HLADNA PREDJELA | ||
1. DASKA PREMIUM SIREVA - Monte Veroneze, kačito sa tartufima, gorgonzola, parmezan, pekorino, džem od kajsija sa bademom, džem od luka i borovnice, džem od paprike | 1480 rsd 0 |
|
2. TATAR BIFTEK ZA DVE OSOBE - priprema se tradicionalno pred gostom (opciono) - puter, tost | 1980 rsd 0 |
|
3. BURATA SIR - sveže povrće, pesto od rukole | 1380 rsd 0 |
|
4. GOVEĐI KARPAĆO - lanene pločice, dresing tartuf maskarpone, pesto od rukole i parmezana | 1380 rsd 0 |
|
5. TUNA TATAR ZA ZA DVE OSOBE - seckano meso žutorepe tune, avokado, susamovo ulje, soja sos, crni i beli susam, togaraši začin | 1980 rsd 0 |
|
6. PREDJELO TEMPERAMENT - domaći kulen (odležao 3 godine), njeguški pršut, duvan čvarci, goveđa pršuta, pohovana punjena paprika, mladi sir, zreli sir, kajmak, ajvar | 1980 rsd 0 |
OBROK SALATE | ||
1. SALATA SA LIGNJAMA - miks svežih salata sa jabukom, narom, cveklom, dresingom od tri vrste senfa i pečenim orasima i lignjama (grilovanim ili friganim) | 980 rsd 0 |
|
2. BIFTEK SALATA - rukola sa lešnicima, lanene pločice, dresing od tri senfa, parmezan | 1380 rsd 0 |
|
3. STEK OD ĆURETINE - miks svežih salata sa jabukom, narom, cveklom, pečenim orahom, cezar dresing | 980 rsd 0 |
ČORBE I POTAŽI | ||
1. POTAŽ/SUPA DANA | 350 rsd 0 |
|
2. PARADAJZ ČORBA SA GAMBORIMA | 460 rsd 0 |
|
3. PIKANT PARADAJZ ČORBA SA DIMLJENOM SLANINOM - opcija - posno | 340 rsd 0 |
|
4. BIFTEK KREM ČORBA | 420 rsd 0 |
TOPLA PREDJELA | ||
1. POHOVANA PUNJENA PAPRIKA - sa starim kajmakom i pečenim bademom | 450 rsd 1 |
|
2. BIFTEK ROLNICE - hrskave rolnice sa biftekom na kremi od ajvara, sa sosom od semena bundeve | 1080 rsd 0 |
|
3. ZAPEČENI KAMEMBER - zapečeni kamember, džem od aronije, med sa prepečenim orasima, integralni raženi hleb | 980 rsd 0 |
|
4. GAMBORI U HRSKAVOJ KORICI - gambori u tempuri i panko prezli sa hrskavim kaprom i aromatizovanim majonezom | 980 rsd 0 |
|
5. MELANZANA - zapečeni plavi patlidžan sa kozjim sirom i parmezanom | 540 rsd 0 |
|
6. GRILOVANI SIR - na povrću sa salsom od paprike i lanenim pločicama | 680 rsd 0 |
PREMIUM SUŠENA MESA 50gr | ||
1. DOMAĆI KULEN - sa višegodišnjom tradicijom; iz Srema, ručno sečen, odležao 3 godine | 720 rsd 0 |
|
2. BRESAOLA - tradicionalna lombardijska goveđa pršuta; proces sazrevanja traje 3 meseca; laganog je ukusa, purpurne boje, bez masnoće, začinjena morskom solju, bobičastim voćem, cimetom i muskatnim orahom | 720 rsd 0 |
|
3. PRŠUTA PATA NEGRA (IBERICO) - šunka iberijske svinje je više od hrane; meso ima jedinstven ukus i aromu, pošto se svinje hrane isključivo onim što nađu u prirodi | 1480 rsd 0 |
|
4. PRŠUTA „SAN DANIELE!” - pršuta San Daniele dolazi iz oblasti Friuli sa severa Italije; dobija se isključivo od italijanskih svinja; odležava najmanje 13 meseci i tako dobijen but zri pod uticajem vetrova sa Alpa koji sa sobom nose miris smole, ali i vetrova sa Jadrana punih morske soli - sve ovo čini pršutu jedinstvenog ukusa i teksture | 650 rsd 0 |
PREMIUM SIREVI 100gr | ||
1. CACIOTTA AL TARTUFO - sir od polukuvanog pasterizovanog mleka u koje se na kraju zrenja dodaju tartufi | 1080 rsd 0 |
|
2. GORGONZOLA D.O.P. SOVRANO - kravlji sir nastao na zaštićenom području pokrajina Lombardije i Pijemonte; zrenje traje 60 dana što joj daje blag, kremast i slatkast ukus | 640 rsd 0 |
|
3. PARMIGIANO REGGIANO - tvrdi granulasti sir iz Parme koji se dobija od kravljeg mleka; odležava najmanje godinu dana u komadima sira teškim oko 30 kilograma; ima karakterističnu smolastu koru na kojoj je utisnut pečat kvaliteta Parmigiano Reggiano | 740 rsd 0 |
|
4. PECORINO ROMANO - tvrdi, polukuvani sir koji se proizvodi u rimskoj regiji oko gradova: Rim, Groseto i Latina, proizvodi se isključivo od punomasnog svežeg ovčijeg mleka; odležava 80 i više dana | 760 rsd 0 |
|
5. MONTE VERONESE D’ALLEVO D.O.P. - tvrdi kravlji sir sa Alpa čije je trajanje zrenja i do 24 meseca | 1180 rsd 0 |
PASTE I RIŽOTA | ||
1. TALJATELE KARBONARA - domaće taljatele u krem sosu od parmezana, slanine i žumanceta | 860 rsd 0 |
|
2. PASTA SA TARTUFIMA - domaća pasta u sosu od tartufa sa rendanim tartufima iz ulja | 940 rsd 0 |
|
3. NJOKE SA HRSKAVOM TELETINOM - ručno pravljene njoke punjene sirom u sosu od mleka i demiglasa sa hrskavom teletinom u tempuri | 890 rsd 0 |
|
4. RIŽOTO SA VRGANJIMA I PRŠUTOM - vrganji, pršuta, kruška i porto vino | 860 rsd 0 |
|
5. RIŽOTO SA BIFTEKOM I SOJA SOSOM - kremasti rižoto od povrća obogaćen biftekom u soja sosu | 1270 rsd 0 |
|
6. MILANEZE RIŽOTO - kremasti rižoto sa šafranom i gamborima | 1280 rsd 0 |
|
7. TORTELINE SA TARTUFIMA I BIFTEKOM - ručno pravljena pasta punjena sirom i tartufima u sosu od parmezana sa biftekom | 1180 rsd 0 |
ROŠTILJ PRIPREMAN NA ĆUMURU | ||
1. TRADICIONALNI GURMANSKI UŠTIPCI - pikantni uštipci, pekarski krompir i kajmak | 890 rsd 0 |
|
2. „TEMPERAMENT” PLJESKAVICA ZA DVE OSOBE - 600g junećeg mlevenog mesa sa četiri vrste sira, služena na somunu od domaćeg testa sa duplo pečenim krompirom i kajmakom sa tartufima | 1520 rsd 0 |
|
3. BUŠA BURGER - burger od srpske autohtone kravlje sorte, pomfrit u ljusci, Cezar dresing i slatki čili sos, džem od luka, dimljeni sir, hrskava slanina | 1050 rsd 0 |
|
4. AFUMIKATO PILETINA - grilovani pileći file sa njokama u sosu od kajmaka i dimljenog sira | 980 rsd 0 |
|
5. DIMLJENI STEK OD SVINJETINE - dimljeni svinjski stek sa sotiranim krompirima, valdorf salatom i ograten sosom | 980 rsd 0 |
|
6. ĆUREĆI STEK - sa pršutom i dimljenim sirom, četvorosatno sous vide kuvanje | 1180 rsd 0 |
|
7. ĆUREĆA BEČKA ŠNICLA SA BURATA SIROM - bečka šnicla od ćurećeg mesa u korici od parmezana sa pireom od krompira, burata sirom, džemom od limuna i fritiranim listovima peršuna | 1280 rsd 0 |
|
8. MANASTIRSKA PILETINA - pohovana i punjena pršutom, mladim sirom i crvenom paprikom u kori od oraha | 960 rsd 0 |
|
9. ĆURETINA SA MLINCIMA - zapečena ćuretina sa domaćim mlincima u gorgonzola sosu | 1065 rsd 0 |
|
10. BURGER OD CEPKANE PRASETINE - marinirana prasetina, sporo pečena, zatim cepkana, mladi krompir, slatko-ljuti sos, cezar dresing | 895 rsd 0 |
|
11. MEDALJONI ŠEFA KUHINJE - teleći medaljoni sa sotiranim šparglama, sosom od sira u lisnatom testu, uljem bosiljka i uljem od dimljene paprike | 1980 rsd 0 |
|
12. REBRA BBQ - sporo pečena svinjska rebra na pireu i koleslav salata | 965 rsd 0 |
|
13. „TEMPERAMENT” GRILL ZA DVE OSOBE - ćevapi, uštipci, roštiljska kobasica, pileći ražnjić, punjeni svinjski file, svinjska rebra, pančeta, teleći medaljoni, grilovano povrće, pekarski krompir, gambori | 2780 rsd 0 |
|
14. RIB EYE STEAK - hrskavo povrće i krompir u ljusci | 2940 rsd 0 |
|
15. TELETINA ISPOD SAČA - sporo pečeno teleće meso, pripremano u tradicionalnoj sač-posudi prekriveno žarom | 1280 rsd 0 |
|
16. BIFTEK SA SOSOM OD TARTUFA - uz parmezan rižoto | 2350 rsd 0 |
|
17. BIFTEK SA SVEŽIM ZAČINIMA - pasta sa belim lukom i maslinovim uljem | 2180 rsd 0 |
|
18. BIFTEK SA MLINCIMA - na pireu sa šparglama, demiglas sos, kremasti mlinci | 2200 rsd 0 |
|
19. BIFTEK SA ŠUMSKIM PEČURKAMA - biftek sa sosom od sira na prženoj palenti i sotiranim šumskim pečurkama | 2380 rsd 0 |
|
20. KIJEVSKI KOTLET - pohovana piletina punjena aromatičnim maskarpone sirom, kremasta palenta sa kajmakom i tartufima, hrskavi urnebes | 1280 rsd 0 |
|
21. ĆEVAPI ŠEFA KUHINJE - ćevapi sa kajmakom, urnebesom i domaćom lepinjom | 820 rsd 0 |
DRY AGE | ||
1. RIB EYE ARGENTINA - prilog po želji | 1400 rsd 0 |
|
2. RIB EYE WAGYU AUSTRALIA - prilog po želji | 2400 rsd 0 |
RIBA | ||
1. GRILOVANI LOSOS - na crnom rižotu i segmentima tikvica | 1680 rsd 0 |
|
2. LIGNJE NA ŽARU - sarmice od blitve sa kuskusom u aromatičnom sosu od paradajza, marinada | 1260 rsd 0 |
|
3. PUNJENI LOSOS - losos punjen sušenim paradajzom, maslinama i mladim spanaćem, serviran na pireu od šargarepe sa pečenim povrćem | 1590 rsd 0 |
|
4. SMUĐ FILE - file smuđa sa sotiranim krompirom, sušenim paradajzom i hrskavom slaninicom | 1760 rsd 0 |
|
5. DIMLJENA PASTRMKA - fileti dimljene pastrmke, punjeni kaneloni od mlinaca sa blitvom, sirom i prazilukom, listići badema | 1120 rsd 0 |
|
6. TUNA NA HRSKAVOM POVRĆU - celer, šargarepa, tikvica, paprika | 1980 rsd 1 |
SALATE | ||
1. ŠOPSKA SALATA | 380 rsd 0 |
|
2. SRPSKA SALATA | 350 rsd 0 |
|
3. PARADAJZ SA SIROM | 350 rsd 0 |
|
4. BEĆAR SALATA - cepkana pečena paprika, paradajz, mladi luk, sir | 420 rsd 0 |
|
5. KUPUS SALATA | 260 rsd 0 |
|
6. GRČKA SALATA | 480 rsd 0 |
|
7. MIKS ZELENIH SALATA | 350 rsd 0 |
|
8. LJUTA, SVEŽA PEČENA PAPRIKA | 90 rsd 0 |
|
9. RUKOLA, ČERI PARADAJZ, PARMEZAN | 480 rsd 0 |
|
10. DOMAĆI AJVAR | 430 rsd 0 |
HLEB | ||
1. SOMUN | 120 rsd 0 |
|
2. DOMAĆI INTEGRALNI HLEB | 120 rsd 0 |
|
3. PROJA | 80 rsd 0 |
|
4. KORPICA HLEBA - selekcija ručno pravljenog domaćeg hleba | 280 rsd 0 |
DESERTI | ||
1. NOISSETE CHEESECAKE - hrskava kora od keksa i čokolade, pečeni krem od mascarpone i nugata, mus od lešnika i karamelizovani lešnici | 490 rsd 0 |
|
2. KNEDLA ČOKOLADA – LEŠNIK - knedla od griza sa čokoladom i lešnikom u sosu od čokolade | 460 rsd 0 |
|
3. BAKLAVA SA PISTAĆIMA | 340 rsd 0 |
|
4. MAK TORTA - bezglutenska torta od maka u sosu od bele čokolade sa liofilizovanim malinama | 390 rsd 0 |
|
5. KNEDLA ŠUMSKA JAGODA - knedla od griza sa šumskim jagodama i belom čokoladom u vanila sosu | 460 rsd 0 |