Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Žersej
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Žersej

Verovatno ste čuli za žersej, svakako i viđali odevne predmete izražene od ovog materijala, ali ipak ne znate mnogo toga o njemu. U našem tekstu ćete pročitati niz korisnih i zanimljivih informacija, gde da nabavite žersej, po kojim cenama i sl.

žersej

 

Šta je žersej?

To je vrsta pletenine, koja se sastoji od pamuka sa mešavinom sintetičkog materijala ili samo od pamuka. Najčešća primena žerseja je za proizvodnju majica ili posteljina koje koristimo preko zime.

Žersej može da se okarakteriše kao veoma topao materijal, koji je jako nežan, rastegljiv i fleksibilan. Dobra osobina mu je što može da se nosi sasvim uz kožu i da vam bude prijatno. Svako ko je nosio neki odevni predmet od žerseja, reći će da je mekan i udoban.

Da li vam je nekada palo na pamet pitanje kako je žersej uopšte dobio svoje ime? Postoji ostrvo koje se naziva Jersey, i ono predstavlja najveće poznato ostrvo iz grupe Channel Islands. Ta ostrva se nalaze između Francuske i Velike Britanije.

Još par činjenica o ovom zanimljivom mestu nije na odmet – meštani ovih ostrva, kroz vekove, bavili su se raznoraznim zanimanjima. Proizvodnja žerseja je počela onog trenutka kada su šivaće mašine bile usavršene, pa su mogle da naprave sitne petlje.

Žersej – prodaja

Žersej se često naziva pletenim materijalom koji ima dva lica. Kako to tačno izgleda? Postoji jedna strana, nazovimo je prava, gde se nalazi mnogo sitnih linija, i one su raspoređene uspravno, dok se sa druge strane, horizontalno poređana nalaze sitna zrna.

žersej cena

 

Kako onda izgleda odeća koja je napravljena od žerseja? Obično se desna strana okreće ka spolja, osim u slučajevima kada krojač nije napravio drukčiji stilski izbor.

Žersej se može pronaći u maloprodaji i u veleprodaji trgovina metraže. Ako ste odlučili da sašijete nešto od ovog finog materijala, tada je dobro da se najpre informišete o svim bitnim pojedinostima, i to putem internet prezentacija firmi koje prodaju metražu na veliko i malo.

Cene su jasno prikazane, po metru dužnom, i mogu da se uporede. Ukoliko vam je potreban dodatan savet da biste načinli pravi izbor, stručno i ljubazno osoblje vam u svakom trenutku stoji na raspolaganju.

Kada biramo željeni model, odnosno odevni predmet, tada se rukovodimo svojim predstavama o bojama, kvalitetu, materijalima...

Sa druge strane, zimska posteljina od žerseja takođe može biti odlična odluka, jer je udobna, topla, mekana, prijatna...

Žersej – cena:

Za žersej je potrebno izdvojiti, od 1800-2000 dinara, koliko iznosi prosečna cena po dužnom metru.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

17.10.2018
Katarina Perisic

Zersej je vrsta pletenine, koja se sastoji od pamuka sa mešavinom sintetičkog materijala ili samo od pamuka. Najčešća primena žerseja je za proizvodnju majica ili posteljina koje koristimo preko zime.