Dodaj firmu

Da li ste nekada uhvatili bidermajeri? Ako jeste, onda bi trebalo da ste sada udata i srećna dama. Šalu na stranu, ovo je zanimljiv običaj, ali da li znate odakle potiče priča o bidermajeru?

c

Priča o bidermajeru

400. godine naše ere, mlade su na venčanjima nosile venčiće od cveća i trava na glavama za koje su verovale da imaju magičnu moć da oteraju zle duhove. Tokom 16. veka mlade koje su živele u gradovima počele su da nose venčiće od svilenih traka upletenih sa žitom. Krug je bio simbol večne ljubavi. 

Negde oko 1756. godine rađa se ideja venčanja u belom, sa svim detaljima i ukrasima koji su poznati i danas. Tokom ranog 19. veka i doba velikog romantizma, venčanja u belom su se sasvim ustalila. Praćeni su trendovi viktorijanskih dama koje su nosile korsaže, „buketi za telo“ i „buketi za rame“, bili su modni detalji na venčanicama mlada. Bili su napravljeni od pomorandžinih cvetova ili ruža. 

Nešto kasnije, pojavljuju se orhideje, gardenije i ruže, kao sastavni delovi bidermajera. Kako je počeo 20. vek, ovakvi buketi postaju veći, i u trouglastoj formi, od sitnijeg cveća i sa gomilom traka koje padaju,  na čijim su krajevima bili privezani cvetovi i zelenilo.

Za vreme Drugog svetskog rata bili su popularni buketi od sitnijeg cveća sa čipkanim obrubom. Šezdesetih godina prošlog veka, deca cveća donose svoj stil. Venčanjem princa Čarsla i princeze Dajane 1981. godine postaju popularni raskošniji, kaskadni buketi. 

I tako, došli smo do današnjeg vremena, kada su klasični bidermajeri u beloj ili šampanj (krem) boji uz upotrebu malo jačeg zelenila. 

Bidermajeri – iskustva

Bidermajeri su buketi manje ili srednje veličine, sastavljeni od kompaktno poređanih istorodnih ili različitih cvetova dajući jednu skladnu celinu. Oni odišu elegancijom i lepotom, baš kao i mlada na venčanju. 

         

Osnovna svrha koju imaju bidermajeri jeste da upotpune stajling prelepe neveste i na taj način bi ga trebalo i odabrati. Vrlo je važno obratiti pažnju na stil u kojem je vaša venčanica, zatim šminka i frizura, kako biste dobili savršen bidermajer koji ćete baciti u ruke nekoj novoj zaljubljenoj srećnici.

Bidermajeri od ruža

Ruža je oduvek bila simbol ljubavi i za mnoge najlepši cvet. Da li crvene ruže, koje su simbol radosti i strasti, ili bele, asocijacija na čednost i vernost, ruže su uvek prelep izbor. Bidermajer sačinjen od ruža zrači radošću i toplotom, baš kao i sam čin venčanja. Biseri, satenske trake, til i slično, detalji su koji bidermajeru daju poseban sjaj. Važno je da se bidermajer uklopi u toaletu neveste, odnosno da izbor cveća, zelenila i svih ostalih elemenata prate aktuelne svetske trendove.

Bidermajeri – cene:

Cene  bidermajera se kreću u rasponu od 35 do 60 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate cvećare ispod teksta.

Idi na vrh strane