Dodaj firmu

Servisni instalater Beograd - vodoinstalater i odgušenje

4.8 | 47 ocena
Član 12 godina

Snimanje kanalizacije kamerama

Cevi se nalaze u zidovima, tako da je nemoguće da ih vidimo pre nego što se obije zid, ali tada opet ne znamo u kakvom su one stanju iznutra. Cevi mogu da budu natrule, trule ili da to bude slučaj samo sa nekim njihovim delovima. Takođe, nekada im nije potrebna zamena, već bude dovoljno da majstori urade popravku, tj. da saniraju oštećenja.

Da bi se videle cevi iznutra, to nam omogućava metoda snimanja uz pomoć kamere. Kamera se uvodi u cevi, a njome rukuju iskusni vodoinstalateri, za koje je sve ovo samo jedna rutinska intervencija koju oni često rade. Oštro oko kamere za snimanje cevi će omogućiti majstorima da postave tačnu dijagnostiku, i da vide šta se nalazi na unutrašnjim zidovima cevi – da li postoje rupice, naprsline, pukotine, nataložene masnoće...

U skladu sa onim što su videli na ovaj način, donose odluku kako da reše problem. Primera radi, mogu da se odluče za mašinsko odgušenje kanalizacije koje se radi mašinama na struju i pod pritiskom, a takođe je zanimljiva primena mašinske sajle koja ima rotirajuće glave. Ove glave se vrte i prodiru kroz cevi, pa na taj način uklanjaju sve fizičke prepreke i ujedno čiste nataložene masnoće na zidovima. Ovako cevi ostaju prohodne i čiste. Cene usluga snimanja cevi pomoću kamere su veoma prihvatljive i realne.

Idi na vrh strane