Montesori vrtić i škola stranih jezika Vrabac

 • 1
4.50 | 13 ocena

O nama - MONTESORI VRTIĆ I ŠKOLA STRANIH JEZIKA VRABAC


Mladi tim pedagoškinja i profesorki engleskog jezika još 2010. godine izdvojio se među onima koji rade sa decom po specifičnostima i načinu svog rada. Od osnivanja, u Vrapcu se sa decom radi po programu Marije Montesori - programu koji je priznat u svetu kao odličan način da se deca nauče da razmišljaju, budu otvorena i sigurna u sebe. Počeli smo kao školica jezika, ali vrlo brzo smo se razvili u predškolsku ustanovu koja je akreditovana rešenjem Ministarstva prosvete, nauke i tehonološkog razvoja Republike Srbije (broj 022-05-30/2015-07).

Danas u Vrapcu, deci uzrasta od 2 do 6 godina, u moderno, bezbedno i pažljivo opremljenim prostorijama, obezbeđujemo kreativan i stimulativan način odrastanja.

Predškolska ustanova Vrabac omogućuje dnevni boravak deci u skladu sa svim normativima propisanim zakonom, po Montesori metodi, na engleskom i srpskom jeziku. Jedina smo predškolska ustanova u Kragujevcu u kojoj naši najmlađi imaju priliku da pohađaju dvojezičnu nastavu koja će im olakšati buduće školovanje bez obzira za šta se odluče.

Naša ciljevi su:

 • - da omogućimo svakom detetu ispunjen život i ostvarenje sopstvenih potencijala
 • - adekvatna socijalizacija na ličnu i dobrobit društva
 • - kvalitetna priprema za dalje obrazovanje i učenje (naučiti kako učiti!)
 • - razvoj interesovanja za druge jezike i kulture
 • - potpun i celovit razvoj svakog deteta (individualni razvoj)
 • - lakoća komunikacije (postavljanje temelja za odlične jezičke i komunikacijske veštine)

Veoma nam je važno da decu naučimo kako pravilno da uče, da im pomognemo da imaju što bolju, kako jezičku, tako i matematičku i informatičku pismenost, jer su upravo te veštine dobra osnova za svaki budući poziv.

Veliku pažnju posvećujemo i odnosu sa roditeljima, drugim ustanovama, a redovno organizujemo i gostovanje nastavnika i umetnika iz različitih oblasti, kako bismo im predočili sve društvene strukture i mogućnosti.

Kragujevački Vrapčići već su učestvovali u ekološkim festivalima, tradicionalnom Đurđevdanskom karnevalu (1. nagrada za grupnu masku), glumili u predstavama Pozorišta za decu i posećivali značajne gradske ustanove, poput Akvarijuma, Opservatorije i drugih.

Redovno organizujemo i kreativne radionice - Vrabaonice, koje su namenjene razvoju kreativnosti, širenju znanja i interesovanja, usavršavanju sposobnosti i veština, kao i opštem razvoju. Deo odrastanja sa nama su i radionice u prirodi, u kojima izučavamo biljke i slično.

Dnevni boravak dece u vrtiću Vrabac odvija se u periodu od 7 sati ujutru do 17 časova popodne, uz mogućnost organizovanja dežurstava i posle 17 sati. Obroci su im pažljivo izbalansirani po savetima stručnjaka, pri čemu se jednako vodilo računa i o kvalitetu hrane, raznovrsnosti jelovnika, energetskoj vrednosti i higijeni. Sve se odvija pod nadzorom Instituta za javno zdravlje Kragujevac, koji je naš saveznik u prevenciji vršnjačkog nasilja, borbe protiv bolesti zavisnosti.

Jedna od glavnih prednosti boravka u Predškolskoj ustanovi Vrabac je to što radimo isključivo u malim grupama, raspoređenim po uzrastu, kako bismo svakom detetu mogli da posvetimo dovoljno vremena i pažnje i tako mu obezbedili visok kvalitet nastave.

Vrabac je i centar za učenje stranih jezika, u kojima osnove engleskog, nemačkog, italijanskog i francuskog jezika mogu da pohađaju i mališani koji nisu u našem dnevnom boravku, ali i odrasli. Polaznici škole jezika Vrabac dobijaju setifikate Britanskog Saveta na osnovu pokazanog znanja na polaganju Kembridžovih ispita za decu. Upis je stalno otvoren i možete da se priključite u bilo kom trenutku. Za sva pitanja slobodno nas pozovite ili nas posetite u našim prostorijama.

Radno vreme:
Ponedeljak - petak 07.30 - 16.30 h

E-mail: office@vrabac.rs

Predškolska ustanova i škola jezika Vrabac, Kralja Petra I br. 23 - pešačka zona (Centrotekstil - 2. sprat), Kragujevac

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Deca Vrtici
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Montesori vrtić i škola stranih jezika Vrabac
 • Vrtić Vrabac,
 • Montesori vrtić Vrabac Kragujevac,
 • Montesori vrtić u Kragujevcu,
 • Škola stranih jezika Vrabac Kragujevac,
 • Vrtići u Kragujevcu,
 • Vrtić Vrabac radno vreme