Sestre Gobović - Škola pevanja i bend

5.0 | 1 ocena
Ulica: Turgenjevljeva 5, Kulturni centar Čukarica
Grad: Beograd
Opština: Čukarica
Sestre Gobović - Škola pevanja i bend
Mobilni: 063/
www.gobosisters.rs

O nama

SESTRE GOBOVIĆ - ŠKOLA PEVANJA I BEND

Ukoliko Vaše dete voli da peva i igra, primećujete da poseduje talenat i želite da se na pravi način razvija, pravo mesto za to je škola pevanja za decu sestara Gobović. Škola pevanja namenjena je deci uzrasta od 4 do 14 godina, a časovi se održavaju u Kulturnom centru Čukarica na Banovom brdu.

Sestre Gobović, bliznakinje Marina i Marija pevanjem se bave od najranijeg detinjstva i imaju veliko iskustvo nastupanja na sceni. Kao samostalni vokalni solisti u KUD “Branko Cvetković” nastupale su na koncertima u zemlji i inostranstvu, kao i brojnim televizijskim emisijama. Pored muzičkog obrazovanja (solo pevanje), Sestre Gobović su diplomirale i na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Ove istaknute umetnice su dobitnice velikog broja priznanja i nagrada, među kojima se posebno ističu nagrada za apsolutne pobednice u kategoriji vokalnih dueta na takmičenju “Zlatni opanak” 2009. godine, nagrada za najbolju etno-pop pesmu festivala u Vrnjačkoj banji gde su nastupile 2011. godine sa pesmom “Biser suza” kompozitora Gorana Radinovića, a iste godine pesma “Sećanje na slavuja” u njihovom izvođenju koju je komponovao Milutin Popović Zahar u čast sećanja na tragično poginulog pevača Tošeta Proeskog, proglašena je za jednu od najslušanijih u Makedoniji.

Godina 2017-ta bila je veoma uspešna za Sestre Gobović tokom koje su osvojile priznanje “Balkanske nagrade” za doprinos kulturi i etno muzici, zatim priznanje “Dama godine” koje se dodeljuje najuspešnijim ženama iz svih sfera života za rad, doprinos i stvaralaštvo, kao i još dva priznanja “Prvi Oskar Srbije” i “Beogradski pobednik” za negovanje tradicionalne baštine i doprinos kulturi.

Tokom svoje uspešne karijere Sestre Gobović su nastupale sa istaknutim umetnicima kao što su Usnija Redžepova, Merima Njegomir, Dejan Petrović, i sarađivale sa vodećim kompozitorima: Milutin Popović Zahar, Saša Milošević Mare, Goran Radinović, Andrej Andrejević i drugi.

Sa svojim bendom “Gobo Sisters” koji čini nekoliko multi-instrumentalista na tradicionalnim balkanskim instrumentima, kao i modernim instrumentima, 2016. godine održale su solistički koncert u Sava Centru, pod sloganom “Lepota je u tradiciji”. Sarađuju sa mnogim umetnicima – sa Biljanom Obradović Bixy, Eleonorom Barudžijom, Marinkom Rokvićem, Dušanom Svilarom i mnogim drugima. Pored njihovog benda, redovno nastupaju i sa svojim trubačkim bendom.

Sestre Gobović su izdale dva albuma pod nazivom “Zora” i “Probudi se” inspirisane balkanskom muzičkom tradicijom, pri čemu su pesme prilagođene modernom vremenu sa željom da izvornu muziku približe i mlađoj populaciji. Ove godine, 2018. objavile su svoj treći album “Deci na dar”, koji je u potpunosti posvećen deci i na kome su sestre autori celog albuma, teksta i muzike.

U okviru škole pevanja za decu Sestre Gobović dostupni su:

 • Učenje pevanja za decu i početnike
 • Časovi pevanja za decu
 • Kreativna radionica za razvijanje muzičkog talenta
 • Privatni časovi pevanja za decu
 • Edukativni program za decu talentovanu za muziku
 • Dečiji hor Slavujčići

Škola pevanja Sestre Gobović namenjena je deci uzrasta od 4 do 14 godina koji imaju priliku da uče od najboljih pedagoga. Program škole obuhvata: osnove muzike, pravilnu kontrolu glasa, osnove ponašanja na sceni i nastup pred publikom, nove pesme kojima mogu da prošire svoj repertoar... Sestre Gobović se trude da deci prenesu svoje dugogodišnje iskustvo nastupanja na sceni i, pre svega, da ih nauče da vole muziku i da uživaju u druženju sa vršnjacima.

Pored škole pevanja, sestre Gobović vode i dečiji hor Slavujčići koji prima decu uzrasta već od 4 godine starosti koji pokazuju talenat za muziku. Dečiji hor je pravi izbor za mališane koji vole muziku, žele da nauče nove pesme, nastupaju u javnosti, kao i da steknu nove prijatelje.

Između ostalog, Sestre Gobović su autorke muzike u predstavi za decu “Vile i sestrice” koja govori o sestrinskoj ljubavi, odrastanju i mnogim važnim i poučnim pitanjima na najzabavniji i najraspevaniji način. Ovaj svojevrsni mjuzikl za decu realizuju u saradnji sa sestrama Belošević, diplomiranim glumicama. Originalna priča, sjajni songovi, interesantni likovi, raskošni kostimi i mnoštvo zanimljivih tema oduševljavaju sve mališane, a za predstavu se uvek traži karta više.

Škola pevanja i bend – Sestre Gobović, Turgenjevljeva 5, Kulturni centar Čukarica, Banovo brdo, Beograd

Nudimo i:

Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Danijela Stepanovic
  08.06.2019 05:14

  Upisala sam svog sina na privatne časove kod Sestre Gobović - Škola pevanja i bend. On mašta o tome da ima muzičku karijeru, da svira gitaru i da peva. Smatram da za to nije dovoljno da se svira u svojoj sobi, već je potrebno da vas podučava stručno lice, i zato je počeo da uči na pravi način, dakle, korak po korak, usvajajući muzičko gradivo. Sve preporuke za Sestre Gobović - Škola pevanja i bend, najbolje su!

  Firme u blizini

  Časovi engleskog Olgica Grujić, Borivoja Stevanovića 45, Medaković, Zvezdara, Beograd