Sencenje kose Beograd

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Sencenje kose
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Pramenovi za sve dužine kose (Dolazak na kućnu adresu po potrebi!)

Akcija -50% 2500 Din.
Pramenovi za sve dužine kose (Dolazak na kućnu adresu po potrebi!) - 2.500 din! Frizerski salon Womanizer!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Pramenovi + preliv GRATIS (srednja i duga kosa) po SUPER ceni!

Akcija -50% 1500 Din.
Pramenovi + preliv GRATIS (srednja i duga kosa) po SUPER ceni! - 1.500 din! Veolmis frizersko kozmetički salon!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Balajaž + feniranje + polutretman za negu kose

Akcija -38% 5000 Din.
Balajaž + feniranje + polutretman za negu kose - 5.000 din! Nova Ženska Priča!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Sencenje kose

Senčenje kose je osnova svih frizura i trendova koji danas vladaju kako na modnoj pisti, tako i na ulici. Kosa na ovaj način dobija 3D efekat i odlično je rešenje za svaki dan, ali i kao podloga za svečane frizure. Pramenovi su izuzetno aktuelan trend koji će vašu kosu učiniti izuzetne privlačnom.

 

 

 

Senčenje kose predstavlja idealno rešenje za one koji ne znaju šta da rade sa svojom kosom, a da pri tom samo znaju da žele promenu.

Senčenje kose radi se različitim metodama, a neke od najpopularnijih su:

  • Ombre
  • Somber
  • Balayage
  • Flambalayage

Na vama je da odaberete tehniku koja vam se najviše dopada id a uživate u novoj frizuri.

Meliranje kose

Meliranje (senčenje) kose predstavlja osnovu svih modernih frizura. Menjaju se samo boje koje postaju aktuelne i tehnike kao što su ombre, sombre itd.

Meliranje kose može da se radi na više načina. Meliranje se najčešće radi sa tri nijanse od kojih je jedna za tri tona svetlija ili tamnija od druge dve, s tim što je ta boja i najmanje zastupljena tokom izvođenja tretmana. Kada se ovako radi senčenje, vidi se promena koja deluje veoma lepo i prirodno. Održavanje ovakvih pramenova je veoma lako, jer i kada vam kosa izraste razlika se ne vidi puno. 

Ukoliko se opredelite za nijanse pramenova koje su slične vašoj boji kose, postupak se ponavlja na svakih 4 do 6 meseci.

Ukoliko pak želite a nijanse pramenova budu svetlije za dva do tri tona u odnosu na postojeću boju kose, onda to izistkuje češće posete frizeru.

Ombre

Metoda bojenja kose ombre tehnikom aktuelna je već neko vreme kako kod nas tako i u svetu. Nastala je u Holivudu. Reč “Ombre“ je francukog porekla i znači senka. Odavno neka tehnika farbanja nije postigla popularnost u svetu poput ove.

U pitanju je nijansiranje kose sa više ili manje uočljivom razlikom boje od tamnog korena ka svetlijim krajevima.  

Željena ombre frizura se može postići na više načina.  Kosa se posvetljuje najčešće od korena do vrha, a može i obrnuto.  Izbor nijanse može da bude suptilan sa jednom do dve nijanse drugčijom bojom u odnosu na vašu kosu ili možete da napravite dramatičan prelaz tako da koren i vrhovi kose budu totalni kontrast boja.  Ombre efekat postiže se na dva načina: ukoliko je kosa već farbana, koren kose farba se u boju koja priblišno odgovara vašoj prirodnoj boji kose, zatim se se koristi nešto svetlija nijansa kojom se pokriva srednji deo kose da bi se na kraju vrhovi kose ofarbali u najsvetliju nijansu – najčešće plavu.

Drugi način podrazumeva farbanje krajeva samo jednom nijansom koja je nešto svetlija od prirodne boje vaše kose.

Smeđu kosu možete prošarati kesten, crvenkastim ili bakarnim nijansama. Takođe pored navedenih kombinacija boja dozvojeno je koristiti i ljubičastu, jarko crvenu ili narandžastu koje su hit ove sezone.   

Prelaz je više uočljiv ukoliko kosu fenirate na ravno, dok deluje suptilnije na prirodno kovrdžavoj kosi ili ako je tako fenirate.

Pored ove tehnike postoje i drugi postupci farbanja i nijansiranja kose,koji su veoma slični ovom a to su: sombre, balayage, flambalayage.

Sombre

Sombre je suptilnija varijanta farbanja kose u odnosu na ombre. Prilikom farbanja kose ovom metodom ne farba se svaki pramen, nego se radi šatiranje krajeva kose. Kosa na ovaj način dobija prirodan izgled i delujekao da je osunčana.

Svetliji pramenovi se ne izvlače jednako, nego se akcenat stavlja na pramenove oko lica i oni se dalje pružaju polukružno ka sredini i zadnjem delu kose. Namenjen je damama koje žele što prirodnije nijansiranje kose sa vrlo malo kontrasta. Sombre posvetljivanje kose se najviše preporučuje damama koje imaju plavu ili svetlo braon kosu.

Balayage

Predstavlja nijansiranje kose bez precizno određenog mesta gde će pramen biti izvučen. Ukoliko ne želite velike promene isprobajte ovu metodu. Vi odlučujete gde želite da vam se posvetli kosa te nema bojazni da će nešto ispasti kako ne želite. Namenjen je damama koje žele da postignu prirodan izgled kose.

Naziv potiče od francuske reči Balay što znači u bukvalnom prevodu zamahnuti ili kada se koristi u kontekstu bojenja kose ovom tehnikom: nanošenje farbe slobodnim stilom. Prelaz između pramenova je prirodan , te će vam kosa dobro izgledati bilo da više volite da se fenirate na ravno ili ste ljubitelj lokni.

Flambalayage

Metoda nijansiranja kose flambalayage je spoj ombre i balayage tehnike. Prilikom senčenja kose na ovaj način koriste se lepljive folijeza pramenove kojima se precizno odvaja onoliko kose koliko je dovoljno za postizanje mekih pramenova.

Flambalayage pramenovima se postiže efekat sunca u kosi i odličan je način da osvežite svoj izgled malo svetlijom nijansom u odnosu na boju koju trenutno imate. Ovakvim nijansiranjem kose postićićete izgled kao da ste se upravo vratile sa mora.

Senčenje cena

Sve gore pomenute tehnike nijansiranja kose su veoma popularne i što je najvažnije veoma su lake i praktičneza održavanje. One vam omogućavaju da uvek imate dobru frizuru bez obaveze da pramenove često obnavljate.

Cene ovih usluga kreću se najčešće u rasponu od 1900 do 6500 dinara.  

 

*Sve cene su informativnog karaktera, za tačnu cenu, za senčenje kose predlažemo da kontaktirate frizerske salone ispod teksta.

 

Balajaž + feniranje + polutretman za negu kose

Akcija -38% 5000 Din.
Balajaž + feniranje + polutretman za negu kose - 5.000 din! Nova Ženska Priča!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

26.09.2018
Katarina Perisic
11.08.2017
Marina Zivkovic
Svako sencenje kose mora posebno da se plati. Ne treba ako ste devojka koja drzi do sebe da to prepustite nekom drugom. Pre svega, dobro treba uvek unapred da razmiliste o izboru nekog konkretnog frizerskog salona.
15.05.2017
Mihajlo Nastasovic
u svakom slucaju moze ono da se uradi bez nekih vecih problema. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
26.04.2017
Jovana Milinkovic
Koliko mi se samo cini, moze ono da se uradi bez nekih vecih problema kako god da okrenete.
13.04.2017
Todor Markovic
Sencenje kose je zaista nesto sto bi trebalo i moralo da se lepo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
30.03.2017
Lea Stankovic
Po meni ono u svakom slucaju mora da se ozbiljno plati. Nista tu po meni ne trab da bude nesto cudno.
15.03.2017
Janko Zivanovic
U svakom slucaju je ovo nesto sto pre ili kasnije treba da se plati.
24.02.2017
Simona Vucinic
Ovo sencenje je u svakom slucaju nesto sto dosta kosta i sto treba dosta da se plati.
07.02.2017
Petar Jankovic
Zaista koliko mi se cini zenek zaista poprilicno preteruju po ovom pitanju.
27.01.2017
Marta Dencevic
Sto se mene licno tice, sencenje kose je u svakom slucaju nesot sto bas debelo treba da se plati.
11.01.2017
Ivan Stojanovic
Bas sam relativno skoro pricao sa zenom na ovu temu i sama mi je rekla da je sencenje kose nesto sto u svakom slucaju bas dosta treba da se plati.
21.12.2016
Ljubinka Sreckovic
Sencenje kose je realno ipak nesto sto predstavlja savremenu tehniku. Sva sreca pa je ona u danasnje vreme, manje - vise svima dostupna. Bas iz tog razloga po tom pitanju treba da se odlucite za jedan ozbiljan kvalitet.
02.12.2016
Marko Petrovic
Po ovom pitanju zaisat bi bilo najbolje da se posavetujete sa nekim strucnim licem, odnosno strucnim mestom.
17.11.2016
Nikolina Pantelic
Po meni, veoma povoljne cene za sencenje kose mozete da proandjete na mestu koje se zove Estillo Arte koje zaista ima i vise nego povoljne cene.
27.10.2016
Jana Stankovic
Ovo je svakako neka posebna tehnika u koju treba da imate puno poverenje da ce sve uraditi kako je potrebno. Sencenje kose zbog toga kosta minimum 50 eura.
02.09.2016
Dusan Markovic
Mislimd a zene po ovom pitanju cesto imaju obicaj da preteruju i zbog toga bi najbolje bilo kada bi se malo opustile i definitivno pocele da uzivaju u zivotu.
28.07.2016
Biljana Brankovic
Sencenje kose je po meni tehnika koju ne moze svako na kvalitetan nacin da obavi. To nezno pravljenje razlike u nijansama pramenova ne moze ni svacije oko na estetski pravilan nacin da primeti. Cula sam po pitanju sencenja dosta pozitivnih misljenja o salonu La Marta.
29.06.2016
Marina Zivkovic
Po meni je sencenje kose cist marketinski trik kako bi se kupile i uzele pare od mladih i naivnih devojaka. navodnokosa posle ovog tretmana izgleda prelepo. Cisto sumnjam u to.