O nama - GINEKOLOGIJA TIRŠOVA


Specijalistička ginekološko akušerska ordinacija „Ginekologija Tiršova“ se nalazi na teritoriji opštine Savski Venac, u ulici Tiršova 7.

Ginekologija Tiršova okuplja tim vrhunskih stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom, brojnim stručnim priznanjima i sertifikovanom stručnom praksom, tako da naši klijenti mogu biti sigurni da će uvek dobiti kvalitetnu uslugu i stručno mišljenje.

U moderno opremljenom prostoru ginekološke ordinacije Tiršova, pružiće Vam se sledeće vrste usluga:

 • - ginekološke usluge (ginekološki pregled, kolposkopija, klasični Papanikolau bris (PAPA test), ThinPrep Pap test, ginekološki ultrazvuk),
 • - 4D ultrazvuk,
 • - vođenje trudnoće,
 • - ginekološke intervencije (ispitivanje šupljine materice i prohodnosti jajovoda - SIS/SHSG, biopsija grlića materice, kiretaža cervikalnog kanala, eksplorativna kiretaža, radiotalasno uklanjanje kondiloma),
 • - laboratorijske analize (razni brisevi – ureaplasma, mycoplasma, chlamydia, HVP tipizacija, vaginalni i cervikalni bris...),
 • - otkrivanje i borba protiv steriliteta,
 • - menopauza,
 • - kontracepcija (edukacija, plasiranje spirale, ekstrakcija spirale).

Prenatalna nega je najvažnija za zdravlje i razvoj bebe. Bez adekvatnih pregleda i testova, nema bezbedne trudnoće. Iskusni tim naših lekara specijalista će se postarati da Vaša trudnoća bude uredna i tokom svih 9 meseci će voditi adekvatnu brigu o Vama i bebi.

Nekih mesec dana pre planiranja trudnoće trebalo bi posetiti ginekologa kako bi se dobili adekvatni saveti, proverilo reproduktivno i opšte zdravlje. To, nažalost, nije čest slučaj, pa se pacijentkinje javljaju lekaru nakon što im test na trudnoću bude pozitivan. Već tada je neophodno izabrati specijalistu koji će Vam voditi trudnoću. Na tom prvom pregledu, sledi potvrda trudnoće, određivanje starosti trudnoće, kao i datuma porođaja. Rade se provere krvnog pritiska, analize krvi i urina.

Od izuzetne je važnosti da se uradi skrining tokom I trimestra. Skrining podrazumeva izdvajanje grupe trudnica koje imaju povećan rizik da nose plod sa nekom od hromozomskih anomalija. Ovi testovi pokazuju da li postoji povećan rizik i koliko je on. Određivanje rizične grupe trudnica ili procena rizika se radi na one najznačajnije: Daunov sindrom (najčešći poremećaj), Edvardsov sindrom, Patau sindrom i Tarnerov sindrom. Prvo tromesečje je izabrano za ovu dijagnostiku kako bi se što ranije otkrilo da li postoji rizik. Takođe, u ovom periodu je najbolje uraditi prekid trudnoće, ukoliko se konstatuju anomalije. Sumnja na anomalije se potvrđuje i nekim od invazivnih tekstova poput biopsije horionskih čupisa, amnicentezom (uzimanjem plodove vode) ili kordiocentezom (uzimanjem krvi iz pupčanika).

U našoj ordinaciji možete koristiti i uslugu 4D ultrazuka. 4D ultrazvuk predstavlja revolucionaran medicinsko dijagnostički pregled i daje nam mogućnost da vidimo morfologiju bebe u trodimenzionalnom prikazu kao i pokrete bebe što se popularno naziva 4D.

4D ultrazvukom se može rano otkriti patologija trudnoće, analizirati razvoj ploda i preciznije uočiti eventualne anatomske anomalije ploda. Može se raditi u bilo kom trenutku tokom trudnoće, ali najveći značaj se pridaje periodu oko 22. nedelje trudnoće.

4D ultrazvuk predstavlja potpuno bezbednu metodu praćenja trudnoće. A tehnologija je toliko napredna da u toku pregleda možete videti da li se Vaša beba smeje, zeva ili češka. Snimak napravljen tokom ovog pregleda roditelji dobijaju i mogu da ponesu sa sobom.

Izaberite prave stručnjake iz oblasti ginekologije, izaberite Ginekološku ordinaciju Tiršova.

Radno vreme:
Ponedeljak – Petak: 12 – 20 h
Vikendom po dogovoru.

Ginekologija Tiršova
Tiršova 7, Savski Venac, Beograd

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Zdravstvo Ginekoloske ordinacije
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Ginekologija Tiršova
 • Ginekologija Tiršova,
 • ginekologija savski venac,
 • ginekologija beograd,
 • ginekolog savski venac,
 • Ginekologija Tiršova radno vreme,
 • Tiršova Beograd