Eko Step Pellet proizvodnja i prodaja peleta

4.6 | 8 ocena
Ulica: Vojvode Stepe 18, Beograd, Srpskih Vladara 3, Petrovac na Mlavi
Grad: Beograd
Opština: Voždovac
Eko Step Pellet proizvodnja i prodaja peleta
Telefon: 011/
Mobilni: 062/
www.ekostep-pellet.rs

O nama

Eko Step Pellet bavi se proizvodnjom, prodajom i transportom peleta od bukve prve klase, što naš pelet svrstava u red visokokvalitetnih i visokokaloričnih energenata. Fabrika za proizvodnju peleta, Eko Step Pellet, počela je sa radom 2017. godine u Petrovcu na Mlavi i predstavlja prvu veliku investiciju u ovom gradu Pomoravlja, koja je finansirana iz sopstvenih sredstava.

Zahvaljujući potpuno novoj proizvodnoj liniji italijanskog proizvođača "CONSTRUZIONI NAZZARENO", fabrika Eko Step Pellet može da obezbedi celokupan proces proizvodnje peleta od 5 tona na sat. Fabrika trenutno zapošljava 42 radnika koji rade u tri smene, a uz planiranu iskorišćenost kapaciteta od 90% potencijal fabrike može dostići 35.000 tona peleta na godišnjem nivou.

Eko Step Pellet poseduje sopstvene moderne kamione za prevoz drveta sa šumskih lokacija do fabrike.

Kompleks Eko Step Pellet Petrovac na Mlavi obuhvata površinu od 9, 5 hektara sa tendencijom daljeg širenja. Pored moderno opremljenog proizvodnog pogona, u sklopu fabrike nalazi se i veliki skladišni prostor iz koga se pelet isporučuje na lokaciju po dogovoru sa kupcem.

Eko Step Pellet je sertifikovani proizvođač koji koristi sirovine iz kontrolisanih izvora i kontinuirano ulaže u ekološku proizvodnju, čime značajno doprinosi očuvanju životne sredine. Odlična lokacija u Petrovcu na Mlavi i dostupnost velike količine kvalitetne sirovine sa područja susednih opština: Kučevo, Majdanpek i Žagubica, garantuje vrhunski kvalitet proizvoda što potvrđuje i standard EN PLUS A2 ISO 17225-2.

Posebna pažnja u procesu proizvodnje posvećena je bezbednosti i zdravlju zaposlenih koji su prošli obuku od strane stručnih lica proizvođača opreme. Takođe, fabrika je implementirala sistem upravljanja kvalitetom ISO 9001:2015.

Prilikom proizvodnje peleta koja se odvija u kontrolisanim uslovima koristi se isključivo bukva koja se ubraja u ogrevno drvo prve klase. Na taj način nastaje energetski efikasno gorivo koje sporije i ravnomerno sagoreva sa vrlo malim ostatkom pepela. Eko Step Pellet bukov pelet je dostupan za domaćinstva u vrećama od 15kg, tako da je vrlo praktičan za skladištenje, ne prlja prostor i ne donosi insekte sa sobom. Za tehnološke potrošače je pakovan i u velika pakovanja, u big bag vrećama od cc 1030 kg.

Glavna prednost bukovog peleta jeste visoka energetska vrednost od oko 18000 MJ/t. U poređenju sa drugim energentima to je približno 500 litara lož ulja, 600 m³ prirodnog gasa i 5000 kWh električne energije. Maksimalna energetska iskorišćenost peleta je do 98%, pri čemu se ostatak pepela nakon sagorevanja kreće od 0, 5%-1, 2%. Pored toga što značajno smanjuje troškove grejanja, pelet pruža i znatno veći komfor, jer je ceo proces automatizovan i pelet se po potrebi ubacuje u ložište.

Sa željom da doprinese razvoju lokalne zajednice kompanija Eko Step Pellet daje podršku organizaciji različitih kulturnih, sportskih i drugih manifestacija. Do sada je naša kompanija bila pokrovitelj brojnih manifestacija, kao što su: Smotra glumačkih ostvarenja “Gulini dani” u Petrovcu na Mlavi, “Dani Mlavsko-Homoljskih pčelara” u selu Kamenovo, “Rokerijada”, Štafetna trka na Rtnju i Bovanskom jezeru “4 Elements”, Svetski kup u sportskom obaranju ruku “ZG Strong 2018”...

Uživajte u maksimalnom komforu tokom grejne sezone uz Eko Step Pelet 100% bukov pelet!

Radno vreme:

Svaki dan od 08-21h

Eko Step Pellet Petrovac na Mlavi, Srpskih vladara 3
Tel: 012/430-200

Eko Step Pellet Beograd, Vojvode Stepe 18
011/398-05-05
062/307-018

Posetite Facebook stranicu:

Ostavite komentar
Ocenite firmu

    Firme u blizini

    SND Expo Drvo, Kružni put Voždovački 125, Voždovac, Beograd
    Prodaja peleta i briketa ELEKTIM, Vojvođanska 342, Surčin, Beograd
    Ekoline kotlovi i kamini na pelet, Bulevar Kralja Aleksandra 518g, lok 3, Zvezdara, Beograd
    Jokić Promet prodaja i dostava peleta, Milošev Kladenac 1a, Zvezdara, Beograd