Safe driving je idealna opcija za vece bez brige. Verovatno vam se mnogo puta dogodilo da odete na neku zabavu, proslavu, koktel i slično, i da želite da se opustite uz alkohol zajedno sa prisutnim društvom, ali se nalazite u dilemi jer znate da pod dejstvom pića ne biste smeli da vozite.

Pročitaj više

Safe driving je idealna opcija za vece bez brige. Verovatno vam se mnogo puta dogodilo da odete na neku zabavu, proslavu, koktel i slično, i da želite da se opustite uz alkohol zajedno sa prisutnim društvom, ali se nalazite u dilemi jer znate da pod dejstvom pića ne biste smeli da vozite.

Međutim, za svaki problem u životu postoji rešenje, pa tako i za ovu situaciju, a ono glasi – safe driving.

Šta je safe driving?

Možda ste načuli za ovaj pojam, ali vam nije jasno do kraja šta ta usluga tačno podrazumeva. Kao što samo ime kaže, radi se o sigurnoj vožnji, a to znači da, ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da vozite, tada će vaš auto da preuzmu profesionalni vozači.

Razlozi zbog kojih ne bi trebalo ili ne biste smeli da uzmete volan u svoje ruke mogu biti brojni – previše ste radili na poslu, veoma ste umorni i ne osećate se sasvim sigurno da biste vozili; u drugoj situaciji, možda ste popili previše alkohola; možda imate zabranu vožnje posle 23 časa; postoji varijanta i da vam je oduzeta dozvola i još mnogo sličnih primera.

Do koliko sati možete koristiti uslugu safe driving-a?

Safe driving znači da će nakon telefonskog poziva, u najkraćem roku, profesionalni vozač doći do vas. To vreme do dolaska obično iznosi maksimalno dvadesetak minuta, nakon čega ćete i vi i vaše vozilo biti bezbedno prebačeni na željenu lokaciju.

Interesantno je da vozač dolazi do vas na skuteru, koji se za svega par sekundi može sklopiti i staviti u specijalnu torbu. Zahvaljujući tome gepek vašeg automobila ostaje čist kao što je i bio, a profesionalni vozač vas vozi do željene destinacije u punom komforu vozila.

Radno vreme servisa može biti od 21h do 6 časova izjutra.

Da li je sigurno poveriti svoje vozilo safe driverima?

Safe driveri su, kao što smo naveli više puta u tekstu do sada, profesionalci, tako da je sasvim sigurno da prepustite auto u njihove ruke, umesto da pod dejstvom alkohola ili previše premoreni sedate za volan.

Iako ste možda popili samo par čašica nekog žestokog pića, dovoljno je da se nivo alkohola u krvi toliko podigne da postajete potencijalna opasnost kako za sebe, tako i za sve ostale učesnike u saobraćaju.

Vrlo je slično i kada ste umorni, tada vam je koncentracija lošija, refleksi sporiji i slično, pa je vaša najbolja odluka da okrenete telefon i iskoristite usluge safe driving-a.

Koja je cena usluge safe drivinga?

Verovatno ćemo se svi složiti da sigurna vožnja nema svoju pravu cenu. Ipak, da biste bezbedno stigli od određenog odredišta do svoje kuće, potrebno je da izdvojite sumu novca koja zavisi od broja pređenih kilometara.

Na primer, do pet kilometara cena je 650 dinara, od pet do deset km – 1050 din, od deset do petnaest km – 1400 din, od 15 – 20 km – 1700 din, od 20 – 25 km, cena je 2050 din, dok je cena po kilometru za kilometražu preko 25 km – 2400 dinara.

Napomenućemo na kraju, da prikazane cene važe ukoliko se nalazite negde u centru grada, to jest, u krugu dvojke. Dodajmo još da postoji i usluga čekanja stranke, koja se naplaćuje po 300 dinara na svakih započetih 10 minuta, dok je prvih deset minuta čekanja gratis.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

    Iskustva i preporuke posetilaca

    Dusan Markovic
    08.09.2017 08:08

    Safe driving je veorovatno posle ponoci jedna veoma korisna usluga u Beogradu. Nije samo to sto je korisna i sto ima dosta pijanih vec se njenim koriscenjem povecava bezbednost u saobracaju tako sto se cuvaju i zivoti neduznih ljudi.