U savremenom svetu, ušteda energije je postala jedan od prioriteta. Upravo tome služe i vazdušne zavese. Možda za ovaj termin nikada niste čuli i ne znate kako one mogu da vam pomognu i da svakodnevni život učine komformijim? Zbog toga nastavite da nas čitate i saznajte sve korisne i neophodne informacije.

vazdušne zavese

Vazdušna zavesa

Pre svega, vazdušen zavese doprinose eliminaciji fluktuacije unutrašnje temperature. To bi u praktičnom životu značilo da možete da otvorite širom ulazna vrata i da time ne izgubite toplotu. Dakle, vi klimu držite stabilnom, čime se automatski smanjuju energetski troškovi.

Šta su to vazdušne zavese?

Jasno je da svi želimo rashlađene prostorije tokom leta i zagrejane preko zime. To je ta neka optimalna temperatura kojoj težimo. Vazdušne zavese nam omogućavaju da to i postignemo. Koje su njihove glavne prednosti?

Pre svega, to je komfor, jer dobijate ugodnu klimu za život ili rad, dakle za stambene ili poslovne prostore; nakon toga, sledeća važna prednost je laka ugradnja i lako održavanje. Vrlo jednostavno će biti ugrađene, i uvek će biti čiste uz minimum napora.

Sledeća jako bitna stavka je zaštita i zdravlje u uslovima hlađenja. Hladne vazdušne zavese smanjiće prodor toplog vlažnog vazduha. Ovo se recimo dešava kada vrata moraju da stoje otvorena jer se radi utovar ili istovar robe.

Proizvodnja vazdušne zavese

Ostale prednosti vazdušnih zavesa su zaštita koja pomaže u održavanju čistog okruženja. To bi značilo da nas one štite od prašine, mirisa, raznih spoljašnjih zagađenja, kao i od insekata.

Ugradnja vazdušne zavese

Kao što smo već naveli, ugraditi vazdušnu zavesu je veoma lako i jednostavno. Posebno je korisno da razmišljate o ovoj investiciji ako imate maloprodaju, jer se tada vrata često otvaraju, pa se gubi energija – leti izlazi skup hladan vazduh iznutra, a zimi se gubi skup topao vazduh.

vazdušne zavese cena

Vazdušne zavese polovne

Postoje i polovne vazdušne zavese koje su takođe dobrog kvaliteta. Na ovaj način ostvarujete dvostruku uštedu – i pri samoj kupovini, i pri štednji energije koju stvaraju vazdušne zavese.

Kada se govori o vazdušnim zavesama, postoji termin koji se često upotrebljava a to je politika otvorenih vrata. Šta to tačno znači? Iz prethodnog dela teksta mogli smo uvideti da je moguć nesmetan prolaz, što je jako važno, a pri tome ipak imate zaštitu.

Ovo je investicija koja se svakako može vratiti kroz godine, upravo preko uštede energije. Pored toga, imaćete mnogo komfornije uslove za rad i život. Vazdušne zavese mogu da koriste energiju toplotne pumpe. To bi značilo da vazdušna zavesa može da radi kombinovana sa drugiim tipovima unutrašnjih jeidnica, i da sve to bude kao jedan sistem.
*NAPOMENA:  Nagovestavamo unapred da bi znali da je popravka polovnih vazdusnih zavesa jako skupa, maltene se dovodi do granice da kupite novu. Tako da ako niste sigurni od koga kupujete polovnu vazdusnu zavesu, tj ako ne znate sa sigurnoscu istorijat i poreklo vazdusne zavese, onda je sigurnije kupiti novu, jer bi Vas na kraju mnogo mogla kostati polovna.

Vazdušne zavese cena

Cene su zaista različite i zavise od karakteristika. U tom smislu, mogu da se kreću od oko 180 evra, pa sve do 1000 evra. Zbog toga je najbolje da se raspitate direktno kod prodavca, navodeći svoje zahteve.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Vazdušne zavese
Pitaj firme

Iskustva i preporuke posetilaca

18.04.2020
Neregistrovan korisnik

vazdušna zavesa je izuzetan proizvod za uštedu energije