnjak vazduha

Prema zakonima termodinamike, kada je vazduh kompresovan, on se zagreva, a tako zagrejan, on se širi. Da bi došlo do povećavanja snage motora automobila, neophodno je povećati broj molekula vazduha u motor, a ne nužno uvećavati pritisak vazduha.

Interkuler liči na hladnjak, međutim, vazduh prolazi kroz njega i oko njega. Kada vazduh treba da uđe u motor, on najpre prolazi kroz interkuler i na taj način se ohladi, a kada je reč o spoljašnjem vazduhu, on duva preko interkulera zahvaljujući ventilatoru.

Creva interkulera

Interkuler ima osobinu da povećava snagu auta, i to na takav način što hladi vazduh koji se nalazi pod pritiskom i koji izlazi iz turbine a sve to pre nego što uđe u motor. Dalje, to bi značilo da turbo punjač koji funkcioniše na 0,5 bara uz interkuler ubacuje ohlađen vazduh na 0,5; ovako postoji mnogo više molekula vazduha, s obzirom na to da hladan vazduh dosta gušći nego topao vazduh.

Prodaja creva za interkuler

Creva za interkulere možete da pronađete online putem, gde su predstavljena u slici i kroz kratki opis i karakteristike. Navedene su cene, i objašnjen je način poručivanja i kupovine proizvoda.

Creva interkulera su razvrstana u ponudi na osnovu marke automobila, tako da je veoma jednostavno pronaći ono što vam je potrebno.

Čišćenje interkulera

Može se dogoditi da želite na primer, da skinete interkuler da biste zamenili četkice na alternatoru, i tada je dobro da vam majstor odradi i čišćenje hladnjaka vazduha – interkulera.

Nije preporučljivo da interkuler čistite sami, jer ćete imati mnoštvo nedoumica kao što su: čime bi to bilo najbolje uraditi, koliko dugo sušiti i slično.

Interkuler – cena:

Koliko ćete novca izdvojiti za interkuler zavisi od modela, pa su cene u proseku oko 170 evra za univerzalni aluminijumski interkuler.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontkatirate auto servise koji su oglašeni ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

    Iskustva i preporuke posetilaca

    Mladen Todorovic
    24.10.2018 11:56

    Ukoliko vam treba interkuler za auto posetitie swiss trade doo i necete se pokajati. Imaju najbolju ponudu interkulera u beogradu.