Stara Sokolova Rakija

  • 8
5.00 | 9 ocena

O nama - STARA SOKOLOVA RAKIJA


Jedan od najpoznatijih brendova Srbije je svakako domaća rakija. Proizvedena po tradicionalnoj recepturi od prirodno uzgajanih voćnih kiltura, domaća srpska rakija zasluženo nosi titulu najtraženijeg pića kod nas. Poštovaoci rakije po mirisu mogu da prepoznaju o kojoj je rakiji reč, odnosno koje voće je upotrebljeno za njeno pravljenje. O ukusima kažu ne treba raspravljati, ali jedno je sigurno se da dobra rakija bilo da je šljivovica, dunjevača, kajsijevača ili medovača lako prepoznaje.

"Stara Sokolova rakija" 4 godine za redom osvaja titulu "Najbolje iz Srbije". Svojim kvalitetom, mirisom i punoćom ukusa nadmašila je sve konkurentne proizvode i u katergoriji lokalnog brenda osvojila prvu nagradu.

Proizvodnja i prodaja "Stare Sokolove rakije" je u Užicu gde se nalazi centrala firme , u ulici Dimitrija Tucovića 40, a nalazimo se još i u Beogradu u ulici Svetog Nikole 43.

Široku paletu naših proizvodno-prodajnih proizvoda čine:
- Stara Sokolova 5- šljivovica
- Stara Sokolova 7 - šljivovica
- Stara Sokolova 12 - šljivovica
- Stara Sokolova kajsija
- Stara Sokolova dunja
- Stara Sokolova viljamovka
- Stara Sokolova kleka
- Stara Sokolova travka
- Stara Sokolova medovača
- Vrhunska rakija


"Stara Sokolova rakija" svoj nastanak može da zahvali viševekovnoj tradiciji pravljenja rakije porodice Bogdanović. Ime dobija po kraju iz kog potiče, Sokolske nahije kako se zvala oblast Zapadne Srbije uz Drinu za vreme Turaka. Verovatno najpoznatija rakija od šljive, šljivovica bila je i ostala ponos svakog domaćina. Kako godine prolaze rakija šljivovica može da postane samo bolja. Pored šljivovice, pravi ljubitelji rakije uživaju takođe i u neodoljivom ukusu i mirisu dunjevače, medovače i kajsijevače.

Proizvodnja i prodaja rakije kojom se bavila porodica Bogdanović godinama unazad sve do danas, postala je vrlo brzo poznata duž cele Sokolse regija a i šire. Mnogobrojne legende ispredane su o ovoj izvrsnoj rakiji. Prodaja rakije šljivovice, dunjevače, medovače i kajsijevače, po veoma konkurentnim cenama, učinila je da ista bude dostupna širokom auditorijumu ljubitelja najpoznatijeg srpskog brenda.

Uprkos nastojanju mnogih da otkriju porodičnu recepturu i tajne destilacije i pravljenja vrhunske rakije, proces stvaranja "Stare Sokolove rakije" ostao je zagonetka. Treća generacija ove porodice čuva i neguje tajne ovog zanata kako bi očuvala njen kvalitet i jedinstev ukus. Svoje mesto rakija šljivovica, dunjevača, medovača, kajsijevača i mnoge druge "Stare Sokolove rakije" našle su u najboljim Beogradskim i restoranima širom Srbije.

Kao neizostavan deo svakog slavlja "Stara Sokolova rakija" šljivovica, kajsijevaca, dunjevača i medovača, služi se gostima sa ponosom i često bude uručena kao poklon domaćinu ili dragim osobama iz inostranstva. U njenom ukusu imaju prilike da uživaju ljudi širom sveta.

Najbolje je poslužiti "Staru Soklovu rakiju" kao aperitiv, ohlađenu na adekvatnoj temperaturi.
Prodaja rakije šljivovice, dunjevače, medovače i kajsijevače.

Uverite se i sami u prefinjen ukus "Stare Sokolove rakije".


Iskustva i komentari posetilaca

25.05.2017 04:56
Borislav Milic
Treca generacija porodice cuva i neguje tajne ovog zanata kako bi ocuvala njen kvalitet i jedinstev ukus.Svoje mesto rakija sljivovica,dunjevaca,medovaca, kajsijevaca i mnoge druge Stare Sokolove rakije nasle su u najboljim Beogradskim i restoranima sirom Srbije.
17.03.2017 12:44
Maja Matic
Najkvalitetnija rakija sa nasih prostora koja se moze pronaci u nasim prodavnicama.Svake godine je nosim rodjacima u Nemackoj i njihove komsije su prosto odusevljene.Sve preporuke.
17.11.2016 08:40
Kristina Milosevic
Jedan od najpoznatijih brendova kada je rakija u pitanju kod nas.Njihova viljamovka je savrseno pice.Uvek imam makar jednu flasu kuci a svima je nosim na poklon.Pogotovo inostranim partnerima i oni su bas odusevljeni.
11.06.2016 03:48
Milos Topalovic
Najkvalitetnija domaca rakija u nasoj zemlji.Kao neizostavan deo svakog slavlja Stara Sokolova rakija sljivovica,kajsijevaca,dunjevaca i medovaca,sluzi se gostima sa ponosom i cesto bude urucena kao poklon domacinu ili dragim osobama iz inostranstva.
Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
UGOSTITELJSTVO Vinarije
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Stara Sokolova Rakija
  • stara sokolova rakija,
  • stara sokolova rakija radno vreme,
  • stara sokolova rakija zvezdara,
  • stara sokolova rakija beograd