Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Palačinke
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Palačinke

Kada bismo pravili anketu među našim čitaocima, ili posetiocima portala, ko voli ili ne voli palačinke, verujemo da bi velika prednost bila na strani ljubitelja ovog slatkog i slanog specijaliteta. Ili možda je bolje da pitamo – ko najviše voli palačinke, ili recimo – da li preferirate one sa džemom, orasima, nutelom, ili sa kačkavaljem, šunkom, pršutom...?

palačinke

 

U jednoj stvari složićemo se svi – jako je teško odlučiti se za određenu palačinku! Zbog toga je potencijalno rešenje – svakoga dana probati neku novu varijantu!

Slane palačinke

Ako želite nešto toplo i ukusno, a da pri tome zameni obrok, tada se odlučite za slane palačinke, a mi predlažemo – pohovane.

To veoma dobro zvuči, kao nešto primamljivo, što utoljava glad a zadovoljava naše čulo ukusa i mirisa!

Zaista su retki ljudi koji mogu da odole kombinaciji hrskave korice i punjenju, koje je sačinjeno od krem sira, rastopljenog kačkavalja i raznih suhomesnatih proizvoda.

Slatke palačinke

Slatke palačinke su dobro poznate svima, i izvrsne su kao desert nakon obilnog ručka. Da se ne biste plašili neuspeha, ako ste mlada i neiskusna domaćica, možda je najbolje da za neki važan događaj, kao što je rođendan vašeg deteta, naručite gotove poslastice.

Osnovni recept za spravljanje palačinki je trista grama brašna, tri jaja, pola litre mleka ili vode, dve kašike ulja i na vrh kašičice se stavi malo soli.

Najpopularnije slane palačinke

Kod palačinki je najbolja stvar to što možete da izaberete čime ćete ih napuniti, odnosno od čega će biti sastavljen nadev.

palačinke cena

 

Predlažemo vam da naručite zapečene palačinke sa sirom i šunkom. Umesto šunke možete da koristite kulen, ili čak i pršutu. Ovakve palačinke neodoljivo izgledaju, a još su boljeg ukusa!

Najpopularnije slatke palačinke

Od svih varijatni slatkih palačinki, izdvojićemo one sa plazmom, nutelom i voćem. Jedini problem koji ćete ovde imati jeste što nećete nikada poručiti dovoljno, zbog toga jer će vaši gosti i ukućani uvek biti u stanju da pojedu još jednu slatku poslasticu!

Kako se kreću cene palačinki po restoranima i palačinkarnicama?

Kada sami pravite palačinke, a pred vama je neki važan događaj (na primer, vaš mališan slavi rođendan i dolazi dosta drugara i njihovih roditelja), imate dve mogućnosti – ili ćete napraviti super palačinke i svi će biti oduševljeni ili recept neće uspeti, pa ste onda u veoma nezahvalnoj situaciji. Zbog toga je vaša dobra odluka, ako već niste iskusni u pravljenju palačinki ili jednostavno želite da sebe i sebi drage osobe počastite, da palačinke naručite ili da izađete u restoran.

Fast food restorani vrše dostavu na adresu, nakon nekog pređenog iznosa, ili možete da odlučite da sednete u svom omiljeni restoran i da uživate u slatkim i slanim zalogajima.

Cene se obično kreću od 180 din. do 280 dinara, što sve zavisi od toga da li je u pitanju slatka ili slana palačinka, kao i šta se koristi od sastojaka pri izradi.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontkaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.