Dodaj firmu

Cenovnik za Temperament restoran - Temperament restoran

4.9 | 18 ocena
Član 1 godinu
HLADNA PREDJELA
1. PREDJELO TEMPERAMENT - domaći kulen (odležao 3 godine), njeguški pršut, duvan čvarci, goveđa pršuta, pohovana punjena paprika, mladi sir, zreli sir, kajmak, ajvar
1980 rsd
2. DASKA PREMIUM SIREVA - Monte Veroneze, kačito sa tartufima, gorgonzola, parmezan, pekorino, džem od kajsija sa bademom, džem od luka i borovnice, džem od paprike
1480 rsd
3. TATAR BIFTEK ZA DVE OSOBE - priprema se tradicionalno pred gostom (opciono) - puter, tost
1980 rsd
4. BURATA SIR - sveže povrće, pesto od rukole
1380 rsd
5. GOVEĐI KARPAĆO - lanene pločice, dresing tartuf maskarpone, pesto od rukole i parmezana
1380 rsd
6. TUNA TATAR ZA ZA DVE OSOBE - seckano meso žutorepe tune, avokado, susamovo ulje, soja sos, crni i beli susam, togaraši začin
1980 rsd
OBROK SALATE
1. STEK OD ĆURETINE - miks svežih salata sa jabukom, narom, cveklom, pečenim orahom, cezar dresing
980 rsd
2. SALATA SA LIGNJAMA - miks svežih salata sa jabukom, narom, cveklom, dresingom od tri vrste senfa i pečenim orasima i lignjama (grilovanim ili friganim)
980 rsd
3. BIFTEK SALATA - rukola sa lešnicima, lanene pločice, dresing od tri senfa, parmezan
1380 rsd
ČORBE I POTAŽI
1. BIFTEK KREM ČORBA
420 rsd
2. POTAŽ/SUPA DANA
350 rsd
3. PARADAJZ ČORBA SA GAMBORIMA
460 rsd
4. PIKANT PARADAJZ ČORBA SA DIMLJENOM SLANINOM - opcija - posno
340 rsd
TOPLA PREDJELA
1. GRILOVANI SIR - na povrću sa salsom od paprike i lanenim pločicama
680 rsd
2. POHOVANA PUNJENA PAPRIKA - sa starim kajmakom i pečenim bademom
450 rsd
3. BIFTEK ROLNICE - hrskave rolnice sa biftekom na kremi od ajvara, sa sosom od semena bundeve
1080 rsd
4. ZAPEČENI KAMEMBER - zapečeni kamember, džem od aronije, med sa prepečenim orasima, integralni raženi hleb
980 rsd
5. GAMBORI U HRSKAVOJ KORICI - gambori u tempuri i panko prezli sa hrskavim kaprom i aromatizovanim majonezom
980 rsd
6. MELANZANA - zapečeni plavi patlidžan sa kozjim sirom i parmezanom
540 rsd
PREMIUM SUŠENA MESA 50gr
1. PRŠUTA „SAN DANIELE!” - pršuta San Daniele dolazi iz oblasti Friuli sa severa Italije; dobija se isključivo od italijanskih svinja; odležava najmanje 13 meseci i tako dobijen but zri pod uticajem vetrova sa Alpa koji sa sobom nose miris smole, ali i vetrova sa Jadrana punih morske soli - sve ovo čini pršutu jedinstvenog ukusa i teksture
650 rsd
2. DOMAĆI KULEN - sa višegodišnjom tradicijom; iz Srema, ručno sečen, odležao 3 godine
720 rsd
3. BRESAOLA - tradicionalna lombardijska goveđa pršuta; proces sazrevanja traje 3 meseca; laganog je ukusa, purpurne boje, bez masnoće, začinjena morskom solju, bobičastim voćem, cimetom i muskatnim orahom
720 rsd
4. PRŠUTA PATA NEGRA (IBERICO) - šunka iberijske svinje je više od hrane; meso ima jedinstven ukus i aromu, pošto se svinje hrane isključivo onim što nađu u prirodi
1480 rsd
PREMIUM SIREVI 100gr
1. MONTE VERONESE D’ALLEVO D.O.P. - tvrdi kravlji sir sa Alpa čije je trajanje zrenja i do 24 meseca
1180 rsd
2. CACIOTTA AL TARTUFO - sir od polukuvanog pasterizovanog mleka u koje se na kraju zrenja dodaju tartufi
1080 rsd
3. GORGONZOLA D.O.P. SOVRANO - kravlji sir nastao na zaštićenom području pokrajina Lombardije i Pijemonte; zrenje traje 60 dana što joj daje blag, kremast i slatkast ukus
640 rsd
4. PARMIGIANO REGGIANO - tvrdi granulasti sir iz Parme koji se dobija od kravljeg mleka; odležava najmanje godinu dana u komadima sira teškim oko 30 kilograma; ima karakterističnu smolastu koru na kojoj je utisnut pečat kvaliteta Parmigiano Reggiano
740 rsd
5. PECORINO ROMANO - tvrdi, polukuvani sir koji se proizvodi u rimskoj regiji oko gradova: Rim, Groseto i Latina, proizvodi se isključivo od punomasnog svežeg ovčijeg mleka; odležava 80 i više dana
760 rsd
PASTE I RIŽOTA
1. TORTELINE SA TARTUFIMA I BIFTEKOM - ručno pravljena pasta punjena sirom i tartufima u sosu od parmezana sa biftekom
1180 rsd
2. TALJATELE KARBONARA - domaće taljatele u krem sosu od parmezana, slanine i žumanceta
860 rsd
3. PASTA SA TARTUFIMA - domaća pasta u sosu od tartufa sa rendanim tartufima iz ulja
940 rsd
4. NJOKE SA HRSKAVOM TELETINOM - ručno pravljene njoke punjene sirom u sosu od mleka i demiglasa sa hrskavom teletinom u tempuri
890 rsd
5. RIŽOTO SA VRGANJIMA I PRŠUTOM - vrganji, pršuta, kruška i porto vino
860 rsd
6. RIŽOTO SA BIFTEKOM I SOJA SOSOM - kremasti rižoto od povrća obogaćen biftekom u soja sosu
1270 rsd
7. MILANEZE RIŽOTO - kremasti rižoto sa šafranom i gamborima
1280 rsd
ROŠTILJ PRIPREMAN NA ĆUMURU
1. ĆEVAPI ŠEFA KUHINJE - ćevapi sa kajmakom, urnebesom i domaćom lepinjom
820 rsd
2. TRADICIONALNI GURMANSKI UŠTIPCI - pikantni uštipci, pekarski krompir i kajmak
890 rsd
3. „TEMPERAMENT” PLJESKAVICA ZA DVE OSOBE - 600g junećeg mlevenog mesa sa četiri vrste sira, služena na somunu od domaćeg testa sa duplo pečenim krompirom i kajmakom sa tartufima
1520 rsd
4. BUŠA BURGER - burger od srpske autohtone kravlje sorte, pomfrit u ljusci, Cezar dresing i slatki čili sos, džem od luka, dimljeni sir, hrskava slanina
1050 rsd
5. AFUMIKATO PILETINA - grilovani pileći file sa njokama u sosu od kajmaka i dimljenog sira
980 rsd
6. DIMLJENI STEK OD SVINJETINE - dimljeni svinjski stek sa sotiranim krompirima, valdorf salatom i ograten sosom
980 rsd
7. ĆUREĆI STEK - sa pršutom i dimljenim sirom, četvorosatno sous vide kuvanje
1180 rsd
8. ĆUREĆA BEČKA ŠNICLA SA BURATA SIROM - bečka šnicla od ćurećeg mesa u korici od parmezana sa pireom od krompira, burata sirom, džemom od limuna i fritiranim listovima peršuna
1280 rsd
9. MANASTIRSKA PILETINA - pohovana i punjena pršutom, mladim sirom i crvenom paprikom u kori od oraha
960 rsd
10. ĆURETINA SA MLINCIMA - zapečena ćuretina sa domaćim mlincima u gorgonzola sosu
1065 rsd
11. BURGER OD CEPKANE PRASETINE - marinirana prasetina, sporo pečena, zatim cepkana, mladi krompir, slatko-ljuti sos, cezar dresing
895 rsd
12. MEDALJONI ŠEFA KUHINJE - teleći medaljoni sa sotiranim šparglama, sosom od sira u lisnatom testu, uljem bosiljka i uljem od dimljene paprike
1980 rsd
13. REBRA BBQ - sporo pečena svinjska rebra na pireu i koleslav salata
965 rsd
14. „TEMPERAMENT” GRILL ZA DVE OSOBE - ćevapi, uštipci, roštiljska kobasica, pileći ražnjić, punjeni svinjski file, svinjska rebra, pančeta, teleći medaljoni, grilovano povrće, pekarski krompir, gambori
2780 rsd
15. RIB EYE STEAK - hrskavo povrće i krompir u ljusci
2940 rsd
16. TELETINA ISPOD SAČA - sporo pečeno teleće meso, pripremano u tradicionalnoj sač-posudi prekriveno žarom
1280 rsd
17. BIFTEK SA SOSOM OD TARTUFA - uz parmezan rižoto
2350 rsd
18. BIFTEK SA SVEŽIM ZAČINIMA - pasta sa belim lukom i maslinovim uljem
2180 rsd
19. BIFTEK SA MLINCIMA - na pireu sa šparglama, demiglas sos, kremasti mlinci
2200 rsd
20. BIFTEK SA ŠUMSKIM PEČURKAMA - biftek sa sosom od sira na prženoj palenti i sotiranim šumskim pečurkama
2380 rsd
21. KIJEVSKI KOTLET - pohovana piletina punjena aromatičnim maskarpone sirom, kremasta palenta sa kajmakom i tartufima, hrskavi urnebes
1280 rsd
DRY AGE
1. RIB EYE WAGYU AUSTRALIA - prilog po želji
2400 rsd
2. RIB EYE ARGENTINA - prilog po želji
1400 rsd
RIBA
1. TUNA NA HRSKAVOM POVRĆU - celer, šargarepa, tikvica, paprika
1980 rsd
2. GRILOVANI LOSOS - na crnom rižotu i segmentima tikvica
1680 rsd
3. LIGNJE NA ŽARU - sarmice od blitve sa kuskusom u aromatičnom sosu od paradajza, marinada
1260 rsd
4. PUNJENI LOSOS - losos punjen sušenim paradajzom, maslinama i mladim spanaćem, serviran na pireu od šargarepe sa pečenim povrćem
1590 rsd
5. SMUĐ FILE - file smuđa sa sotiranim krompirom, sušenim paradajzom i hrskavom slaninicom
1760 rsd
6. DIMLJENA PASTRMKA - fileti dimljene pastrmke, punjeni kaneloni od mlinaca sa blitvom, sirom i prazilukom, listići badema
1120 rsd
SALATE
1. DOMAĆI AJVAR
430 rsd
2. ŠOPSKA SALATA
380 rsd
3. SRPSKA SALATA
350 rsd
4. PARADAJZ SA SIROM
350 rsd
5. BEĆAR SALATA - cepkana pečena paprika, paradajz, mladi luk, sir
420 rsd
6. KUPUS SALATA
260 rsd
7. GRČKA SALATA
480 rsd
8. MIKS ZELENIH SALATA
350 rsd
9. LJUTA, SVEŽA PEČENA PAPRIKA
90 rsd
10. RUKOLA, ČERI PARADAJZ, PARMEZAN
480 rsd
HLEB
1. KORPICA HLEBA - selekcija ručno pravljenog domaćeg hleba
280 rsd
2. SOMUN
120 rsd
3. DOMAĆI INTEGRALNI HLEB
120 rsd
4. PROJA
80 rsd
DESERTI
1. KNEDLA ŠUMSKA JAGODA - knedla od griza sa šumskim jagodama i belom čokoladom u vanila sosu
460 rsd
2. NOISSETE CHEESECAKE - hrskava kora od keksa i čokolade, pečeni krem od mascarpone i nugata, mus od lešnika i karamelizovani lešnici
490 rsd
3. KNEDLA ČOKOLADA – LEŠNIK - knedla od griza sa čokoladom i lešnikom u sosu od čokolade
460 rsd
4. BAKLAVA SA PISTAĆIMA
340 rsd
5. MAK TORTA - bezglutenska torta od maka u sosu od bele čokolade sa liofilizovanim malinama
390 rsd
Idi na vrh strane